čistilo

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.468
1.459
113
Boljša polovica si je zaželea (in tudi dobila) lesena okna.
Meni je pripadla čast, da oljim te zadeve.

In olje je teklo po steklu, nisem brisal sproti in zdaj je to olje zasušeno na steklu.

Probal sem z čistilnim bencinom in z razredčilom čistit, pa ne gre dol.

Kakšna so še kakšna druga čistila/topila, da odstranim to zasušeno olje?

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.799
1.049
113

In olje je teklo po steklu, nisem brisal sproti in zdaj je to olje zasušeno na steklu.

Mogoče bi s tem kaj naredil.....Sem imel problem z enim res hudim lepilom, aceton niti nitro razredčilo nista uspela narediti kar bi morala, ta je bil pa uspešen.

Priponke

• Screenshot_20250907_174624.jpg
    Screenshot_20250907_174624.jpg
    227,1 KB · Ogledi: 10

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.670
4.487
113

KATERO oz KAKŠNO olje? Ker za te "novejše" oljene zadeve se dobi dvokomponentno olje in tega ne odstraniš z ničemer razen mehansko, ker ravno to je ideja (in če ne misliš okna mazat vsaj 1x leto uporabi tole).

Navadno olje (tungovo, tikovo, ...) gre čisto bp stran z bilokaterim gospodinjskim čistilom, moraš pa pustit da se malo "raztopi" (been there, done that, in to na oknih s "križi" na 15-20cm).

luka51

Guru
16. avg 2007
15.159
6.457
113
Obstajajo boljša (bolj obstojna) olja od tungovega, ki v enem ali dveh nanosih dosežejo ustrezno zaščito. Tungovo za zunaj bo treba 4-5 nanosov. Pa še to vsako leto ponavljat če je okno izpostavljeno.

Je pa tako, da če je olje teklo po steklu, si uporabil čisto preveč olja.

iz stekla pa bilokaj preprosto spraviš z rezilom olfa nožka. Postrgaš dol in eje to to.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.799
1.049
113
Obstajajo boljša (bolj obstojna) olja od tungovega, ki v enem ali dveh nanosih dosežejo ustrezno zaščito. Tungovo za zunaj bo treba 4-5 nanosov. Pa še to vsako leto ponavljat če je okno izpostavljeno.

Je pa tako, da če je olje teklo po steklu, si uporabil čisto preveč olja.

iz stekla pa bilokaj preprosto spraviš z rezilom olfa nožka. Postrgaš dol in eje to to.
Še bolj enostavno bi pa bilo z strgalom za indukcijske plošče.

Podobne teme