Čistilec zraka?

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
724
8
18
Ljubljana
Še jaz postavim vprašanje:
Imamo ful prašno v hiši... predvidevam da so glavni problem jogiji in kavč... Ta prah se je pojavil v zadnjih 2 letih. Prej ga ni bilo toliko
plan imam:
1. globinsko očistit vse s peno (najem)
2. nakup čistilca zraka (ožji izbor Phillips in Levoit)
3. menjava jogijev
4: menjava kavča me res boli, ker je kavč super, funkcijsko še vedno 100%

Drugih izvorov prahu nimamo, nimamo tepihov/zaves....

Še kakšni predlogi? Ideje? Mnenje glede čistilcev zraka....
Pri nas smo imeli zelo podoben problem – ogromno finega prahu, pa nobenih tepihov ali zaves... Pri nas so bili krivci jogiji in kavč. Šele kasneje smo ugotovili, da je problem v peni v notranjosti – ko se začne starat in razpadat, nastaja zelo fin prah, ki ga navadno sesanje samo razmeče po prostoru.

Globinsko čiščenje je dober prvi korak, ampak če se v nekaj tednih ne pokaže razlika, so jogiji verjetno že za zamenjavo.
Čistilec zraka pomaga, ampak če imaš doma aktiven vir prahu, to ni prava rešitev. Najprej se splača urediti izvor, potem pa čistilec kot dodatek.
Mogoče še preverite okenska tesnila in prezračevanje, tudi od zunaj zna priletet droben prah.

• Všeč mi je
Reactions: tony in kajn
Imamo ful prašno v hiši... predvidevam da so glavni problem jogiji in kavč... Ta prah se je pojavil v zadnjih 2 letih. Prej ga ni bilo toliko
plan imam:
3. menjava jogijev

mi smo kavč pri kolegici z dyvo globinsko očistili.... jogijev ni bilo potrebno, kavč je pa po čiščenju bil za nekaj odtenkov svetlejši, pa prahu tud ni bil več

• Všeč mi je
Reactions: kajn

AnžeJ56

Zelenc'
30. nov 2022
3
3
3
plan imam:
3. menjava jogijev

Poskusi it iz klasičnega sesalca na vodnega.. nam je pomagal glede prahu in pršic na kavču.. to kar si naštel, da bi naredil/kupil - ja, je za sprobat, samo v mejah normale, boljš step by step..

• Všeč mi je
Reactions: dinos77

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.745
1.629
113
Jaz sem ob odlicanju za filter zraka se na koncu odlocil, da zelim predfilter za prah (pred hepa filtrom). Sem gledal reviewe in se kar fajn lovi prah gor na hepa, v kolikor je samo ta. Sem v 10 dneh ze opral predfilter za prah, ker je bila cela povrsina polna. Hepa je cist ko solza.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.275
813
113
Jaz sem ob odlicanju za filter zraka se na koncu odlocil, da zelim predfilter za prah (pred hepa filtrom). Sem gledal reviewe in se kar fajn lovi prah gor na hepa, v kolikor je samo ta. Sem v 10 dneh ze opral predfilter za prah, ker je bila cela povrsina polna. Hepa je cist ko solza.
Oprosti če sem spregledal … Kateri model si potem ti kupil s tem predfiltrom? Hvala za info.

corsol

Guru
11. mar 2010
4.000
1.479
113
Oprosti če sem spregledal … Kateri model si potem ti kupil s tem predfiltrom? Hvala za info.
verjetno (??) imaji vsi s hepa tudi pred filter, no vsaj smiselno bi bilo , da se večji delci prej ustavijo in ne zabivajo HEPA(ki je relativno drag).
Imamo IKEIN čistilec in ima plastičen(mrežica) predfiler pred glavnim filtrom (ni HEPA )

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.021
4
38
Mislim, da bi glede na pogovor znalo koga zanimat.. na facebooku sem zasledil, da viva clean al viva steam, nevem točno kako majo ime, trenutno ponujajo brezplačno parno čiščenje doma. Zgleda kot testna akcija za začetek leta. Če je res legit, zna biti kar zanimivo.. Je še kdo zasledil?

Mislim, da bi glede na pogovor znalo koga zanimat.. na facebooku sem zasledil, da viva clean al viva steam, nevem točno kako majo ime, trenutno ponujajo brezplačno parno čiščenje doma. Zgleda kot testna akcija za začetek leta. Če je res legit, zna biti kar zanimivo.. Je še kdo zasledil?
to so ti brezplačne predstavitve aparature. To ima workwerk, dyva, polti, BM2 tudi, samo ga pri nas praktično ni, pa še kak bi se našel. če ti pa aparat ustreza ga potem po predstavitvi lahko tudi kupiš

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Seveda moraš na prezentacijo povabiš še par kolegov (in dat njihove podatke) in nekako se pričakuje, da se bo vsaj en ujel v njihove mreže.

Smo imeli to včasih z AMC posodo, pol pa sem jih najbolj šokiral po par letih, ko sem klical zastopnico, pa ji po telefonu naročil kateri komplet in dodatke naj mi pošljejo, pa bog ne daj okoli hodit. :evil:

tony

Guru
23. jul 2007
10.952
1.848
113
Kje kupujete Levoit čistilce ... Amazon?
Uradna DE trgovina jih ima najceneje trenutno, ampak ne pošiljajo v SLO.
V jager spletni trgovini, ampak imajo naprodaj po en kos max. ... Zdi se mi tudi, da Levoit naprave okrogle oblike (filter v obliki valja) bolje filtrirajo zrak kot pravokotne (filter v obliki pravokotnika, ki ima verjetno tudi manjšo površino), raje vzemi okroglega...

tony

Guru
23. jul 2007
10.952
1.848
113
plan imam:
3. menjava jogijev

Posesaj občasno (če je zdaj star ze več let bi bilo 1x mesečno več kot dovolj) kavč s sesalcem, ki ima HEPA filter... Taki so tudi vsi mogoči Vorwerki (samo da 30 let nazaj nismo vedeli, kaj je to hepa filter)...

Danes dobiš tudi ugodnejše variante, npr. Sebo sesalec ki pride ene 250 EUR, ampak moraš dokupit HEPA filter, ki je pri nas še en 50 EUR...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.745
1.629
113
Ravno amazon ga ima. Nevem kako je z dostavo v Slovenijo, jaz sem narocil na prevzemno mesto v Avstriji.

Podobne teme