Ciklonski brezžični sesalniki

raners

Majstr
4. mar 2008
2.691
349
83
Upam, da podobne teme še ni... ;)

Ker sedanji navadni sesalnik že pošteno peša, iščem zamenjavo zanj in zanimam se za nakup ciklonskega brezžičnega ročnega sesalnika. Sedaj imamo nekega navadnega žičnega iz lidla, star nekje 7 let, na zbiralnik (ne na vrečke) in je že vse tak zasvinjano, da ga nena več radi uporabljamo...

Najprej me zanima, če so tile sesalniki sploh lahko zamenjava za navadnega? Ali posesa približno enako kot tile stari navadni žični sesalniki (imajo ciklonski podobno sesalno moč)?

Gledam pa Xiaomi JV51 (Jimmy), ki naj bi bil podobno dober kot kaki Dyson V8... Tudi razni review-i na netu potrjujejo, da je xiaomi dober nakup, še sploh glede na ceno (od 160 eur naprej)...

Včeraj pa sem slučajno videl v Lidlu ciklonskega: SilverCrest SHAZ 22.2 B2, ki stane 69 eur... Ga ima slučajno kdo doma? Ali pa najde kdo kak review (ali primerjavo) med tem lidlovim in kakšnim boljšim na netu?
 

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.403
4.502
113
Doma uporabljamo Dyson Animal Pro, mislim, da je DC62 model. Kupljen je bil kot vmesna rešitev med večjimi sesanji s klasičnim sesalcem. Uporablja se vsakodnevno, izredno uporaben s kratkim nastavkom za manjše stvari, avto, itd, ter tudi izredno uporaben z dolgim nastavkom in krtačo. Še posebej dobro sesa tepihe s tisto vrtljivo krtačo. Veliko se uporablja tudi taka manjša vrtljiva krtačka za avto ali oblazinjeno pohištvo. Skratka vsestransko uporabna mašina.

Uporablja se vedno na standardni moči in nikoli na najvišji, ker je čisto dovolj. Pogosto nadomesti tudi klasični sesalec in opravi delo dobro. Baterija zdrži okoli 25 minut po 2 letih uporabe. Mislim, da je bil to eden boljših hišnih nakupov, ker se uporablja res veliko in je zelo koristen. Pohvalit moram tudi polnilno postajo, ki se montira na steno in sesalec samo porineš vanjo, brez, da se ukvarjaš s kabli. Deluje, kot, da se bo odlomila po dveh poizkusih, ampak začuda zaenkrat vse ok. V tej postaji ti čaka za naslednjo uporabo, ima tudi prostor za dva nastavka.

Kako se obnesejo druge firme nimam pojma žal. Tudi ne, če je recimo Dyson V8 vreden svojega denarja. Ko sem kupoval, je bila razlika predvsem v bateriji in moči. Bom vesel, če še kdo drug pove kako se obnese Xiaomi ali kakšen drug model.

Sedaj pa še slabosti mojega modela, da boš vedel kaj gledati tudi pri drugih:
- Zbiralnik za umazanijo bi lahko bil večji. Res pa je, da imamo domačega ljubljenčka in tepih, ki hitro zapolnita zbiralnik. Včasih ima težave požirati večje stvari ali pa se zabaše.
- vse skupaj deluje precej plastično, ampak zaenkrat še nič ni počilo ali se odlomilo
- potrebno je vedeti kaj vse moraš čistiti v sesalcu, drugače zadeva neha delovati (predvsem ne obrača več krtače). Vsake toliko časa moraš splakniti notranji filter.
- slab servis. Do sedaj smo imeli eno okvaro, ki je zahtevala popravilo servisa. Trajalo je čisto predolgo, da so na koncu menjali del in potrebnih je bilo veliko klicev.
- dolgi nastavek bi lahko bil daljši
- gumb za vklop je potrebno vedno držati (ni ravno problem, a tečno)
- dokaj glasen (a pričakovano glede na način delovanja)

Pač vedno povem kaj me moti ali kaj bi lahko bilo še boljše, klub temu pa smo z njim zelo zadovoljni oz. ga uporabljamo veliko več kot smo mislili, da ga bomo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.403
4.502
113
Torej lahko nadomesti navadni žični sesalnik?

Govorim le za Dyson DC62 in je moje mnenje, da lahko, če v dobrih 20 minutah posesaš svojo hišo/stanovanje in z višino krtače prideš pod svoje predmete. Pri nas ni dovolj in rabimo še normalen žični sesalec (ko se sesa, se v kosu cela hiša in traja dlje od avtonomije DC62).
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.167
-8.269
113
Lepo ostani pri izbiri Jimmya.
Niso pa ti sesalci za posesati komplet stanovanje, ampak za sprotno pucanje.
Jimmy recimo zdrži na prvi stopnji okoli 40min(ta je primerljiva drugim poceni sesalcem), na drugi stopnji pa okoli 10min(popolnoma konkurenčen klasičnemu sesalcu)
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.348
251
113
kok se pa dere na 3. stopnji? mam enga unga tamalga rocnega, pa se precej dere.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mi mamo dysona v8. Vleče noro. Sem bil presenečen. Na navadno je primerljiv z navadnim sesalcem na max pa je bistveno boljši. Nisem pričakoval tega na baterije. Navadno drži 45 min, na max pa 7.
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.681
2.473
113
mene za dysona zanima, ali ga fejst motijo kakšni daljši lasi, glede na to da ima tisto vrtljivo krtačo?
 

raners

Majstr
4. mar 2008
2.691
349
83
Mene še zanima, če se dobi za xiaomi kakšne dodatke? Zanima me predvsem gibljiva cev (za sesanje avtomobila), mogoče kakšna ožja cev, kak normalen ploski (pravokoten) nastavek (kot so ga imeli normalni sesalci)... Sem že iskal na aliexpress in nisem (presenečen) nič pametnega našo ...
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.108
27
48
Ima kdo kakšne izkušnje, kako se pa kaj obnesejo kitajski sesalniki za okoli 100€ ali manj?
Nekaj takega npr.: https://m.gearbest.com/upright-vacuums/pp_009482578323.html?lkid=19457272
Imamo žičnega in nekaj takega bi bilo samo za hitro kaj posesati.

Za na hitro posesat se mi tole zdi boljši nakup...
RwHkuje.png