Ciklonski brezžični sesalniki

raners

Fizikalc
4. mar 2008
1.329
27
48
#1
Upam, da podobne teme še ni... ;)

Ker sedanji navadni sesalnik že pošteno peša, iščem zamenjavo zanj in zanimam se za nakup ciklonskega brezžičnega ročnega sesalnika. Sedaj imamo nekega navadnega žičnega iz lidla, star nekje 7 let, na zbiralnik (ne na vrečke) in je že vse tak zasvinjano, da ga nena več radi uporabljamo...

Najprej me zanima, če so tile sesalniki sploh lahko zamenjava za navadnega? Ali posesa približno enako kot tile stari navadni žični sesalniki (imajo ciklonski podobno sesalno moč)?

Gledam pa Xiaomi JV51 (Jimmy), ki naj bi bil podobno dober kot kaki Dyson V8... Tudi razni review-i na netu potrjujejo, da je xiaomi dober nakup, še sploh glede na ceno (od 160 eur naprej)...

Včeraj pa sem slučajno videl v Lidlu ciklonskega: SilverCrest SHAZ 22.2 B2, ki stane 69 eur... Ga ima slučajno kdo doma? Ali pa najde kdo kak review (ali primerjavo) med tem lidlovim in kakšnim boljšim na netu?
 

Janez40

Fizikalc
12. jul 2016
394
66
28
#2
Doma uporabljamo Dyson Animal Pro, mislim, da je DC62 model. Kupljen je bil kot vmesna rešitev med večjimi sesanji s klasičnim sesalcem. Uporablja se vsakodnevno, izredno uporaben s kratkim nastavkom za manjše stvari, avto, itd, ter tudi izredno uporaben z dolgim nastavkom in krtačo. Še posebej dobro sesa tepihe s tisto vrtljivo krtačo. Veliko se uporablja tudi taka manjša vrtljiva krtačka za avto ali oblazinjeno pohištvo. Skratka vsestransko uporabna mašina.

Uporablja se vedno na standardni moči in nikoli na najvišji, ker je čisto dovolj. Pogosto nadomesti tudi klasični sesalec in opravi delo dobro. Baterija zdrži okoli 25 minut po 2 letih uporabe. Mislim, da je bil to eden boljših hišnih nakupov, ker se uporablja res veliko in je zelo koristen. Pohvalit moram tudi polnilno postajo, ki se montira na steno in sesalec samo porineš vanjo, brez, da se ukvarjaš s kabli. Deluje, kot, da se bo odlomila po dveh poizkusih, ampak začuda zaenkrat vse ok. V tej postaji ti čaka za naslednjo uporabo, ima tudi prostor za dva nastavka.

Kako se obnesejo druge firme nimam pojma žal. Tudi ne, če je recimo Dyson V8 vreden svojega denarja. Ko sem kupoval, je bila razlika predvsem v bateriji in moči. Bom vesel, če še kdo drug pove kako se obnese Xiaomi ali kakšen drug model.

Sedaj pa še slabosti mojega modela, da boš vedel kaj gledati tudi pri drugih:
- Zbiralnik za umazanijo bi lahko bil večji. Res pa je, da imamo domačega ljubljenčka in tepih, ki hitro zapolnita zbiralnik. Včasih ima težave požirati večje stvari ali pa se zabaše.
- vse skupaj deluje precej plastično, ampak zaenkrat še nič ni počilo ali se odlomilo
- potrebno je vedeti kaj vse moraš čistiti v sesalcu, drugače zadeva neha delovati (predvsem ne obrača več krtače). Vsake toliko časa moraš splakniti notranji filter.
- slab servis. Do sedaj smo imeli eno okvaro, ki je zahtevala popravilo servisa. Trajalo je čisto predolgo, da so na koncu menjali del in potrebnih je bilo veliko klicev.
- dolgi nastavek bi lahko bil daljši
- gumb za vklop je potrebno vedno držati (ni ravno problem, a tečno)
- dokaj glasen (a pričakovano glede na način delovanja)

Pač vedno povem kaj me moti ali kaj bi lahko bilo še boljše, klub temu pa smo z njim zelo zadovoljni oz. ga uporabljamo veliko več kot smo mislili, da ga bomo.
 
Všečki: bertoncl

Janez40

Fizikalc
12. jul 2016
394
66
28
#5
Torej lahko nadomesti navadni žični sesalnik?
Govorim le za Dyson DC62 in je moje mnenje, da lahko, če v dobrih 20 minutah posesaš svojo hišo/stanovanje in z višino krtače prideš pod svoje predmete. Pri nas ni dovolj in rabimo še normalen žični sesalec (ko se sesa, se v kosu cela hiša in traja dlje od avtonomije DC62).
 
18. avg 2007
17.010
224
63
#6
Lepo ostani pri izbiri Jimmya.
Niso pa ti sesalci za posesati komplet stanovanje, ampak za sprotno pucanje.
Jimmy recimo zdrži na prvi stopnji okoli 40min(ta je primerljiva drugim poceni sesalcem), na drugi stopnji pa okoli 10min(popolnoma konkurenčen klasičnemu sesalcu)
 
27. avg 2008
16.646
209
63
#9
Mi mamo dysona v8. Vleče noro. Sem bil presenečen. Na navadno je primerljiv z navadnim sesalcem na max pa je bistveno boljši. Nisem pričakoval tega na baterije. Navadno drži 45 min, na max pa 7.
 

raners

Fizikalc
4. mar 2008
1.329
27
48
#15
Mene še zanima, če se dobi za xiaomi kakšne dodatke? Zanima me predvsem gibljiva cev (za sesanje avtomobila), mogoče kakšna ožja cev, kak normalen ploski (pravokoten) nastavek (kot so ga imeli normalni sesalci)... Sem že iskal na aliexpress in nisem (presenečen) nič pametnega našo ...