Chip tuning - razlicne cene

jezek

Guru
24. jul 2008
4.767
2.048
113
prosim ne kupovat tega, če mate radi sebe in svoj avto...
Zakaj? To je mal od oka. Ce bi bilo res tako zanic, se nebi tega prodalo na milijone. Mi smo enkrat imeli sefa autoparka, ki ke bil....malo dirkac....in je nafukkal na sluzbena vozila te boxe. Nikoli nobenih problemov, babe prodajnice so bile vesele ker je bolje vleklo....

luka51

Guru
16. avg 2007
15.135
6.413
113
cigaretov se tudi na miljarde proda pa vsi vemo, da niso glih blagodejni za zdravje. Tak da to sklepanje glede na prodajo ni glih ....

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.199
331
83
Zakaj? To je mal od oka. Ce bi bilo res tako zanic, se nebi tega prodalo na milijone. Mi smo enkrat imeli sefa autoparka, ki ke bil....malo dirkac....in je nafukkal na sluzbena vozila te boxe. Nikoli nobenih problemov, babe prodajnice so bile vesele ker je bolje vleklo....
Da dosezes večje konje na maksimalno rudamentaln način (basically lazes ECUju da počne stvari, k jih sicer nebi) pač ni lagodno za moderne mašine...

Da se tega proda velik, še ne pomen, da so te stvari dobre. Ljudje k to kupujejo, pač fundamentalno ne razumejo, kaj taka stvar dejansko počne.

Just don't.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.767
2.048
113
Avti z boxi so vsi doziveli 300kkm. Brez jebe. In to vecunoma renoji. Pa par vagov. Racuni za servis so sli vsi cez moje roke, tako da vem kaj in kako.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.199
331
83
Če nekaj dela "good enough" se ne pomen, da se je z njo vredno hecat. Sj proof is in the pudding; vsi tuning boxi majo tipično nizje max moči k proper mapa.

Also; k ti lazes ecuju, kaj se dejansko dogaja z motorjem, so tudi ecujove varnostne omejitve (sploh okol overboosta) bistveno manj efektivne.

Uglavnem; tuning box je k bi s kladivom stelal svicarsko uro. Mogoče ti celo rata tko potolčit da kaze prav čas...
Plačas za proper mapo in je to to. Če je pa ECU zaklenjen, pač ne diras sploh.