CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.848
6.984
113
To je vse zaradi tega, ker ste robertu preprečili dobronamerno gesto, da bi vsakemu slovencu zagotovil AI, s čimer bi država pričela gospodarsko nevarno pospeševati...

Šalo na stran, novi Astra model pri ChatGPT je kar precej impresiven v zmogljivostih.

• Všeč mi je
Reactions: Bucko

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.479
11.360
113
To je vse zaradi tega, ker ste robertu preprečili dobronamerno gesto, da bi vsakemu slovencu zagotovil AI, s čimer bi država pričela gospodarsko nevarno pospeševati...

Šalo na stran, novi Astra model pri ChatGPT je kar precej impresiven v zmogljivostih.
Kako pa recimo ti meris zmojivost modela?

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.848
6.984
113
Že nekaj časa ustvarjam raznorazne elektroprojekte okrog hiše, pri čemer sem moral v začetkih sam iskati veliko kode za izboljšavo, pa še potem je trajalo ure, da je ven prispela delujoča tako, kot sem želel. Danes praktično vse dobim ven iz prve, če je seveda prompt ustrezno napisan.

Sam naredi 3D model za tisk zgolj iz opisa in želenih mer.

Konstruiranja vezij pa še nisem preizkušal

Sam sestavi 5 letni njivski kolobar glede na prompt, z upoštevanimi vsemi željami o vmesnih posevkih in poljščinah skozi leta, nekaj kar sem prej rabil več dni, da je bil vsaj približno ustrezen zakonom.

Itd.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.771
720
113

Robijev AI se je že razlil po ulicih prestolnice.

tomi

Guru
1. sep 2007
20.249
11.678
113
MB
Že nekaj časa ustvarjam raznorazne elektroprojekte okrog hiše, pri čemer sem moral v začetkih sam iskati veliko kode za izboljšavo, pa še potem je trajalo ure, da je ven prispela delujoča tako, kot sem želel. Danes praktično vse dobim ven iz prve, če je seveda prompt ustrezno napisan.

Sam naredi 3D model za tisk zgolj iz opisa in želenih mer.

Konstruiranja vezij pa še nisem preizkušal

Sam sestavi 5 letni njivski kolobar glede na prompt, z upoštevanimi vsemi željami o vmesnih posevkih in poljščinah skozi leta, nekaj kar sem prej rabil več dni, da je bil vsaj približno ustrezen zakonom.

Itd.
ni vezano na astro ampak.

en faking server je delal že lep čas probleme. self healing restarti večkrat na dan zaradi preobremenitev.
2 full stacka porabla precej časa pa dlje od tega da smo reševali na 100 koncih, nikoli pa nismo identificirali kaj je izvor kaj pa posledica pa vrtenje v krogih, res pa da noben ni bil zraven pri implentaciji.
zadnjic pa dam za delat codex 5.6 sol pa claude opus pa malo v štartu fable da je sestavil diagnozo (enih 20-30e) pa nekaj ur pa je problem rešen.
1789132335001.png

1789132390220.png

se pravi tam 5-6 sep je blo implementirano.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

mistique

Guru
16. jun 2009
17.214
4.136
113
Po mojem konfiguracija ni bila ustrezna, memory leak je samo posledica, ki jo z dvigom pomnilnika le začasno zamakneš...Tako broadly speaking, pa glede na to, da "dva strokovnjaka" nista bila zraven pri implementaciji...to se sliši kot ono: najamemo zunanjega da postavi, tile naši za 25€/h bodo pa ja zmogli malo nadzorovati delovanje :evil:

tomi

Guru
1. sep 2007
20.249
11.678
113
MB
Po mojem konfiguracija ni bila ustrezna, memory leak je samo posledica, ki jo z dvigom pomnilnika le začasno zamakneš...Tako broadly speaking, pa glede na to, da "dva strokovnjaka" nista bila zraven pri implementaciji...to se sliši kot ono: najamemo zunanjega da postavi, tile naši za 25€/h bodo pa ja zmogli malo nadzorovati delovanje :evil:
tako ja.

hw se je dvigoval kot hitra rešitev, na koncu je blo 8c/16gb za 20 wp strani, ampak problem je ostal.

hja tako pač je, ekipa se je večkrat zamenjala, dokumentacija pa je itak španska vas. in ko nekdo nov pade v to mu logično itak vse mine. :)

poanta je pač bila da ai lahko agregira tolk enih različnih tokov informacij, pa iz njih potegne smisel.

je pa claude tudi sam pošiljal zatevke na cloudways support, počakal odgovor in nadaljeval delo.

• Všeč mi je
Reactions: Daniel in mistique

mistique

Guru
16. jun 2009
17.214
4.136
113
tako ja.

hw se je dvigoval kot hitra rešitev, na koncu je blo 8c/16gb za 20 wp strani, ampak problem je ostal.

hja tako pač je, ekipa se je večkrat zamenjala, dokumentacija pa je itak španska vas. in ko nekdo nov pade v to mu logično itak vse mine. :)

poanta je pač bila da ai lahko agregira tolk enih različnih tokov informacij, pa iz njih potegne smisel.

je pa claude tudi sam pošiljal zatevke na cloudways support, počakal odgovor in nadaljeval delo.
Ena boljših zadev za DevOps-e, SysAdmin-e, QA/testerje in posledično za oddelek ali firmo je sposobnost UI, da dokumentira vse kar želiš in ne želiš :cheer:make the best of it :fredi: