Cepljenje tetanus

philips

Majstr
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.088
252
83
Mislim da smo odgovore ža našli, tema pa je že konkretno zašla. Tako da zaklepam :)
 
  • Wow
Reactions: Demz

Demz

Guru
15. avg 2010
13.256
2.969
113
philips , hvala za odklep.

Zgoraj je kajpace rekel, da ima podobno zadevo v rami, toda zaradi klasične cepitve proti gripi.
Je to običajno? Ali bom res moral počakat, da bo zemlja ven potegnila?
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
10.622
1.567
113
Demz : star si že :). Bolečina v rami je lahko od marsičesa in ni nujno povezana s cepljenjem. Mene je rama bolela nekaj let. Rahlo in tečno. Rešil sem jo tako, da mi je en gospod rekel, da naj se uležem na trebuh in z roko delam kroge in poskušam najti točko, kjer bo "počilo". Rešeno. Sedaj zmeraj ob čudnem občutku v rami delam to preprosto stvar.
Glede cepljenja proti tetanusu: v 2018 sem se poškodoval in šel na šivanje. Dobil tudi injekcijo. Samo eno. To zanesljivo vem, ostalo sem pozabil. Prejšnje cepljenje sem imel leta 2006 prav tako zaradi poškodbe. Ko sem bil pri svojem zdravniku zaradi šivov, sem posebej vprašal, če moram priti na osvežitveno cepljenje. Dobil sem razlago, da ni treba, ker sem bil cepljen s tem in tem. Leta 2006 bi moral priti čez N časa, vendar sem bil malomaren, pravi rok zamudil in nisem bil cepljen. Za našo staro gardo velja, da smo bili zanesljivo cepljeni vsaj v JLA.
Še zmeraj lahko pokličeš svojega zdravnika. Če veš, kateri je :). 2018 sem imel težave, ker je tisti iz 2006 šel v penzijo.
Ali pa poskusiš to, kar sem dobil od kolegov zdravnikov pred dnevi na mail:
Pomoč je vse, kar lahko nudimo v teh dneh in želimo si, da lahko vsak prispeva po svojih močeh!
Zaradi zmede, ki je nastala pri dostopanju do zdravstvenih storitev smo ustvarili spletno platformo, preko katere so omogočeni brezplačni video posveti z zdravniki. Za preprečevanje nepotrebnih kontaktov je ključno, da omogočimo dostop vsem pacientom, ki potrebujejo naše svetovanje.
V kolikor imate na voljo nekaj časa, vas prosimo za sodelovanje. Prav tako si želimo, da delite sporočilo z vsemi, ki bi bili pripravljeni pomagati, saj želimo k sodelovanje pridobiti čim več kolegov za brezplačne video posvete z vsemi, ki imajo zdravstvene težave in trenutno težko dostopajo do svojih zdravnikov.
Najlepša hvala vsem, ki ste pripravljeni pomagati!

Ekipa NYD https://nyd.care
 

Demz

Guru
15. avg 2010
13.256
2.969
113
Nič nisem tako star :gorjaca: . S palico lahko še vedno vsakega mladeniča osmuknem po zaslugah. ( :valjamse: )

Saj je res, lahko bi bila tudi kalcinacija ... pred par leti je tudi to bilo, pa minilo. Tole sem pač povezal s tistim cepljenjem, ker sem pač dobil dve injekciji.
Saj - tista zastrupitev je bila kar grda. Čez celo roko sta se potegnili dve rdeči debeli črti .. o tem sem samo v starih časih bral (dokler sem še kaj videl bla bla bla ... ti bom dal "star" ! )
 
  • Haha
Reactions: Pepe

bizi

Guru
21. nov 2007
18.391
2.460
113
Kočevska
Pri vsaki poškodbi, ki so mi jo oskrbeli zdravniki, sem dobil šus proti tetanusu. Nihče me ni nikoli vprašal, če sem že bil cepljen.