Celoletne gume ali zimske celo leto?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
984
103
43
Južno od Ljubljane
petkova zgodba nexen celoletnih. znanka mal v dezju plesala, peljala avto vulkanizrje (Gume stare eno leto). zanic, mal je mutil , bodo dal reklamacijo. Mal je v bregih doma, sem ji rekel da naj te zimske vozi celo leto, bo vsekakor bolje.
Na kaj bo dala reklamacijo? Da ne zna v mokrem voziti? Obraba, zaviranje v mokrem, zmanjšana hitrost v "domači" ovinek, ... ni predmet reklamacije.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.704
4.992
113
Baba pač misli, da lahko žge na puno v dežju isto kot na sončni dan.

Jaz razmišljam da bi mojo pametno šoferko poslal na en tečaj.

• Všeč mi je

Corvette

Majstr
6. nov 2008
528
441
63
PRIPOROČAM vsem, da se udeležijo, teh 190 EUR (za člane AMZS še manj) res ni tak denar, da si ga večina šoferjev ne bi mogla privoščiti. Jaz bom šel spomladi še na nadaljevalni tečaj.
Se strinjam. Nadaljevalni tečaj je sploh ekstra: višje hitrosti, več ponovitev, par novih vaj, meni je bil izredno všeč.

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
277
220
43
Verjetno tisti ki so 90% na AC, 90% za kamioni.
Vse kar je nad 50kkm je....
Jaz sem nad 90% na AC. Več stokilometrske razdalje v kosu, tako da ne bi nikamor prišel, če bi vozil za kamioni. Na avtu sem menjal prednje in zadnje diske in ploščice pri 130.000 km, pri drugem prve pri 80.000 km, ko sem menjal tudi tovarniško nameščene pnevmatike Michelin. Vse je odvisno od tega ali si na Ac ali po mestu ali hribih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.119
12.681
113
Na kaj bo dala reklamacijo? Da ne zna v mokrem voziti? Obraba, zaviranje v mokrem, zmanjšana hitrost v "domači" ovinek, ... ni predmet reklamacije.
glej , dobla je reklamacijo...očitno so gume zanič.. 3/4 leta se je normalno vozla, v petek pa ni več znala...

ti pa pametuj po alterjevsko. braniac.

• Wow

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.294
778
113
tam ko se terc po tori rola
Tudi jaz sem rahlo skeptičen glede te reklamacije... če jo je začelo v mokrem nositi... ne more iti pod reklamacijo, če je pa prej 3/4 leta normalno šlo.... Verjamem, da je vulkanizer vzel in dal reklamirati, rezultat pa je vprašljiv. Če pa je dosegla vračilo denarja, pa kapo dol.Jaz sem na motorju imel eno na testih ocenjeno ''zelo vzdržljivo'' gumo.... Nekje po 4-5 jurjih je bila čisto malo obrabljena, na 6200 km pa imela komaj 1mm profila... Pa mi niti na kraj pameti ni padlo, da bi jo šel reklamirati...

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.119
12.681
113
bom napisal epilog, ko bo

Pravim samo da 3/4 leta je tud bil dež, pa ni bilo drame , očitno je guma narejena za 3/4 leta... al pa škart, zato reklamacija.

To je vse z druge roke, tako da napišem kaj je dosegla.

jaz tud neb reklimar, ker bi mel prodajalec gladko odpikal z neko floskulo, men pa se ne da prepirat... Baba pa začne histerijo vzganjat, vzgojnega kao ne smeš dat, pol pa se očitno kaj doseže. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in luciano