Zadnijč enkrat sem imel rojstni dan... Zvečer me zvonec vrže is pojstle, sem pač mal zadremal, grem odpret vrata in tam se pojavi prijetna gospodična z ogromno vrečko v roki. Vošči mi vse naj naj, mi porine vrečo v roke in gre... Počasi sem se začel prebujat, in špegat u vrečo kaj je teta prinesla in vedno bolj sem bil vsel. V vreči je bila ena ogromna podolgovata škatla, v njej pa pravi pravcati Piranski Brancin. Lepo na ledu, obložen tudi s posebnimi vrečkami ledu, skratka definitivno svež. V vreči je bilo še 3 kile piranske nerafinirane soli in pol litrčka olivnega olja
Špigola je mela slabo kilo, zato sem se odločil, da jo spečem v soli. Predvsem pa se mi ni dalo zunaj komplicirat. Za pečenje v soli je treba ribo očistit, luske pa se pusti pri miru. V trebušček sem mu dal dve vejici rožmarina in nekaj strokov česna. V protfan sem stresel ene pol škatle soli, jo lepo razporedil, nanj dal ribo in zasul z ostale pol škatle. Glava in rep sta komot zunaj, važno je, da je tisto kar se poje zasuto. Potem sem to sol narahlo pošprical z vodo, da se lepše sprime in zaprl na 200 stopinj ogreto pečico za ene pol ure...
Moram rečt, da sem bil prijetno presenečen nad rezultatom. Ribica je bila naravnost odlična, zgleda pa približno takole:
Čeprav tale slika ni moja. Nisem mel cajta poslikat
Špigola je mela slabo kilo, zato sem se odločil, da jo spečem v soli. Predvsem pa se mi ni dalo zunaj komplicirat. Za pečenje v soli je treba ribo očistit, luske pa se pusti pri miru. V trebušček sem mu dal dve vejici rožmarina in nekaj strokov česna. V protfan sem stresel ene pol škatle soli, jo lepo razporedil, nanj dal ribo in zasul z ostale pol škatle. Glava in rep sta komot zunaj, važno je, da je tisto kar se poje zasuto. Potem sem to sol narahlo pošprical z vodo, da se lepše sprime in zaprl na 200 stopinj ogreto pečico za ene pol ure...
Moram rečt, da sem bil prijetno presenečen nad rezultatom. Ribica je bila naravnost odlična, zgleda pa približno takole:

Čeprav tale slika ni moja. Nisem mel cajta poslikat