Blue screen in datoteke .dmp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
Živjo,

torej, začel se mi je pojavljati blue screen in predno ga nesem na servis, me zanima, če lahko kaj sam postorim oz ugotovim vzrok težavi. Ugotovil sem že, da se ob vsakem blue screen-u kreirajo dsatoteke s končnico .dmp... Zdej pa že dva dni ugotavljam, kako bi jaz to zadevo lahko odprl, s katerim programom.. tam na microsoftovi strani je meni vse tako zmedeno napisano, da pojma nimam kaj hočejo od mene... pa bi prosil nekoga, ki se spozna na težavo, če mi lahko pove kje najdem kakšen program, ki direktno to odpre, oziroma me nekako drugaæe vodi čez cel postopek...

Gre se pa za Windows 7 64bit.

Hvala

Lp sončen dan še naprej

erikson

Guru
25. avg 2007
23.196
6.963
113
Izklopi samodejni restart in si prepiši vrednosti, ki se izpišejo. Potem uporabiš Google in preveriš, če je imel kdo že enak problem.

Lahko pa tudi sem prilepiš sliko zaslona ali prepišeš vrednosti.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
nja, mal je problem, ker ta bluescreen ni tako zelo zelo pogost, amapk dobra fora - kje pa izklopim samodejni restart? :oops1:

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
Evo, sem ugotovil in (pomojem) izklopil avtomatski restart.. zdej pa čičejmo pa čakejmo
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sicer pa Microsoft ponuja (zastonj) debugger, ena od funkcij katerega je tudi moznost ogleda memory dumpov. Google za nekaj v stilu:

BSOD memory dump view how to

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Izklopi samodejni restart in si prepiši vrednosti, ki se izpišejo. Potem uporabiš Google in preveriš, če je imel kdo že enak problem.
To se naredi avtomatsko, če daš /send report to Microsoft/.
Če gre za kako znano stvar, bi ti pokazalo spletno stran s kakimi informacijami (sicer todu včasih težko razumljive).

Razen tega je nekje Problems and solutions (start menu...). kjer so zabeležene napake in morebitne najdene rešitve.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
Stein, ta Problems and solutions nič ne pomaga, piše sicer, da je prišlo do napake, ampak da ne ve kaj je, oziroma je lahko vse od overheating sistema, do hardware napake.. skratka ne morem si kaj prida pomagati s tem.

Mi je pa zdele v kratkem nehal delat scroll na miški in ko sem hotel updejtat driver, sem zopet dobil blue screen - in se ni reštartal, jeeeej
smile-1.gif

Bemtiš pa ta Medion, najraj bi ga kr nazaj nesel, pa naj na servisu ugotavljajo kako in kaj.. samo potem vprašanje kdaj bom spet videl računalnik, pa vse podatke dol itd... cel projekt
smile-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Vse napake se po restartu zapišejo tudi v event log, tako da v mapi system poišči šifre napak, pa juriš na Google

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Nima noben nobene ideje več?
smile-1.gif

Kaksne ideje ? Napisal si, da ne ves kako si ogledati memory dump, dobil si resitev. V celi temi ni nobenega vprasanja, razen onega "kako izkljuciti avtomatski restart" in tega "nima noben nobene ideje vec" ... jaz imam cel kup idej, a ne vidim povezave z njimi in tvojo temo.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Probaj s kakšnim linux live cd-jem zagnat računalnik (seveda s takšnim, ki ima že omogočeno branje in zapisovanje z ntfs particij - če imaš ntfs particije??), pa boš takoj videl, kako je s compom. Če se ne bo zrušil, je mogoče kaj v winsih narobe, poleg tega pa če imaš gor kakšne podatke si jih lahko skopiraš na kakšen zunanji disk ali zapečeš na DVD-je.

lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
@JustOne: ja, sem pogledal v event log in res se tam izpiše napaka - sem sicer mislil, da bo kaj bolj podrobno pisalo, ampak napiše tisto kar sem že prilepil v priponki

@Radirko: Se posipam s pepelom, ker sem sprva res iskal samo rpogram za odprtje dump datoteke, ampak sem mislil,d a je naprej iz mojega pisanja jasno razvidno,d a zdej pa iščem rešitev
smile-1.gif

Zaenkrat bom te dump fajle poslal na microsoft, če bodo tam mi znali kaj povedati, če ne pa pač na servis, pa bom brez računalnika en cel kup časa
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Microsoft ne isce resitev za bugaste programe v doloceni situaciji (se za svoje ne, kaj bi potem to poceli za druge).

Identificiraj program, ki ustvarja BSODe in ga zamenjaj z manj bugasto verzijo ali nehaj uporabljati. Ce jih ne pocne program (doloceni tipi napak), potem zamenjaj del HW, ki je okvarjen.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
Ja, do sedaj mi ga še ni uspelo identificirati, niti ne znam "prebrati" iz dump fajla, kaj bi lahko šlo narobe.. tako da sem moje možnosti že izčrpal - me nič ne košta, če pošljem na microsoft dump fajl, če ne pa na servis, a naj tam ugotavljajo kako in kaj.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kaj točno počneš ko se pojavi bluescreen?

Odpri dump fajle z programom, ki ga je nalepil Slick. Poleg tega pa bi lahko povedal, kaj na blue screenih piše.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
43
je bil prednaložen win7 32bit, pa se je že pojavljal BSOD. Sem potem poinštaliral na sveže Win7 64bit (original, oz zraven računalnika je pripšlo - hofer pač) in zadeva se je ponovila.

Sem malo spremlal ja, pa se je enkrat BSOD pojavil, ko sem dal rollback nekega driverja (naknadno sem inštaliral en program, že prej se je pojavljal bluescreen, tako da program kot sam ni kriv, mogoče ga zjebe rollback funkcija sama po sebi - je pa res, da nisem še enrkat probal kaj se zgodi), enrkat se je pa kar sam od sebe pojavil. Pregreva se pomojem ne - v Everestu so normalne temperature - huh, edino če se matična pregreva, ker je neka no-name notri in nipodatka o temp v Everestu?!)... ni neke logike v čem je keč...

Sem dal v priponko malo višje kaj mi izpiše - same neke čudne kode, ki so meni neznane
smile-1.gif

Podobne teme