Ne, dokler ne odsluži 10 in več letnega izobraževanja na stroške davkoplačevalcev, ter razne specializacije pa.... Naj si plača študij, pa naj gre kam če. Pa lep dan še naprej.A človek se ne sme prosto odločiti, kje bo delal?
Ne, dokler ne odsluži 10 in več letnega izobraževanja na stroške davkoplačevalcev, ter razne specializacije pa.... Naj si plača študij, pa naj gre kam če. Pa lep dan še naprej.A človek se ne sme prosto odločiti, kje bo delal?
Kaj potem zdaj stokaš?Edino pravilno!
Konkurenčna prepoved, ne klavzula. Da bomo natančni.Jaz tudi ne morem, ker mi tu preprečuje konkurenčna klavzula v pogodbi o zaposlitvi. In kaj zdaj? Na se včlanim v zdravniški sindikat, da mi popravi krivico?
Študij (faks) je brezplačen, preberi si ustavo.Ne, dokler ne odsluži 10 in več letnega izobraževanja na stroške davkoplačevalcev, ter razne specializacije pa.... Naj si plača študij, pa naj gre kam če.
Ne, ne smem, ker mi je on plačeval dodatna izobraževanja.tudi ti lahko še drugje delaš, če imaš dovoljenje delodajalca
Ne, ker jih stare hijene ne pustijo zraven! Konec debate.A misliš, da odhajajo "novinci"?
Saj to je tvoj problem....ker ti vedno vse drugi plačujemo....Ne, ne smem, ker mi je on plačeval dodatna izobraževanja.
Ni res. Ne smeš, ker nimaš soglasja.Ne, ne smem, ker mi je on plačeval dodatna izobraževanja.
No, saj zdaj so "stare hijene" odšle. Pa vam spet ni prav.Ne, ker jih stare hijene ne pustijo zraven! Konec debate.
Govoriš stvari o katerih nimaš pojma.Ni res. Ne smeš, ker nimaš soglasja.
Soglasja pa ne dobiš, ker si pač enostavno zamenljiv kader. In te lahko je*e v glavo.
Saj to je tvoj problem....ker ti vedno vse drugi plačujemo....

Seveda imam pojma.Govoriš stvari o katerih nimaš pojma.
To lahko rečeš za čisto vsakega maturanta, diplomanta, magistranta, doktoranta javnega šolstva. Zakaj si se omejil samo na dohtarje? Kaj pa pravniki? Zakaj po tvoji veleumni logiki ne bi oni najprej svoje diplome oddelali v javnem pravu? Kot pro bono zagovorniki, pravobranilci, sodniki, ...? Kaj pa ITjevci? Najprej 5 let programiranja za državo, potem pa na svoje. Strojniki? Nimajo kaj v firmah delat, najprej 5 let države, potem se pa pogovarjamo.Ne, dokler ne odsluži 10 in več letnega izobraževanja na stroške davkoplačevalcev, ter razne specializacije pa.... Naj si plača študij, pa naj gre kam če. Pa lep dan še naprej.
Mogoče zato, ker noben drug poklic ne pyzdi toliko kot oni in hoče s svojim "statusom" izsiljevati (skoraj) celotno populacijo?To lahko rečeš za čisto vsakega maturanta, diplomanta, magistranta, doktoranta javnega šolstva. Zakaj si se omejil samo na dohtarje? Kaj pa pravniki? Zakaj po tvoji veleumni logiki ne bi oni najprej svoje diplome oddelali v javnem pravu? Kot pro bono zagovorniki, pravobranilci, sodniki, ...? Kaj pa ITjevci? Najprej 5 let programiranja za državo, potem pa na svoje. Strojniki? Nimajo kaj v firmah delat, najprej 5 let države, potem se pa pogovarjamo.
Zakaj dvojna merila? Ker imaš ti alergijo na dohtarje? Kaj pa, če razvijemo ostali alergijo na karkoli si že ti po profesiji? Si oddelal svoj delež v javno dobro?
Vsi si zaslužijo (mo) dobre plače, ampak nekje je limit, glede na to, da nismo "nemčija"..in dohtarji pretiravajo glede na vse ugodnosti, ki jih imajo, ker so pač dohtarji-ni enostavno priti do poklica in delati ta poklic, ampak vseeno..Seveda. A na šolnike, dežurni strelovod, si že pozabil? Kje so pa sodniki, ki so zahtevali dvig plač? Štrajkali so pa dohtarji natanko tako, da so oddelali vse, kar so morali.
A ni fajn? Ko so prvivat, se nič več ne pritožujejo. Oz se s svojim šefom zmenijo. Viš, še en problem rešen.Vsi si zaslužijo (mo) dobre plače, ampak nekje je limit, glede na to, da nismo "nemčija"..in dohtarji pretiravajo glede na vse ugodnosti, ki jih imajo, ker so pač dohtarji-ni enostavno priti do poklica in delati ta poklic, ampak vseeno..
Vsi ne bodo nikoli privat.A ni fajn? Ko so prvivat, se nič več ne pritožujejo. Oz se s svojim šefom zmenijo. Viš, še en problem rešen.