Ne. Jaz bi glede na stanje v zdravstvu prepovedal kandidaturo za ministra zdravnikom. Itak je to skregano z logiko, da je minister zdravnik.Ti bi resno imel dohtarja, k n let ni prakticiral medicine, da ti šari po telesu?
Ne. Jaz bi glede na stanje v zdravstvu prepovedal kandidaturo za ministra zdravnikom. Itak je to skregano z logiko, da je minister zdravnik.Ti bi resno imel dohtarja, k n let ni prakticiral medicine, da ti šari po telesu?
152b. člen
(mirovanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja)
(1) Predstojnik in javni uslužbenec se lahko sporazumno dogovorita o mirovanju pravic in obveznosti iz delovnega razmerja. V času mirovanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja lahko javni uslužbenec sklene delovno razmerje z drugim delodajalcem v skladu z dogovorom.
(2) V času mirovanja pravic javnemu uslužbencu miruje tudi naziv. Po prenehanju delovnega razmerja pri drugem delodajalcu se javni uslužbenec brez javnega natečaja takoj vrne na delovno mesto, ki se opravlja v nazivu, ki ga je dosegel pred pričetkom mirovanja pravic.
Ja no, saj bi samo v JS zaposlili zdravnika, ki 4 leta ni imel opravka s pacienti.Če je pred tem zaposlen v javnem sektorju nima velikih problemov, da se vrne na prejšnje delovno mesto, ki ga mora čakati, če se je ustrezno dogovoril:
Uh, mala malca. Malo spremeni zakon o notariatu al pa odvetništvu, uvede potrebo po dodatni štampiljki (zaradi varstva udeležencev v postopku) in ima posla za naslednjih 10 let.Pravosodni minister dvomim, da si lahko pripravi teren za čas, ko se bo vrnil nazaj na svoje delovno mesto.
Tudi vsi pred njim so v še "malo delali", za ohranitev licence.Minister za zdravje, pa z lahkoto. Še celo, če v času ministrovanja malo dela.
Korupcija je bolj kot na "zdravstvo" vezana na "javni sektor".Sicer, pa primerjava ni na mestu, ker v sodstvu še zdaleč ni toliko korupcije, kot v zdravstvu. Saj vemo kako gre pri nabavi medicinskih pripomočkov, pa malo privat, pa malo v javnem itd.
Šlo je za odgovor zakonu glede pravosodnega ministra. Če je bil zaposlen v JS, bi moralo iti brez težav.Ja no, saj bi samo v JS zaposlili zdravnika, ki 4 leta ni imel opravka s pacienti.
Jaz pa takim ki bi druge omejevali odvzel volilno pravico. Pa ne bo anomalij kot je re.snica. Pol pa ti magar navijaj za obvezne klovne v vsakem parku, sam da vplivat ne mores pa smo varni.Ne. Jaz bi glede na stanje v zdravstvu prepovedal kandidaturo za ministra zdravnikom. Itak je to skregano z logiko, da je minister zdravnik.