Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.037
8.321
113
Pa enega so vrgli ven, njegive sefice, ki je se resilca zlorabila za preusmerjanje k taistemu koncesionarju, pa se ne...

P.s.
S tem, da hvala bogu. Da je bila vseeno toliko, da je pomislila, da je treba najprej cloveku pomagat, ne sebi, ceprav je mogla vedeti, kako se bo tole zaspinalo. To ji stejem v plus. Je pa res, da je treba takrat najbrž imet tega cloveka pred seboj, da se stiska usede, dokler so ljudje na papirju so pa v tudi vredni tok ocitno...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.604
9.786
113
Ne, še zmeraj so to dvoživke in to je slabo. Ker vlečejo dve plači, realno naredijo pa za eno, s tem da je javni sistem na slabšem.
Upam konkreten znesek stavit da ti nimas ene kompetence da bi ocenjeval koliko kdo kje naredi.

in tam kjer delajo popoldne ne dobijo place na pocez ampak so obicajno placani po ucinku, torej na pregled/poseg.

Ampak lep prikaz praznoglavosti - sam si ugotovil da pristop z omejevanjem ne deluje, da nihce ne bo delal prisilno in se dovolil zajebavat ampak se kar z glavo skozi zid…premalo delajo dvozivke hahahah.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.678
2.279
113
Pomurje
Upam konkreten znesek stavit da ti nimas ene kompetence da bi ocenjeval koliko kdo kje naredi.

in tam kjer delajo popoldne ne dobijo place na pocez ampak so obicajno placani po ucinku, torej na pregled/poseg.

Ampak lep prikaz praznoglavosti - sam si ugotovil da pristop z omejevanjem ne deluje, da nihce ne bo delal prisilno in se dovolil zajebavat ampak se kar z glavo skozi zid…premalo delajo dvozivke hahahah.
No pa dajmo rešitve na plan.
30k€ mesec bo dovolj za presvetle?
Ta najbolj pridni toliko pokasirajo.

Dajmo razjebat sistem do konca in bomo samo bogati imeli za privat Jureke1973.
Glede na trr na bankah imamo 30milijard€ pa še v štunfih pol tega, tak da nam ne bo hudega.

Samo ne jokat ko bomo živeli za 5m zidovi okrog elitnih sosek, ker bo se raji jebalo za metek spustit.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.512
4.193
113
Ljubljana
hmpg.net

Že precej časa nazaj sem napisal:
Norme so se v skoraj vseh poklicih dvignile in to precej. Če jih zaposleni ne dosegajo, dobijo nižjo plačo, če to traja predolgo, pa še knjižno nagrado. V glavnem tega ni problem dosegati, ker so z napredkom tehnologije delovne operacije postale lažje, učinkovitejše in hitrejše.

In potem so tu zdravniki.
Če delajo za privat sektor z lahkoto delajo 2,3,4,5x več kot v bolnici, v kateri imajo plačane dopuste, izobraževanja in bolniške (zaradi izgorelosti?). In trdijo, da naredijo toliko kot ZZZS plačuje. Kar je popolnoma res. Ker ZZZS za običajne operacije plačuje absolutno preveč. Vendar, kdo je tisti, ki tega ne dovoli uravnati. V čigavem interesu je to, da se to ne spremeni?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.604
9.786
113
Sam si si odgovoril: ZZZS.
Spusti zraven privat zavarovalnice in se bos cudil kaj vse se da. Pa komot z zakonodajo dolocis da morajo pokrivat vse.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.604
9.786
113
No pa dajmo rešitve na plan.
30k€ mesec bo dovolj za presvetle?
Ta najbolj pridni toliko pokasirajo.

Dajmo razjebat sistem do konca in bomo samo bogati imeli za privat Jureke1973.
Glede na trr na bankah imamo 30milijard€ pa še v štunfih pol tega, tak da nam ne bo hudega.

Samo ne jokat ko bomo živeli za 5m zidovi okrog elitnih sosek, ker bo se raji jebalo za metek spustit.
Vidis tebi ne nese dlje od te boge place ki jo nekdo dobi. Mene briga kok dobi dokler sistem deluje in je vzdrzen. Trenutno pa ne deluje zaradi nacina financiranja in ker dohtarje tlacijo v sistem javnih usluzbencev. Verjemi da bi se tudi med njimi prepucalo ce bi kdo izgubil kako varno zavetje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.663
1.532
113
Tudi Fakin, ki je sicer na mestu direktorja bolnišnice nekoč goljufal ZZZS, je jasno povedal: "Javni zavodi bi lahko opravili na človeka vsaj toliko preiskav kot zasebniki, vsaj toliko. Teh preiskav preprosto ne opravijo, ker je plačilo zanje premajhno. Plačilo pri zasebnikih je večje in večji denar vleče."
Kar je povsem logično. Ljudje opravljamo delo zaradi plačila in ne za hobi. Kdor misli slednje, mi naj pošlje ZS, da mu povem, kako mi nakaže denar.
Ukinit uravnilovko pri plačah v JS in fiksni plačni sistem, ki temelji na stopnji izobrazbe, prisotnosti na delovnem mestu in nekih fiktivni karierni poti, "napredovanjih" ter preiti na sistem, ki bo temeljil na dejansko opravljenem delu in vrednosti tega dela. Začeti je treba na vrhu in postopoma. Najprej pri vladi in poslancih, potem sodna veja oblasti in naprej navzdol.
Za to rabiš prebivalstvo z IQ.

Raka rana je vedno bil zzzs to je vsakemu pametnemu jasno. Problem je da so sedaj idioti na oblasti.
Pameten odneha da lahko idiot vodi. Al kako ze gre...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.512
4.193
113
Ljubljana
hmpg.net
Sam si si odgovoril: ZZZS.
Spusti zraven privat zavarovalnice in se bos cudil kaj vse se da. Pa komot z zakonodajo dolocis da morajo pokrivat vse.
To trdiš da je rešitev, ker dela v teorija ali je kje tako v praksi?
Recimo zdravstveni sistem ZDA je znan kot uspešen, učinkovit in dostopen. In imajo od 1.1.2026 bodo izključno privat zavarovalnice (in 20 milijonov ljudi ne bo moglo več do zdravnika).

Še enkrat:
"Norme so se v skoraj vseh poklicih dvignile in to precej. Če jih zaposleni ne dosegajo, dobijo nižjo plačo, če to traja predolgo, pa še knjižno nagrado. V glavnem tega ni problem dosegati, ker so z napredkom tehnologije delovne operacije postale lažje, učinkovitejše in hitrejše."
Zakaj ni tako v javnem zdravstvu (in mimogrede učinkovitejše pomeni cenejše, to ve vsak, ki ni v javni službi)

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in tomi

B81

22. jul 2007
39.566
12.247
113
To trdiš da je rešitev, ker dela v teorija ali je kje tako v praksi?
Recimo zdravstveni sistem ZDA je znan kot uspešen, učinkovit in dostopen. In imajo od 1.1.2026 bodo izključno privat zavarovalnice (in 20 milijonov ljudi ne bo moglo več do zdravnika).

Še enkrat:
"Norme so se v skoraj vseh poklicih dvignile in to precej. Če jih zaposleni ne dosegajo, dobijo nižjo plačo, če to traja predolgo, pa še knjižno nagrado. V glavnem tega ni problem dosegati, ker so z napredkom tehnologije delovne operacije postale lažje, učinkovitejše in hitrejše."
Zakaj ni tako v javnem zdravstvu (in mimogrede učinkovitejše pomeni cenejše, to ve vsak, ki ni v javni službi)
torej rečemo kardiologu, daj ti frajer malo hitreje zaklopko menjaj al kako to naredimo?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.512
4.193
113
Ljubljana
hmpg.net
torej rečemo kardiologu, daj ti frajer malo hitreje zaklopko menjaj al kako to naredimo?
Ne boš verjel:
1. res sedaj to delajo hitreje
2. res delajo to bolj natančno
3. res je pacient prej na nogah

Samo res omejeni ljudje mislijo, da kirurgi še vedno delajo kot leta 1980.

PS. Pa sploh ne omalovažujem ne kardiologov, ne katerih drugih kirurgov, ker so dejansko mojstri. Samo (osebno poznam) en od boljših kirurgov pri nas (bil v časopisu včasih) trdi, da je to obrtniško delo, celega teama, ne samo njega.

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
39.566
12.247
113
Ne boš verjel:
1. res sedaj to delajo hitreje
2. res delajo to bolj natančno
3. res je pacient prej na nogah

Samo res omejeni ljudje mislijo, da kirurgi še vedno delajo kot leta 1980.

PS. Pa sploh ne omalovažujem ne kardiologov, ne katerih drugih kirurgov, ker so dejansko mojstri. Samo (osebno poznam) en od boljših kirurgov pri nas (bil v časopisu včasih) trdi, da je to obrtniško delo, celega teama, ne samo njega.
ok če tako praviš..

moja izkušnja pa je, da mi je doc v obraz rekel, da mu zavarovalnica plača le dva pregleda dnevno in bi zato moral čakat en mesec, privat sem bil pa čez dva dni pri njem.
V državni bolnišnici. Pa me resno zanima, zakaj pa zdravniki ne bi smeli delat privat v bolnicah, če plačujejo nek najem za opremo itd... če prek zavarovalnice več ne morejo kot 2 dnevno? Naj ljudje pač čakajo?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.512
4.193
113
Ljubljana
hmpg.net
Ni čisto tako. Plačajo 2 pregleda, ki staneta X €. ker vse skupaj ZZZS za preglede plača 2X na dan (v resnici 50x na mesec).
Pa sam pravim že dolgo. Pregled (vseh vrst) danes bi morali oceniti ponovno - morda pa stane samo x/2? in bi potem moral narediti isti zdravnik 100 pregledov na mesec, namesto 50.
Pa da je še bolj fino, ta isti zdravnik naredi privat morda 8 pregledov na dan (poglej radiologe na primer), ki so ravno tako, če je koncesija, plačani vsak X.

• Všeč mi je