Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.918
8.228
113
Ni cisto tako. Kot delavec je napram delodajalcu precej zavarovan in v praksi bo bolj delodajalec dokazoval da je bil postopek odpovedi pravilno izveden, nato pa se da je bil sorazmeren glede na ugotovljene krsitve.

Ok, ampak najmanj pomemben detajl v celem postu. Pod črto - recimo, da je neupravičeno ostal brez službe...

erikson

Guru
25. avg 2007
24.474
8.072
113
Sem pogledal celoten pogovor in soavtorica zakona proti dvoživkam ni ravno prepričljiva, kakšno škodo je pacientom naredil s popoldanskim krajšanjem čakalnih vrst. Pravo vprašanje (predvsem za vodstvo in tudi za ZZZS) je, zakaj v službi njemu in sodelavkam niso bili pripravljeni pošteno plačati nadur, če je človek očitno pripravljen delati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.538
9.667
113
Point je da glede na to da ze mi kot zunanji opazovalci vidimo da zgodba ni cisto taka kot jo skusajo prikazat na prvo zogo, bo imel veliko manevra na delovnem sodiscu. In ker sem se v vlogi price kar nekaj presvaljkal tam, vem da je delavec zasciten kot specialna vrsta metuljcka v naturi2000.

In ce ima vsaj malo nategunske zilice v sebi (clanki izpred let govorijo sami zase) bo storitve racunal preko d.o.o., sebi dal minimalca in bo nastala konkretna razlika v neizplacanih placah.

• Všeč mi je
Reactions: nacek

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.918
8.228
113
Ampak nekako bo moral do denarja priti. Izplacilo dobicka je tudi osebni dohodek, kruha pa ne more na doo kupovat. Tukaj rabis nekoga, ki mu lahko zaupas. Npr zeni, ali otrokom, ce so dovolj stari. Ki je solastnik in ga ona sebi izplača, on ostane na minimalcu. To bi najbrz pa slo... Drugemu pa ze ne mores takih manevrov zaupati.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.538
9.667
113
Ampak nekako bo moral do denarja priti. Izplacilo dobicka je tudi osebni dohodek, kruha pa ne more na doo kupovat. Tukaj rabis nekoga, ki mu lahko zaupas. Npr zeni, ali otrokom, ce so dovolj stari. Ki je solastnik in ga ona sebi izplača, on ostane na minimalcu. To bi najbrz pa slo... Drugemu pa ze ne mores takih manevrov zaupati.
Zdej se hipoteticno pogovarjava kaj vse se da. In kake mamo odnose s soljudmi.

zate ne vem ampak zaupam se komu drugemu kot zeni/otrokom.

ko se enkrat zacne mutit je nebo meja…in igra statistike ter verjetnosti ali te bodo pri tem dobili oz se bo zalomilo

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: sajkek in nacek

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.918
8.228
113
Sigurno ne gre iz onega, ki hara... Politicne tocke se nabira spet na plecih naroda. Goloba in njegove vazale v SB NM boli briga, da bodo placevali napake tako zdravniku kot tudi vsakemu pacientu, ki bo sel na sodisce, ker ni bil obravnavan s strani usposobljenega osebja. Ce je res, da je bil Kavcic edini, ki lahko samostojno dela, od tega trenutka dalje, ne smejo nobenega vec operirat.

Ce bi bila osebna odgovornost, se definitivno ne bi splacalo takole postopat, tako so pa nameravali dobiti par poceni politicnih tock. Pa se jim ze nazaj kot bumerang vraca. Ker itak nimajo sploh pojma, kak pocenjo.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in nacek

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.593
496
113
Dejstvo da je Kavčič odličen ortoped.
Dejstvo da je Kavčič tudi pohlepen. Dejstvo da so se tega zavedali vsi.
So ga pa verjetno pustili na miru, ampak izgleda da je v vsem tem početju pritiraval in se je imel za nedotakljivega in ocitno je nekomu prekipelo.

Zanimivo pa mi je kako so se kvazi desni postavili njemu v bran. A podpirajo kriminal in korupcijo? Ali dejansko delajo na uničenju javnega zdravstva?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.918
8.228
113
Edino od ocitanega, kar drzi, je, da je oskodoval SB NM. Iz tega razloga bi ga lahko odpustili, seveda... Ampak tako, kot je prav. In istocasno tako, da NE SESUJEŠ svojega poslovanja. Zdaj sele so unicili ortopedijo v bolnici. Ce ne smejo sploh vec delat, razen ce krsijo zakone. To si lahko privoscis samo, ce racuna ne poravnas sam, ampak ga cez mizo porines nekomu drugemu. Da je ironija se vecja, onemu, ki ze tako placuje te storitve, zdaj jih ne bo dobil, pa se tole za povrh. Golobova zdravstvena reforma je evtanazija. Tako zdravstva kot ljudi.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.646
1.571
113
Jaz bi povprasal, kako so prisli do osebnih podatkov bolnikov, da so jih klicali in vabili v privat ustanovo na operacijo. Ce je to res, je prislo do izliva osebnih podatkov oziroma za nedovoljeno rabo le teh. Ce so jih klicali s te privat ustanove, je jasno, da ta ustanova teh podatkov ne bi smela imet.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.918
8.228
113
Kako mislis, kako? Preko Kavčiča... Saj je vse to on delal in predlagal, ko so prisli k njemu v bolnico, da naj gredo raje k njemu v koncesijsko ambulanto, ker bo prej na vrsti.

Drž se ti excela in janše.

Janše :cool:
bi rekla, da se ti drzi tistega, kar razumes, sam je bolj malo za prijet...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.646
1.571
113
Kako mislis, kako? Preko Kavčiča... Saj je vse to on delal in predlagal, ko so prisli k njemu v bolnico, da naj gredo raje k njemu v koncesijsko ambulanto, ker bo prej na vrsti.

Ce ima on kdo koga v ambulanti v bolnici in mu tam predlaga operacijo pri njem privat, ni isto, kot ce osebni podatki leaknejo v privat ustanovo, kjer jih klicejo tretje osebe. Seveda je pa v osnovi slo prek njega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.538
9.667
113
Ce ima on kdo koga v ambulanti v bolnici in mu tam predlaga operacijo pri njem privat, ni isto, kot ce osebni podatki leaknejo v privat ustanovo, kjer jih klicejo tretje osebe. Seveda je pa v osnovi slo prek njega.
No to so stvari za raziskat in tud kazensko preganjat.
Ne to da dec ni hotu ekstra v bolnici delat.

pac nismo v suznjelastnistvu, delavec dela tok ur kot je po zakonu. Kje bo dodatno delal si izbira sam. Lahko mu to prepoves, ne mores pa mu ukazati da mora dodatno delati pri tebi