Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.668
6.400
113
how it started
25.10 25
Bo oddelek za maksilofacialno kirurgijo razpadel? UKC miri, da so razmere normalne.

how it's going
26.10 25
Maksilofacialni kirurg potrdil namero o odhodu z UKC-ja Ljubljana, sledili naj bi mu še drugi

that escalated quickly

povzetek:
Ta vlada je uničila javno zdravstvo.

shift

Guru
20. jul 2007
10.276
2.855
113
za šankom
Ne vem kako je danes tam ampak pred letim ne tako dolgo nazaj je bilo tam mesarsko klanje med zdravniki, včasih si človek ne more predstavljati, da so tako izobraženi ljudje lahko taki prasci do svojih sodelavcev, obkladanje s takimi žaljivkami in kletvicami na raportih ter podtikanje in zahrbtnost si človek težko predstavlja, če to ne vidi v živo

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.597
1.606
113
Hja, snežna kepa se je zgleda začela kotalit dol po bregu.

Najbolj žalostno pa je to, da se bo znanje za izvajanje težjih posegov izgubilo.
Če 3 mesece ne izvaja nekega postopka, pride iz prakse. Po 6 mesecih neizvajanje je pa nevaren za pacienta.
Kirurgi bodo dobro naprej živeli z ravnanjem in menjavo zob, pa rihtanjem nosov. Pacienti bodo pa na slabšem.
Ampak moramo gledati v prihodnost. Nizka je to cena za odpravo dvoživk.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.597
1.606
113
Ampak moramo gledati v prihodnost. Nizka je to cena za odpravo dvoživk.
Uh, sem videl na RTV:

Zdaj mi pa ni več jasno, a so dvoživke OK al ne? V državnem zavodu samoplačniške storitve? Kako se potem reče zaposlenim, ki popoldne v istem državnem zavodu izvajajo samoplačniške storitve? Enoživke? Eno-in-pol živke?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.817
4.024
113
Tu se pa nekako strinjam s tabo.

Kolikor sam razumem, bodo v samoplačniški UKC ambulanti delali doktorji kot dodatno delo znotraj zavoda (ker zunaj ne bodo smeli) in bodo plačani v okviru plače (v bistvu se mi ne da iskat kake možnosti imajo za dodatno delo). UKC pa bi s tržno dejavnostjo, ki mu je dovoljena pridobil še nek dodaten denar.

Meni se tole ne zdi prava smer.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.946
5.113
113
Tu se pa nekako strinjam s tabo.

Kolikor sam razumem, bodo v samoplačniški UKC ambulanti delali doktorji kot dodatno delo znotraj zavoda (ker zunaj ne bodo smeli) in bodo plačani v okviru plače (v bistvu se mi ne da iskat kake možnosti imajo za dodatno delo). UKC pa bi s tržno dejavnostjo, ki mu je dovoljena pridobil še nek dodaten denar.

Meni se tole ne zdi prava smer.
Se ti zdi.
Da plačaš ohoho od plače za zdravstvo.
Pol pa še enkrat iz obdavčene plače privat zdravnika.

Če že ne gre boljše, naj vsaj vsa dodatna zavarovanja in plačila zdravnika bodo davčna olajšava pri davčni napovedi.

Če kdo od politikov to naprej spravi mu preprostim avtorske pravice!!!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.597
1.606
113
UKC pa bi s tržno dejavnostjo, ki mu je dovoljena pridobil še nek dodaten denar.
Saj to so poskušali že v preteklosti. Tudi druge bolnice.
In v večini teh poskusov se je vedno našel nekdo, ki ni hotel razumeti, da "čakalna vrsta po ZZZSju" je eno, samoplačniške storitve pa so mimo te vrste.
In je tako dolgo najedal s pritožbami in nadzori, da je direktor rekel "jebeštrga vas gleda, stojte v vrsti" in ukinil možnost samoplačništva.

Edino realno možnost za samoplačniške storitve znotraj UKCja (oz. katerekoli bolnice) vidim v storitvah, ki jih ZZZS sploh ne nudi (plača). Torej ne obstaja čakalna vrsta, ki bi jo lahko preskočil. Torej neke nadstandardne zadeve.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.817
4.024
113
Nekaj si pozabil, da "samoplačniška kardio v UKC" nudi storitve, ki jih ZZZS plača v celoti ne glede na količino.

In človek se težko znebi občutka, da pač plačaj in boš takoj, čeprav bi enako lahko dobil tudi "brezplačno takoj". Verjetno je haklc v nagrajevanju dodatnega dela iz "viška ur" kot redno ali samoplačniško.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.864
8.188
113
Saj podpise... Tista cifra 45 od đonija ni nakljucna. Marsikdo bi ze prej sel, ce bi lahko, pa je vezan. Specializacija, brez katere ni licence, je neke vrsta kadrovska stipendija. Je pa posledicno res, da ostajajo prazne. Kljub v hudi casovni oddaljenosti starosti 45 let, je 65 se dlje. In raje ne vzemajo specializacij, ki imajo slabse moznosti pobegniti iz JS in cakajo kako leto na ugidnejso ali --> privat placane - ameriski sistem, kot temu pravi gospod. Redkokateri posameznik si sicer to sam privosci, ima gospodarja tudi ta, ampak je privatnik manj macehovski kot drzava.

In kot sem nekje v neki drugi temi rekla in bila seveda popoljuvana. Marsikdo je vzdrzevan od tega zdravnika bistveno bolj kot obratno. Tudi oni nimajo imunitete pred placevanjem davkov, ki so praviloma bistveno visji od najbolj glasnih, ki se derejo "moj denar".

Res bi pocasi morali dojeti in crto potegniti pod neuspesnimi poskusi zasuznjevanja in postavljanja na svoje mesto dolocene skupine ljudi, ki so, pac ce si priznate ali ne, naceloma bolje organizirane, pametnejse in z nebroj opcijami. Tezko te drzis z isto mentaliteto in metodologijo, kot ubobozano (mentalno, financno in socialnovarstveno) rajo. z izsiljevanjem in neko stisko, ki se ju te ne da kar tako ustvariti.

Ja naslednje je šolstvo... Zakaj pa ne... Isti princip isti scenarij...

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.322
12.962
113
kod Džej-Zija
Marsikdo pač ne razume, da tudi JS sem in tja ustvarja dodano vrednost, in da zaposleni v JS niso samo paraziti, ampak dvigajo kvaliteto življenja v državi.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe