Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.210
3.704
113
41
Lj
Glede na uspešnost javnih zavodov direktorju res ni treba nič delati, tako da je vseeno če je tam ali ne. Mogoče zavod še bolje dela brez njegove prisotnosti, ker se manj krade.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.302
3.326
113
Tole so danes objavili na nori TV. Jaz se spomnim najdaljše iz zobne klinike ki je bila 9 let ampak jih je očitno ORL prehitela.:valjamse:
1000003733.jpg

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Pa valda je to napaka in bi moralo pisati 2.6.2026 a ne? Saj imamo res (pre)dolge čakalne vrste ampak, da bi pa na ORLju na operacijo nosu (verjetno kakšna obdelava nosnega pretina) moral čakat kar 11 let pa res dvomim no. In mislim, da jih razne zobne klinike (sploh ortodonti) prekašajo v dolžini čakalnih vrst brez problema. :D

Floki

Guru
6. sep 2007
10.302
3.326
113
Pa valda je to napaka in bi moralo pisati 2.6.2026 a ne? Saj imamo res (pre)dolge čakalne vrste ampak, da bi pa na ORLju na operacijo nosu (verjetno kakšna obdelava nosnega pretina) moral čakat kar 11 let pa res dvomim no. In mislim, da jih razne zobne klinike (sploh ortodonti) prekašajo v dolžini čakalnih vrst brez problema. :D

Sem šel pogledat pise malo manj kot 1500 dni. Glede na moji dve izkušnji iz naročanja v UKC pred leti je bila čakalna precej nad tisto ki so imeli objavljeno. Res da je bilo takrat namesto 4 mesecev dobrih 9 (seveda sem šel drugam) ne pa 5 let več kot tukaj. Procentualni gledano pa ni veliko razlike od takrat.
Saj pri takem povabilu pač kličeš naprej tudi če se ne mudi. Ker čez 10 let pa res ne vem ali boš sploh še med živimi.

Mimogrede, ni povezano z zdravstvom je pa z JU. Moja babica je ta teden dobila neko obvestilo o katastrskem dohodku. Še nisem prevzel, ampak ne bi bilo čudno ce ne bi bila pokojna že celih 23 let.. Naslov na objekt ki je bil prodan pred 20 leti in vmes še 2x.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.199
-1.430
63
Prav gotovo gre za napako. Za isto stvar imam termin čez pol leta, prav tako na orl kliniki na Zaloški.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.815
3.405
113
Mimogrede, ni povezano z zdravstvom je pa z JU. Moja babica je ta teden dobila neko obvestilo o katastrskem dohodku. Še nisem prevzel, ampak ne bi bilo čudno ce ne bi bila pokojna že celih 23 let.. Naslov na objekt ki je bil prodan pred 20 leti in vmes še 2x.
Baze so medsebojno povezane in če v eni (konkretno zemljiška knjiga) ni pravih podatkov, se zna v nekem trenutku zgodit tudi to.

Jaz sem tako ugotovil, da kupec moje garaže pred 5 leti še vedno ni izvedel vpisa v z.k..

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.341
1.290
113
In kaj ima to vse skupaj (čakalne dobe) opraviti z zdravniki?

Ko je denar, je storitev. Če greš privat, je denar takoj in storitev takoj.
Če greš na državno, je popolnoma enako. Ko je denar , je tudi storitev. (če pa plačnik z zamudo plačuje, je pa drugje problem)

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in jonny77

igi

Guru
13. okt 2007
5.731
1.304
113
Celje
In kaj ima to vse skupaj (čakalne dobe) opraviti z zdravniki?

Ko je denar, je storitev. Če greš privat, je denar takoj in storitev takoj.
Če greš na državno, je popolnoma enako. Ko je denar , je tudi storitev. (če pa plačnik z zamudo plačuje, je pa drugje problem)
Zanimivo razmišljanje. Če pravilno razumem tvoj zapis je tako, da če ni DODATNEGA denarja ti pač ne boš delal več kot 4 ure. Ker normativ je pač tak kot je. In če ti narediš kvoto je to to.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.341
1.290
113
O kakšnem dodatnem denarju govoriš?
Jaz samo pravim, da je storitev takrat, ko je denar. Če je denar čez 5 let, bo takrat tudi storitev.

Drugo je pa, ali je sploh možno povečat število storitev v državnih zavodih ZDAJ, če bi ZZZS tudi ZDAJ plačal storitev.
Ker postopki in razporeditve so narejeni na število storitev, kolikor je bilo lani dogovorjeno z ZZZSjem.
In za 100 pregledov (recimo) ima zdravnik predvideno ambulanto pon-čet od 8-12. Potem je pa drugje razpisan. Urgenca, oddelek, vizite, kozultacije,...
In če se ZZZS odloči 150 pregledov na teden plačat, pač ne gre tako enostavno povečat obseg dela.
Seveda govorim za delo zntoraj rednega delovnega časa.
Dodatno delo je pa znotraj državnih zavodov tako slabo plačano, da se nobenem ne da dodatno delat tam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.731
1.304
113
Celje
O kakšnem dodatnem denarju govoriš?
Jaz samo pravim, da je storitev takrat, ko je denar. Če je denar čez 5 let, bo takrat tudi storitev.

Drugo je pa, ali je sploh možno povečat število storitev v državnih zavodih ZDAJ, če bi ZZZS tudi ZDAJ plačal storitev.
Ker postopki in razporeditve so narejeni na število storitev, kolikor je bilo lani dogovorjeno z ZZZSjem.
In za 100 pregledov (recimo) ima zdravnik predvideno ambulanto pon-čet od 8-12. Potem je pa drugje razpisan. Urgenca, oddelek, vizite, kozultacije,...
In če se ZZZS odloči 150 pregledov na teden plačat, pač ne gre tako enostavno povečat obseg dela.
Seveda govorim za delo zntoraj rednega delovnega časa.
Dodatno delo je pa znotraj državnih zavodov tako slabo plačano, da se nobenem ne da dodatno delat tam.
no to je sedaj drugače napisano. Ker prvi zapis sem jaz razumel, da denar bi pa rešil vse. Denarja lahko nasuješ kolikor hočeš, pa ne bo bistvene razlike (večkrat videno).

Je pa velika težava organizacija, informacijski sistem in dopuščanje OGROMNIH razlik v kvaliteti/prijaznosti. Že pri samih ustanovah opaziš precejšnje razlike kot celota, potem pa še razlike pri zdravnikih.
Pač zadnji mesec sem imel priliko kakšnih 20 dni opazovati zadeve na hodnikih raznoraznih zdravstvenih ustanov in bolnišnic. No pa tudi zadnjih 10 let iz te perspektive gledam zdravstvo več kot povprečni državljan.

Zato sem malce "alergičen", ko mi nekdo omeni, da bi denar rešil vse. Nebi. Bi pa TAKOJŠEN učinek imela drugačna organizacija dela, nagrajevanje pridnih/dobrih in na drugi strani finančno? kaznovanje "onih drugih" ter urejen informacijski sistem.

Informacijski sistem bi morala biti prioriteta. Ker 10x vnašanje istih podatkov, podvajanje preiskav, napačni podatki na ZVEM samo povečujejo slabo voljo.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.981
1.845
113
Iskajoč brata
n za 100 pregledov (recimo) ima zdravnik predvideno ambulanto pon-čet od 8-12. Potem je pa drugje razpisan. Urgenca, oddelek, vizite, kozultacije,...
OK imamo 2 varianti: Ali je premalo denarja, ali je premalo zdravnikov

Če ni denarja, ni denarja... to smo že veliko spisali kako se zapravlja, pa kako se kupujo robo... lahko bi veliko naredili tukaj, pa ni v interesu vsem, ki še zraven zaslužijo... tudi določeni zdravniki so tukaj deležni procentov, tako ali drugače

Če pa ni ljudi dovolj, tudi zastopim, samo toliko se lahko naredi, kot je po normi... Ne vedno in povsod, ampak so norme zelo drugačne popoldan pri privatniku, kot dopoldan v UKC-ju
jurek1973 : pa ne se sedaj takoj vžigat, da to ni problem zdravnikov, da si lahko srečen, da se mu nemudi pri kolono.....

Lahko samo to povem, da če bo rekla zavarovalnica, da zmanjšuje čase preiskav (kjer je to možno), se bodo takoj oglasili zdravniki s stavko.... Zakaj bi si pljuvali v skledo in si zmanjševali povpraševanje za popoldansko delo
Ob vseh tehnoloških izboljšavah....

Ob vsemu temu ne moreš trditi, da zdravniki nimajo nič zraven... lahko, da kakšni družinski zdravniki, res nima nič zraven...
Veliko zdravnikov pa ima take ali drugačne dodatke in jim takle wild west zelo ustreza

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in igi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.341
1.290
113
Sem že večkrat pisal, različni nivoji zdravstva imajo različne težave.
Primarni: premalo kadra, plače bolj tako-tako, ni nočnih in dežurstev, da bi si plačo popravljali.
Sekundar: delo po načrtu, kolikor ZZZS plača, čakalne vrste, kadrovsko še kar pokrito.
Terciar: dežurstva, nočne, visoki dodatki, kadra premalo.
Urgenca: nihče noče tam delat.

In vsak nivo bi potreboval različne rešitve.
Vsi se vedno najbolj na čakalne vrste "vžigamo", ki so na sekundarnem nivoju. Normativi niti ne obstajajo, jih MZ noče sploh sprejet. V ambulantah gre not-ven serijsko.
Pri zasebnikih je enako, ZZZS enako plača (še celo malo manj). Ampak tam je optimizacija in specializacija na določene storitve, pa se splača.
So pa bolj fleksibilni, pa lažje poberejo dodaten denar od ZZZSja.

V glavnem, če bodo državni zavodi hoteli kaj dodatnega programa izvest, bo treba dobro plačat dodatno delo. Kar pa v državnem zavodu ne gre. Ker za 35€ bruto naduro res ne bo nihče delal.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.210
3.704
113
41
Lj
To je kar nekaj da se poklici ki bi morali delati skupaj štejejo in razslojujejo čisto po kastnem sistemu. V privat sektorju imaš za to vodje, ki vse to povežejo skušaj, od tega je odvisen tudi uspeh. V javnem sistemu tega ni, vsak je zase.