Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.031
1.740
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Ma ne delaj panike. Kaj te pa lahko doleti? Itak bodo vse begunce, ki bodo ostali v Šengenu, razporedili po državah, tako ali tko bomo dobili svojo neizbežno kvoto. Ker smo pač v EU.
In zakaj ste hoteli v EU? To je izvirni greh. Ker ste tudi tedaj verjeli populistom in ni nihče znal pomislit samostojno. Zakaj je Švica, tako velika država
wink-1.gif
vedno nekaj zase?
Zdaj je pač treba špilat po EU predpisih.

Koliko si pa ti stara? Nekoliko najivno mi deluječ namreč. Slovenska politika ni sposobna suvereno nastopat in se spopadat s tem problemom, nekoko so se v letih ko smo v evropi pomehkužili. Ne znajo ali nočejo dano situacijo oceniti predvsem kaj pomeni v prihodnje. Najprej jih je presenetilo dejstvo, da imigranti prihajajo, nato jih je presenetilo novo dejstvo in sicer madžarska ograja in kot tretje jih je presenetilo hrvaško nagajanje in skrivalnice pri pošiljanju imigrantov. Zadnje bi pač morali predvideti saj nam prijateljska sosedska država nagaja kjer je mogoče še toliko raje če nekaj mesecev prej groziš z blokado sprejema v šengen. Naša politika je držala glavo v pesek medtem ko so drugje spoznali problem in šli v akcijo (Madžari) in tega predvidevanja dogodkov in akcije pri naši oblasti ni bilo, da ne govorimo o neki samozavesti.

Da se vrnem h prvotnemu vprašanju. Zastavil sem ti v upanju da se spominjaš vojne za Slovenijo. Takrat smo imeli starega gospoda (ne vem imena) za mislim da ministra za informiranje. Človek se je znašel v položaju, ki mu ni bil kos zato so ga lepo zamenjali z Kacinom, ki je imel vsem znane tiskovke z njegovim zoprno samozavestnim glasom (v vojnih razmerah je to božja mana). Mislim, da je takrat s pravočano potezo bilo opravljeno veliko delo.

Sedaj se lahko strinjaš ali ne razmere niso tako kritične lahko pa postanejo in gredo v to smer. Obe ministrici sta najbrž v redu ženski vendar nastalim razmeram nista kos. Delujeta mi kot neki birokratki podobno kot Cerar in pravzaprav celotna vlada. V celotni vladi ni človeka "akcije" ki bi udaril po mizi ker situacija tako veleva že dva meseca. Nemci in Avstrici že zahtevajo dosledno izvajanje šengena, kaj bo ko bodo rekli stop za migrante? Brez ograje, povdarjam ograje nas bodo ujeli brez hlač. Hrvati nas bodo pa veselo filali. Na drugi strani tako popljuvani Orban lahko v miru skadi cigaro ob pogledu na svojo mejo, ker je pač človek akcije in ga predpisi ne ustavijo, ko gre za varnost države in nevednost Bruslja, takega človeka slovenska politika ne premore že dolgo časa.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ah daj no.
Jim pa res delaš krivico.
Kaj nisi zasledil, da so že začeli pridobivati soglasja lastnikov parcel ob meji za postavitev ograje?
10.gif

Čez pet let je bo postavljeno sigurno že 2 km.
bonk.gif

Pa sorry, ker sem dal sarkazem na on.

Letelo je pa na kuro Mamco, ki ima verjetno več let,kot midva skupaj.

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

Kaj nisi zasledil, da so že začeli pridobivati soglasja lastnikov parcel ob meji za postavitev ograje?
10.gif

Čez pet let je bo postavljeno sigurno že 2 km.
bonk.gif
467716-post_slo.gif

To je isti sistem kot sprejem zakona, po katerem lahko vojska pomaga policiji, če se v 7 dneh na ta zakon nihče ne pritoži, čeprav bi zakon moral stopiti v veljavo v trenutku ko je bil sprejet.

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Ma ne delaj panike. Kaj te pa lahko doleti? Itak bodo vse begunce, ki bodo ostali v Šengenu, razporedili po državah, tako ali tko bomo dobili svojo neizbežno kvoto. Ker smo pač v EU.
In zakaj ste hoteli v EU? To je izvirni greh. Ker ste tudi tedaj verjeli populistom in ni nihče znal pomislit samostojno. Zakaj je Švica, tako velika država
wink-1.gif
vedno nekaj zase?

Koliko si pa ti stara? Nekoliko najivno mi deluječ namreč. Slovenska politika ni sposobna suvereno nastopat in se spopadat s tem problemom, nekoko so se v letih ko smo v evropi pomehkužili. Ne znajo ali nočejo dano situacijo oceniti predvsem kaj pomeni v prihodnje. Najprej jih je presenetilo dejstvo, da imigranti prihajajo, nato jih je presenetilo novo dejstvo in sicer madžarska ograja in kot tretje jih je presenetilo hrvaško nagajanje in skrivalnice pri pošiljanju imigrantov. Zadnje bi pač morali predvideti saj nam prijateljska sosedska država nagaja kjer je mogoče še toliko raje če nekaj mesecev prej groziš z blokado sprejema v šengen. Naša politika je držala glavo v pesek medtem ko so drugje spoznali problem in šli v akcijo (Madžari) in tega predvidevanja dogodkov in akcije pri naši oblasti ni bilo, da ne govorimo o neki samozavesti.

Da se vrnem h prvotnemu vprašanju. Zastavil sem ti v upanju da se spominjaš vojne za Slovenijo. Takrat smo imeli starega gospoda (ne vem imena) za mislim da ministra za informiranje. Človek se je znašel v položaju, ki mu ni bil kos zato so ga lepo zamenjali z Kacinom, ki je imel vsem znane tiskovke z njegovim zoprno samozavestnim glasom (v vojnih razmerah je to božja mana). Mislim, da je takrat s pravočano potezo bilo opravljeno veliko delo.

Sedaj se lahko strinjaš ali ne razmere niso tako kritične lahko pa postanejo in gredo v to smer. Obe ministrici sta najbrž v redu ženski vendar nastalim razmeram nista kos. Delujeta mi kot neki birokratki podobno kot Cerar in pravzaprav celotna vlada. V celotni vladi ni človeka "akcije" ki bi udaril po mizi ker situacija tako veleva že dva meseca. Nemci in Avstrici že zahtevajo dosledno izvajanje šengena, kaj bo ko bodo rekli stop za migrante? Brez ograje, povdarjam ograje nas bodo ujeli brez hlač. Hrvati nas bodo pa veselo filali. Na drugi strani tako popljuvani Orban lahko v miru skadi cigaro ob pogledu na svojo mejo, ker je pač človek akcije in ga predpisi ne ustavijo, ko gre za varnost države in nevednost Bruslja, takega človeka slovenska politika ne premore že dolgo časa.
467716-post_slo.gif

Sicer pa so vse vedeli, a nič naredili. Pač teoretiki brez praktičnih izkušenj. Oziroma njihova prva praksa je - vodenje države Slovenije. Žal ne po sistemu "na napakah se učimo", kaj šele "na napakah DRUGIH se učimo", ampak "mi delamo vse prav, če pa rezultati niso po pričakovanjih, pa smo presenečeni" oziroma nekaj v smislu da pričakujejo vedno boljše rezultate s ponavljanjem enih in istih napak.

Gerkeš-Žnidarjeva 1.septembra 2015 :

"Po predvidevanjih nekaterih humanitarnih organizacij bi naj po balkanski migracijski poti v EU dnevno tudi lahko prišlo do 3 tisoč beguncev, rekord je bil prejšnji teden dosežen na Madžarskem, ko je prispelo 3241 beguncev, med katerimi je bilo tudi 700 otrok. Prav tako je pomembno vedeti, da kar 95 % migrantov, ki potujejo po zahodno balkanski poti nadaljuje pot v zahodno Evropo ravno preko Madžarske in zato sem uvodoma tudi poudarjala, da je ravno ta gradnja ograje na meji s Srbijo za nas bistvena, ker namreč lahko pričakujemo, torej tega ni možno izključiti, da se bo v naslednjih tednih povečal pritisk tudi na druge meje Srbije in sicer predvsem proti vzhodu Romunija-Bolgarija, druga opcija pa je proti zahodu, Hrvaška, BiH in pa potem naprej Slovenija. "

Presenečeni nad ravnanjem Hrvaške - nekaj, kar sploh niso mogli pričakovati - 18.septembra 2015:

"Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto je obtožil Hrvaško, da begunce na svojem ozemlju spodbuja h kršitvi zakona, s tem ko jih usmerja proti meji z Madžarsko, ki jo nato nezakonito prečkajo. »Namesto da bi spoštovali pravila, ki veljajo v EU, spodbujajo množice h kršitvi zakona."

Še vedno pa ne razumem - kje je opozicija ?? janša, ljudmila, bogovič, zmago, kdorkoli ??

delter333

Guru
21. maj 2010
2.031
1.740
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
wink-1.gif
vedno nekaj zase?

467716-post_slo.gif

Sicer pa so vse vedeli, a nič naredili. Pač teoretiki brez praktičnih izkušenj. Oziroma njihova prva praksa je - vodenje države Slovenije. Žal ne po sistemu "na napakah se učimo", kaj šele "na napakah DRUGIH se učimo", ampak "mi delamo vse prav, če pa rezultati niso po pričakovanjih, pa smo presenečeni" oziroma nekaj v smislu da pričakujejo vedno boljše rezultate s ponavljanjem enih in istih napak.

Gerkeš-Žnidarjeva 1.septembra 2015 :

"Po predvidevanjih nekaterih humanitarnih organizacij bi naj po balkanski migracijski poti v EU dnevno tudi lahko prišlo do 3 tisoč beguncev, rekord je bil prejšnji teden dosežen na Madžarskem, ko je prispelo 3241 beguncev, med katerimi je bilo tudi 700 otrok. Prav tako je pomembno vedeti, da kar 95 % migrantov, ki potujejo po zahodno balkanski poti nadaljuje pot v zahodno Evropo ravno preko Madžarske in zato sem uvodoma tudi poudarjala, da je ravno ta gradnja ograje na meji s Srbijo za nas bistvena, ker namreč lahko pričakujemo, torej tega ni možno izključiti, da se bo v naslednjih tednih povečal pritisk tudi na druge meje Srbije in sicer predvsem proti vzhodu Romunija-Bolgarija, druga opcija pa je proti zahodu, Hrvaška, BiH in pa potem naprej Slovenija. "

Presenečeni nad ravnanjem Hrvaške - nekaj, kar sploh niso mogli pričakovati - 18.septembra 2015:

"Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto je obtožil Hrvaško, da begunce na svojem ozemlju spodbuja h kršitvi zakona, s tem ko jih usmerja proti meji z Madžarsko, ki jo nato nezakonito prečkajo. »Namesto da bi spoštovali pravila, ki veljajo v EU, spodbujajo množice h kršitvi zakona."

Še vedno pa ne razumem - kje je opozicija ?? janša, ljudmila, bogovič, zmago, kdorkoli ??

Mogoče se pa le kaj premika, vojska se fura okoli ob polnoči kar ni ravno značilnost.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
"Še vedno pa ne razumem - kje je opozicija ?? janša, ljudmila, bogovič, zmago, kdorkoli ?? " Edina možna opozicija v tem primeru bi bila kakšna euroskeptična stranka, ki pa v Sloveniji seveda ne obstoja... Pa s tem ne mislim na euroskepticizem, kot proti - EU pač pa predvsem za EU, ki bi bila potrebna radikalne prenove, ker takšna, kakršna je sedaj ne deluje...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.361
6.412
113
blizu močvirne prestolnice
Kje so? Saj opozarjajo še največ predlogov je dala SDS, NSi so bili isti kot vladajoči, na koncu pa so sprevideli da tako ne gre več. SLS še obstaja?
Mediji so samo čakali kdaj bo JJ kaj rekel vendar je tokrat lepo taktično čakal in povedal takrat ko so laži in nesposobnost vladajočih prišle na plan. Če pa mediji ne poročajo in cenzurirajo pa ni problem opozicije!

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
haha, kdo pa je v EU? Jezus?

ves kdo je sef? gospod Euro, pa noben drug.

Na v evropi so prvi zakoni,ki jih določajo izvoljeni ljudje
priden.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.635
6.849
113
Čez vikend sem bil pri hrčkih in sem poslušal na njihovem prvem hrvatskem radiu. Novinar je izjavil, da Slovenija dela mimo evropskih načel ko postavlja bodečo žico, in da je celo prišel signal iz Bruslja da nekatere nove manjše države ne spošujejo evropskega reda in delajo samoiniciativno brez dogovora s sosedi. No tukaj sem v trenutku pomislil, "ajde najdli so se, se bodo počasi popravli". Nakar novinar nadljuje, "S tem je Bruselj ciljal na Slovenijo, ki se pravkar pripravlja na postavitev ograje na mejah s Ljepom Našom".
.
.
shocked-1.gif

.
.
Pa dobro, kaj ste Severna Koreja, ali kaj?
bonk.gif
Ste res tako zabiti, ali se le tako delate? Folk ima pri njih čisto sprane možgane s strani prvega medija v državi. Hkrati pa so v poprečju vsaj 30% bolj zabiti kot Slovenceljni in se sploh ni za čudit, da ne bodo spoštovali prihajajočega arbitražnega sporazume. Enostavno je to preveč zabit folk.

Pa saj ne da že imajo Nemci in skandinavci že počasi dovolj imigrantov. Saj ne da že pošiljajo propagando proti priseljevanju v EU, saj ne da nam na mejo prihajajo pomagat Mađari, kmalu tudi Avstrijci. Ampak oni doli še vedno tupijo in tupijo samo da imajo povedat kaj proti Sloveniji.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.145
11.897
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sajkek ko je dolfe prišel v slovenijo se je to zgodio o čemer ti praviš. eni so se pa borili.

in recimo da v tvojem primeru cerar odstopi, rusi pridejo na oblast pa rečejo da morajo vse slovenske ženske onegavit z rusi. moški morajo pa stran rezat jajčka. bi šel rezat al se borit?

V AT bi šel
grims-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.635
2.462
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Čez vikend sem bil pri hrčkih in sem poslušal na njihovem prvem hrvatskem radiu. Novinar je izjavil, da Slovenija dela mimo evropskih načel ko postavlja bodečo žico, in da je celo prišel signal iz Bruslja da nekatere nove manjše države ne spošujejo evropskega reda in delajo samoiniciativno brez dogovora s sosedi. No tukaj sem v trenutku pomislil, "ajde najdli so se, se bodo počasi popravli". Nakar novinar nadljuje, "S tem je Bruselj ciljal na Slovenijo, ki se pravkar pripravlja na postavitev ograje na mejah s Ljepom Našom".
.
.
shocked-1.gif

.
.
Pa dobro, kaj ste Severna Koreja, ali kaj?
bonk.gif
Ste res tako zabiti, ali se le tako delate? Folk ima pri njih čisto sprane možgane s strani prvega medija v državi. Hkrati pa so v poprečju vsaj 30% bolj zabiti kot Slovenceljni in se sploh ni za čudit, da ne bodo spoštovali prihajajočega arbitražnega sporazume. Enostavno je to preveč zabit folk.

Pa saj ne da že imajo Nemci in skandinavci že počasi dovolj imigrantov. Saj ne da že pošiljajo propagando proti priseljevanju v EU, saj ne da nam na mejo prihajajo pomagat Mađari, kmalu tudi Avstrijci. Ampak oni doli še vedno tupijo in tupijo samo da imajo povedat kaj proti Sloveniji.
Dobro jutro!
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
wink-1.gif
vedno nekaj zase?

Se mi zdi, da je tvoje opažanje bolj oz fotelja oz. kavča pred TV.
Glej, eno je neko opažanje, ko se nekaj že zgodi, drugo je nespoštovanje nečesa, kar je bilo samoumnevno, tretje je pa, kako se je lahko to sploh zgodilo.
Pod prvo. Bili smo priča dezinformacijam s strani javnega obveščanja.
pod drugo. Hrčki zmeraj delajo po svoje in kod člani EU bi morali begunce prepeljati na SLO mejo takrat, ko jim je omogočena pot naprej. Dobesedno so jih pošiljali čez zeleno mejo, kar je po vseh pravilih prepovedano.
kot tretje. Zadeva je nerazumljiva. Kako se je lahko takšen naval naenkrat zgodil?? Kako nekaterim v evropi ni jasno , kolko je to 5mio ljudi. Kdo jih je poslal?? Zakaj so v eu tako dolgo molčali???
Naša vlada. Nekateri gledate na spol, nekateri na lepoto nekoga. Me prav zanima, kaj se bi lahko še naredilo, glede na to, da smo "palčki" v sistemu. EU je bil v začetku proti ograjam, zdaj ko so se pa nemci nafilali, bi pa ograje. Treba se zavedati, da je ves pritisk na Sloveniji. Vsem državam pred nami se gladko hebe in pošiljajo naprej. Če se ne bo ustavilo v Grčiji ali Turčiji, bo vojna prej ko slej. Hrčki bi na silo šibali k nam, avstrija ne bo v nedogled sprejemala. Hrčki pa ne znajo ustaviti pri njih na vstopni točki. Celo ponudili so nam 50 policajev v pomoč. Seveda so naši zavrnili s obrazložitvijo, da naj začnejo delati na svoji meji. Če bo /ko bo počilo, bo zaradi Hrčkov!

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kje so? Saj opozarjajo še največ predlogov je dala SDS, NSi so bili isti kot vladajoči, na koncu pa so sprevideli da tako ne gre več. SLS še obstaja?
Mediji so samo čakali kdaj bo JJ kaj rekel vendar je tokrat lepo taktično čakal in povedal takrat ko so laži in nesposobnost vladajočih prišle na plan. Če pa mediji ne poročajo in cenzurirajo pa ni problem opozicije!

To ni res. SDS se je že pred meseci opredelil glede teh problemov, nihče jih ni poslušal.

Zdaj so se samo vsedli med ostale gledalce in gledajo politični samomor Cerarja. Priznam, jaz bi isto storil.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
ja, tipično slovensko. Lajati iz naslonjača, kritizirati, pljuvati, pametovati, želeti slabo...itd.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
ksz

Kaj zdaj, najprej bi morali vse sprejeti, da bomo ja v europskem duhu, sedaj pa nam grozijo s prestavitvijo šengena, če ne ustavimo vala beguncev?!!! wtf??? Cmerar je na mini samitu povedal da bo v primeru da eu ne ukrepa, prisiljen sprejeti ukrepe za zaščito države, za kar je seveda rabil tri tedne, eu, kot obljubljeno, ni poslala pomoči v obliki policije in mio euričih, sedaj pa nas označujejo da delujemo kontra europsko?? Naši se pa še kar odločajo, ali bi pričeli postavljati ograjo, ki bi imho morala stati že dva meseca.
evil.gif

Hrčki so itak folk posebne vrste ... udrihajo po nas, a nas ne izuči, drugo leto bodo trume slovenceljnov spet drle na cro obalo.
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.703
3.244
113
v lokalni ostariji
velik del slo zelene meje je neprehodne. tako da čisto vseh 600 km res ni treba ograjevat... zaenkrat je še vse fino fajn. mavrično. zato pa si noben ne upa sprejet drastičnih ukrepov ker se bojijo da bi narod popizdil

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
eh, nekaj jih bo vsak moral nekaj sprejet. to se je govorilo še pred prvim valom...

In to bi pomenilo dejanski konec EU, ker drugače kot s popolno zaporo mej ne boš prepričal ilegalcev, da ostanejo izven željene destinacije.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.