bedaki na cesti

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.575
15.118
113
kod Džej-Zija
Model jih prehiti (torej gre mimo), hupa in "žmiga", zato mu en z roko pomaha (ni govora o sredincu). Model se ustavi in s polnim šusom v rikverc, ker ga je zmotila roka. Zbije enega in odpelje. Nekaj jih gre za njim, da bi prebralo registrsko. Spet gre proti njim in jih sname še več.

Nedolžneži ali ne, ne greš jih ubit z avtom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.566
6.192
113
V članku ni napisano da bi kaj posebej ovirali promet, zato ne moremo reči, da so vozili po celem pasu. Lahko so ovirali promet, lahko niso.
V vsakem primeru se je v življenju norcem dobro izogniti, če nisi prepričan, da ga lahko premagaš. Če si na kolesu, nimaš šans proti avtomobilu in poskušaš narediti dovolj, da kakega norca ne izzivaš. Mislim, da se veliko kolesarjev premalo tega zaveda. Represivni državni organi te bodo zaščitili veliko prepozno.
Imam kolega, ki trdi, da je edino pravilno kar počne on, da se pelje s kolesom skoraj po sredini voznega pasu, ker te potem noben ne more na ozko prehitevati. Strategija je dobra za normalne voznike in lahko usodna, ko se bo zadaj pojavil kak bedak.

sad

Guru
24. avg 2007
23.429
12.262
113
Model jih prehiti (torej gre mimo), hupa in "žmiga", zato mu en z roko pomaha (ni govora o sredincu). Model se ustavi in s polnim šusom v rikverc, ker ga je zmotila roka. Zbije enega in odpelje. Nekaj jih gre za njim, da bi prebralo registrsko. Spet gre proti njim in jih sname še več.

Ni vprašanje, ali je voznik avtomobila norec. Je norec.
Ampak ni šans, da grem proti takemu norcu s kolesom. Če bi bil v tanku ali pa vlačilcu, pa brez problema.
Pa da jih je en kar iz ljubega miru prehitel in jim hupal in žmigal. Ne me basat.
In to, da so šli za njim, da bi videli registrsko tablico, je po mojem samo poizkus olepšave njihove reakcije. Ker registrsko tablico precej težje vidiš, ko kolesariš na polno na avtu nekaj 10m spredaj, kot pa, ko ti zbije kolega 1m stran in stoji na mestu, preden spelje. Kaj praviš?
Kot tudi tisto, da je le en majček pomahal. Come on... Italian pomahal brez putana in ostalih zadev. Ne me smejat.
Potem pa zraven za dramatičnost dodajo še grozljivka. :valjamse:

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.413
3.124
113
V članku piše: "Bili smo v skupini, se pogovarjali, vozili smo počasi, morda s 20 na uro, ne več."

Verjetno vzporedna vožnja, če so se pogovarjali. Sklepam.

Tole po sredini ceste pa ne priporočam pa sem tudi sam kolesar. Zadnjič je bil en tak, ki gasilcev na nujni vožnji ni spustil naprej.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.975
5.275
113
V članku piše: "Bili smo v skupini, se pogovarjali, vozili smo počasi, morda s 20 na uro, ne več." = jebali smo zadaj vozeče

Verjetno vzporedna vožnja, če so se pogovarjali. Sklepam. = lagano sportski - kaj nam pa morejo

Tole po sredini ceste pa ne priporočam pa sem tudi sam kolesar. Zadnjič je bil en tak, ki gasilcev na nujni vožnji ni spustil naprej. tisti je pa še fakiče kazal vsem in bi ga mirno lahko v grmovje potisnili!
In vi verjamete lahom karkoli? Odprejo usta in se zlažejo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in sad

sad

Guru
24. avg 2007
23.429
12.262
113
Tega po sredini jaz kot kolesar res ne maram. Raje grem na rob, naj gre avto čim prej mimo, pa imava oba mir in ostaneva brez razloga za bes.
Voziš do 1 m od roba ceste, nikoli ne ob robu. Tudi zakon je jasen. Po sredi ceste (torej ob sredinski črti) je pa je... voznikov za tabo.
Ker v primeru, da voziš ob robu ceste, je bistveno bolj verjetno, da te gre bedak prehitevati v nasprotni promet.
Poleg tega imaš buffer cono, da se umakneš, če gre kdo prehitevati cm stran od tebe. Kar pri nas žal ni tako redko.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.857
14.548
113

ja to je ena verzija. Drugo bo pa mozakar povedal. ;)