bedaki na cesti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.468
2.068
113
Kolikor sem jaz danes gledal taodcep - smer proti Kopru, je po moje problem v tem, ker v štartu, ko se začne zožitev je levi pas dokaj širok in se da normlano peljat, potem pa naenkrat pride do zožanja tega levega pasu (po moje na 2.2 metra), kar pa marsikoga ustraši in zna trznit oz si enostavno ne upa tam peljat, samo če imaš ti ob sebi tovornjak in se ti pas zoža, zna marsikdo pošetno cviknit....kaj se zgodi, če to naredi z volanom, se ve.
Drug problem na tem istem odseku pa je posledično še uvoz na AC pri postojni, kjer se vklaplja s STOP znakom...in kdor ni previden lahko rilec avta pomoli na desni pas...če oni malenkost trzne in ima avto ob sebi na levem pasu (na teh 2.2 metra), je garant štala

Saj se nič ne vidi ma vseeno..mislim, da je to ravno na tem delu vključevanja:
1778496260249.png

Nazadnje urejeno:

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.126
2.830
113
Saj se jih je samo na enem delovišču na primorki že 80. Lahko se jih seveda še več, sedaj so že dnevne novice o prometnih in zastojih.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.921
8.957
113
Drugproblem na tem istem odseku pa je posldično še uvoz na AC pri postojni, kjer se vklaplja s STOP znakom...

Tisti uvoz so zaprli kolikor vem. Je pa uvoz iz postajališča aktiven.

V nasprotni smeri pa sta oba uvoza aktivna. Pa sem ze dobil padalca, kateri je yolo sel cez neprekinjeno črto z kombijem direkt pred avto.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.460
11.175
113
Tam je z razlogom 60 omejitev, pa vidimo že v tej temi #vozitolikokotvozikolona, pa te tovornjakarji ne bodo buzerirali od zadaj. Če bi vsi vozilo 60 bi bilo pol manj zastojev.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.392
1.014
113
Kras
www.mtl.si
Tam je z razlogom 60 omejitev, pa vidimo že v tej temi #vozitolikokotvozikolona, pa te tovornjakarji ne bodo buzerirali od zadaj. Če bi vsi vozilo 60 bi bilo pol manj zastojev.
Jaz se tam vozim 64km/h na tempomatu.
Na začetku sem mislil, da me bodo tovornjakarji zrinili dol s ceste, sedaj se je pa umirilo in so na lepi razdalji. Edino sem in tja še vedno pade kakšen padalec mimo po levi strani z 80+ km/h.
Glede tovornjaka s svinjskimi polovicami: če bi šel po omejitvi, se zagotovo ne bi prevrnil. So pa nekateri tile prevozi zelo problematični, ker se prevržejo iz desnega nagiba v levi in že v avtu čutiš prenos teže, kaj šele v tovornjaku z visečim mesom. Ne vem pa, če je tudi ta prevoz tak.

Še komentar na tiste, da voziš tako kot ostali promet: v določnih okoliščinah je res bolj varno, ampak ti butli ne razumejo, da je pri takih zaporah bistvena razlika za delavce na delovišču, če gre promet 60km/h 1m mimo ali pa 80km/h.
Samo to egocentričnim bedakom ne pade v glavo.

In žal je tukaj res rešitev edino sekcijsko merjenje hitrosti. To bi potem tudi največje egoiste umirilo.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: luciano in Piton

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.126
2.830
113
Jaz grem 80 na 60 ali 100 na 80, če ni nobenega pred mano. Res pa je, da po navadi ni delavcev. Ali so pa na enem mestu na 4km odseku in tam ni problem spustiti na 60 ali se premakniti na levi pas, če delajo na desni.

Vozijo pa eni mimo 100+.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.443
4.868
113
Ta je spet "policijska":
Policista Policijske postaje Slovenske Konjice sta okoli 18. ure na parkirišču na zreškem območju opazila fanta, ki se je pripeljal z e-skirojem in je ustrezal opisu. Ko je fant opazil policista, je močno pospešil hitrost in namerno trčil v policista, ki ga je poskušal pravilno ustaviti. Pri tem sta oba padla po tleh. Po padcu je skušal pobegniti, vendar mu je policist beg preprečil.

... poskušal pravilno ustaviti = postavil se mu je na pot.

Ne da bi zagovarjal "fanta", samo da se postaviš pred e-skirco in si potem ničkriva žrtev je pa totalna bedarija. Policist mora pri svojem delu najprej skrbeti za lastno varnost. To je tipičen primer kjer je šlo za "napako" pri obravnavi potencialnega storilca KD in policist ni žrtev, pač pa kršitelj vsaj enega od internih varostnih protokolov/pravil.

• Objave ne odobravam
Reactions: Pepe

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
28
41
13
Kolikor sem jaz danes gledal taodcep - smer proti Kopru, je po moje problem v tem, ker v štartu, ko se začne zožitev je levi pas dokaj širok in se da normlano peljat, potem pa naenkrat pride do zožanja tega levega pasu (po moje na 2.2 metra), kar pa marsikoga ustraši in zna trznit oz si enostavno ne upa tam peljat, samo če imaš ti ob sebi tovornjak in se ti pas zoža, zna marsikdo pošetno cviknit....kaj se zgodi, če to naredi z volanom, se ve.
Drug problem na tem istem odseku pa je posledično še uvoz na AC pri postojni, kjer se vklaplja s STOP znakom...in kdor ni previden lahko rilec avta pomoli na desni pas...če oni malenkost trzne in ima avto ob sebi na levem pasu (na teh 2.2 metra), je garant štala

Saj se nič ne vidi ma vseeno..mislim, da je to ravno na tem delu vključevanja:
Poglej priponko 105867
Na tej sliki se lepo vidi, kako na Darsu ne znajo vklopiti tistih par sivih celic. Te dve pokončni klemfix tabli sta idealni, da avto na levem pasu vanju poči z ogledalom. In kaj bo naredil voznik, ki bo naenkrat pred sabo zagledal ta dva klemfixa in videl, da z ogledalom ne bo šlo mimo? Zaviral na moč (nevarnost naleta) ali trznil v desno (nevarnost oplaženja). Nimam besed za take debilizme, res. Ampak saj verjetno je vse po predpisih, kot vedno pri Darsu ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.017
10.566
113
Ta je spet "policijska":

... poskušal pravilno ustaviti = postavil se mu je na pot.

Ne da bi zagovarjal "fanta", samo da se postaviš pred e-skirco in si potem ničkriva žrtev je pa totalna bedarija. Policist mora pri svojem delu najprej skrbeti za lastno varnost. To je tipičen primer kjer je šlo za "napako" pri obravnavi potencialnega storilca KD in policist ni žrtev, pač pa kršitelj vsaj enega od internih varostnih protokolov/pravil.
Dej nastej ti ta interni protokol/pravilo. Oder je tvoj znalac.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.443
4.868
113
Potem se pa pojdimo ameriški sistem, pa naj policist mulca mahne s teleskopsko ali ustreli, mulca pa ko jebe.
Ja vem, alternative so "divji zahod" ali pa "sonček obravnava". Vsekakor pa policist je imel opcijo da ostane živ in zdrav in je ni koristil, tako da je čisto sam kriv za to kar se mu je zgodilo. Včasih si imel med delom v rokavicah in pištolo še vmesno opcijo ki se je imenovala pendrek/tonfa, tako da v tem primeru bi bila idealna rešitev za težavo. V USA sistemu je sicer električni "taser" idealna stvar za take zadeve, samo pri nas to ni humano.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.017
10.566
113
Ja vem, alternative so "divji zahod" ali pa "sonček obravnava". Vsekakor pa policist je imel opcijo da ostane živ in zdrav in je ni koristil, tako da je čisto sam kriv za to kar se mu je zgodilo. Včasih si imel med delom v rokavicah in pištolo še vmesno opcijo ki se je imenovala pendrek/tonfa, tako da v tem primeru bi bila idealna rešitev za težavo. V USA sistemu je sicer električni "taser" idealna stvar za take zadeve, samo pri nas to ni humano.
Sej ko bo tebe policist iz prve s tonfo med voznjo s skirojem usekal tudi ne bo humano. Pomagalo pa verjetno tudi ne bo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.017
10.566
113
Ne vem, osnove so pravilniki za varnost pri delu. Najbrž za policijo varnostni ing. ne predpiše da je opcija da se postaviš pred prometno sredstvo, tako da tu ti je kršitev.
Pustva besedne zveze kot je: “ne vem…”, “Najbrz…predpise…”… povej kater protokol oz interni navodilo je krsil al pa napis da si kot ponavadi full of shit.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.443
4.868
113
Pustva besedne zveze kot je: “ne vem…”, “Najbrz…predpise…”… povej kater protokol oz interni navodilo je krsil al pa napis da si kot ponavadi full of shit.
Pustiva zakonodajo pa povej ali je policist skočil (bil aktivno udeležen) pri tem da je mulca zbil s skiroja.

Če ga je je sam kršil interne akte in pravilnike o varnosti pri delu.

Če ga je mulc dejansko zanalašč naciljal potem je to (dodatno) kaznivo dejanje, napad na uradno osebo. Ko bo šlo na sodišč se javi, zaradi mene v tej temi, pa (mi) povej številko primera, ker sodbe v primeru takih KZ so v RS javne.