bedaki na cesti

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.010
1.270
113
Bil sem zraven, ko je komisija enega vrgla na izpitu, ker ni videl znaka za prednostno cesto, ki ga je v celoti zakrival parkiran kamion. Parkiran res natančno, mogoče največ meter do znaka. Če si pogledal desno nazaj, si ga videl.
Res je bilo to še v prejšnji državi, ampak pričakuje se, da vidimo znake, ki jih ni mogoče kar tako videti.
:evil:
Komisija je imela odsek za metaje kandidatov na izpitni vožnji...

Grem stavit, da če bi znak pred izpitno vožnjo odstranil, bi te vseeno vrgli..

Pač tako kot mi včasih vozimo tudi oni ocenjujejo... Na Pamet!!!!

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.326
207
63
Celje
Baje sem prevozil tablo z nazivom kraja ki omejuje hitrost na 50kmh.
Ste jo vi videli?
Vidi se jo na koncu posnetka.
Iz zadnje strani.
Samo da preverim...tabla za naselje stoji tule?
1762245077563.png

1762245222047.png

Tole je absolutno zrelo za pritožbo in z njo bi zagotovo uspel. Posnetek na street view je sicer iz 2023, ko table še ni bilo...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.786
4.556
113
Na google maps je tabla mnogo prej in sicer brez obrobe tudi z druge strani enako, tako da čisto možno da je tam omejitev 90, ta tabla pa velja od križišča v smeri stranke ceste in ne za glavni del ceste.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.939
8.138
113
pri taščici
Lahko se je tabla naknadnk od kršitelja obrnila npr. Če te policaj live ne dobi, bi rekel da je težka. Al kk al ka..
Tabla vse pd postavitve naprej stoji tako. Iz nasprotne smeri jo lepo vidis. Iz te smeri nikakor.
Ker je krizisce nepregledno bo bilo najbolje da bi celo krizisce spravili pod krajevnp tablo in s tem omejitev 50. Ne vem zakaj niso tega naredili.
6km naprej je sredi 400m ravnine ena hisa in so dali 60 omejitev in polno črto. Posnetek sem ze xy krat linkal na alterju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.939
8.138
113
pri taščici
In nisem dobil kazni za radar, niti se nisem videl policajev da bi merili.
Se pa sprasujem o smiselnosti postavitve znaka tako da "polovici" udelezencem ni viden.
To me spominja na "Balkan".
Na zacetku vasi krajevna tabla, potem pa nikjer table za konec vasi.
Kaj lahko pa so te sredi ničesar nastreljali z laserjem. In so te vprasali ce si videl tablo za konec naselja.
Nisi jo videl, torej....

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.000
5.639
113
Kar jajc tole.
A ni v zakonu tudi, da je naselje, če so hiše ob cesti, tudi če ni znaka?
Kot so povedali, v zakonu tega ni.
Težava pa bi gotovo nastala, če bi denimo zadel otroka, ki je nenadoma skočil pred avto. Mislim, da bi te takrat obtožili, da nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti. Hiše so, vozi tako, da boš lahko po potrebi v trenutku obstal. Sklepam zato, ker so kak teden nazaj pisali to za nekoga, ki je nabasal vozilo, ki je stalo na pospeševalnem pasu avtoceste.
Na koncu zgleda moraš po interpretaciji policije voziti tako, da se lahko ustaviš ob vsaki situaciji. Vprašanje je sicer, kaj se zgodi, ko greš s tem do sodnika.