bedaki na cesti

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.723
4.524
113
No cela debata zadnjih 5 strani je BZ. Danes v primorskih novicah (papirnata izdaja) pise da je bilo ocitno da so odpovedale zavore saj je sofer kamiona ze prej izgubil oblast nad vozilom in vmes tudi del tovora, da voznik ni bil neizkušen in da je bil kamion na tehničnem pred kratkim brezhiben. A je kamion imel retarder in ali ga je voznik znal uporabljat pa nic ne pise! ;)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.169
113
2. misliš retarder? Glede na prvotne fotke sem mislil da je novejši/drug kamion, tudi tista tabla za izredni prevoz za strehi je najbrz "stara" in nima veze z dejansko funkcijo konfiguracije kamiona kot je bil v času nesreče na cesti.
Tako ja, retarder. Reduktor si v menjalnik vpletel pa sem se zmotil.

kaj zdej bi mogu met retarder al ne?

• Wow
Reactions: brane_new

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.911
5.507
113
Redar verjetno nima pooblastil, da preverja, če je to, kar vozilo reševalcev počne, nujna vožnja. Tako, da bi se verjetno z lučkami rešili.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.169
113
Ja, ne vem, zato sem pa vprašal. Ne moreš mi na vprašanje odgovarjati z vprašanjem.

Kot laik bi rekel 101. člen ZPrCP omenja uporabo le za izvršitev določenih nujnih nalog.
Tako. Kje je zdej predpis ki doloca katere so? To je odlocitev osebe ki tako vozilo uporablja. Ce krsi interna pravila potem bo procesiran interno. Ce resilec caka pacienta in krsi zprcp (parkiranje) prizge lucke in je problem resen. Ni ga boga ki bo sedaj dokazoval a je blo nujno tega otroka pobrat. Ker pol tud pobiranje enga z zlomljeno nogo na istem mestu ni nujno. Vitalne znake ima, naj resilec parkira kjer je dovoljeno pa se ga nese do tja.

neumna debata, tezko kaj pozitivnega napisem ob takih vprasanjih

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.246
2.264
113
Lahko da je neumna debata, samo tudi tvoj predlog ni ravno pameten, ker ga bo kdo prijavil in bo najebal interno (kot pišeš). Lahko se pa pretvarjamo, da sta bila na nujni nalogi in enačimo redni prevoz (in enourno čakanje) pacientov na terapije z zlomljenimi nogami.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.169
113
Lahko da je neumna debata, samo tudi tvoj predlog ni ravno pameten, ker ga bo kdo prijavil in bo najebal interno (kot pišeš). Lahko se pa pretvarjamo, da sta bila na nujni nalogi in enačimo redni prevoz (in enourno čakanje) pacientov na terapije z zlomljenimi nogami.
Pa o cem govoris? Kdo bo koga kam prijavil? In? Bo sef vprasal: kaj je blo? Parkirala sva sred ceste in cakala pacienta. Ok naloga ki opravici lucke ker drugac ne smes parkirat. Cao.

zato je ta drzava v k.urcu ker bi vsak se sel inspektorja pa policaja pa prijavljal pa preverjal itd.

resevalec je place luci prizgal, kaj ma tebe brigat zakaj jih je?

ce bo pa sef razmisljal kot ti bo pa brez zaposlenih cez en mesec.

sicer resevalci ob pricetku voznje povedo kaka je stopnja nujnosti in vse kar je 80 in vec dispecer ve da so z luckami. Ce pa jih prizge da opozorja nase sred ceste pa to ni prekrsek.

vprasanje pa ali je situacija sploh resnicna

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.246
2.264
113
Obstaja veliko služb za prevoz pacientov s katerimi sem se tudi sam že peljal in vsi vozniki pravijo, da ne smejo uporabljati lučk in sirene razen, če je življenje ogroženo. Torej lepo stoji v gužvi in parkira kjer sme in čaka pacienta. Bom drugič rekel, da ti praviš da lahko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.169
113
Obstaja veliko služb za prevoz pacientov s katerimi sem se tudi sam že peljal in vsi vozniki pravijo, da ne smejo uporabljati lučk in sirene razen, če je življenje ogroženo. Torej lepo stoji v gužvi in parkira kjer sme in čaka pacienta. Bom drugič rekel, da ti praviš da lahko.
Ti locis med avtom ki je na sliki in podjetji za sanitetni prevoz? Pogovarjamo se o resilcu resevalne postaje ljubljana. Ki ne rab redarju razlagat nicesar.
Lahk pa ti zdej tist zakon poisces po katerem sprasujes

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.575
1.508
113
SANITETNO VOZILO ZA PREVOZ PACIENTOV

Vozilo tipa osebno vozilo za prevoz potnikov mora ustrezati najmanj razredu srednji, zaželena so večja vozila (podaljšana verzija ali enoprostorsko vozilo). V vozilu je nameščena naslednja medicinska oprema:  kovček za oživljanje (z dihalnim balonom)  obvezilni sanitetni material  ovratnice, ki omogočajo kontrolo pulza (vse velikosti za odrasle in otroke) Vozilo je opremljeno z informacijsko in telekomunikacijsko opremo (UKW aparat, oprema za sledenje vozil…) v skladu s pravilnikom, ki ureja zdravstveno dispečersko službo.*

Nikjer ni napisano da bi vozilo moralo imeti vgrajene lučke.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.246
2.264
113
Vse imajo. Zgleda isto kot rešilec. Saj če nobenega ni frej, ti dajo pa pravi rešilec. Ista pravila veljajo za vse. Primer izmed mnogih

Gre pač za neurgentne prevoze bolnikov. Enako kot v tem primeru z redarji zgoraj. Drugače bi že sami prižgali lučke.