bedaki na cesti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.208
9.111
113
Policija obravnava sum kaznivega dejanja. Ali je bilo storjeno ali ne odloci sodisce.

kamion ima glavne zavore (ki niso zracne ampak so kolutne al pa pr zelo starih bobnaste) ki delujejo s pomocjo stisnjenega zraka. Tudi menjalnik deluje s pomocjo kompresorja pa mu ne pravimo zracni menjalnik. Nato ima se motorno zavoro in nekateri tudi retarder - oboje je pomozna zavora.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.208
9.111
113
Če odpovejo zavore in posledično voziš prehitro in žena ne preživi oz. je težje poškodovana je KD. Kar je bedarija "per se" in to daje policija v medije v tem trenutku.
Je sum storitve kaznivega dejanja dokler se s preiskavo ne ugotovi ali so zavore odpovedale ali ne.

po tvoji logiki je bil silvo plut nedolzen ker je trdil da je ljubica ulcar sama padla na noz in se porezala. Da so zavore odpovedale je trenutno izjava voznika. Oz naj bi bila, jaz alter pa medije povzemam

tony

Guru
23. jul 2007
10.611
1.800
113
Danes ena gospodična v golfu zaradi dežja ni mogla čez 25 kmh (na 50 omejitve), pa s ksihtom prilimana na šipo. Kaj tak folk dela za volanom? Naslednjič naj gre ob mokri napovedi na bus/taksi.
Še eno stvar ugotavljam: možno je, da ima zanič brisalce. Danes smo v familiji ugotovili, da bo treba jutri kupiti nove za 2 avta (en star 3 leta, parkiran zunaj; drug 6 let, parkiran v garaži).

Aja, še nasvet za Gorenjce: za zadnji brisalec se Ridexovi čisto korektno obnesejo (spredaj jih vseeno ne upam dati :zardelalter:), moram pa še videti, koliko bodo zdržali.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
Kot vedno imaš v vsem prav, samo spet si povedal isto stvar kot sem jo že sam prej.

Original novica na katero se drugače nanašajo komentarji pravi:
Policisti so po končanem ogledu, ki sta se ga udeležila dežurna državni tožilec in preiskovalni sodnik, in z zbiranjem obvestil ugotovili, da voznik tovornega vozila, ki naj bi mu po njegovih navedbah odpovedale zavore, hitrosti svojega vozila ni prilagodil poteku ceste (11-odstotni klanec navzdol).

tony

Guru
23. jul 2007
10.611
1.800
113
Ah, daj, no. Vsak ga kdaj kje userje. Lej, prilika je naučiti se nekaj novega. Pejmo naprej, nihče ni umrl. Še...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.208
9.111
113
Kot vedno imaš v vsem prav, samo spet si povedal isto stvar kot sem jo že sam prej.

Original novica na katero se drugače nanašajo komentarji pravi:
Ne model ti si tok nesmislov spesnil da so tise ostali uporabniki rekli da presegas sam sebe.

ce voznik tovornega vozila na takem klancu ni uporabljal pomozne zavore in tako preobremenil glavno zavoro je kriv za nesreco zaradi svoje malomarnosti. Ker so posledice hude telesne poskodbe gre za kaznivo dejanje. Sam njemu bodo morali na sodiscu dokazat da ni uporabljal pomozne zavore in da je to nesporen vzrok za odpoved glavne zavore. Kar bo pa pomoje tezko.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Matey

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
Tisti klanec ni ravno vršič da bi se pregrele zavore, to je vsakemu jasno. Sem tudi precej prepričan da je "zadnji" kamion lovil prvega ker sta od iste gradbene firme. Samo kot si rekel je KD stvar sodišča dalje. Kar je mene zmotilo je poročilo kot je napisano v novici, pa to da je bila 12h cesta zaprta kar ni normalno (statik lahko da mnenje v 5 min da hiša ni več varna, jst ti ga po fotkah lahko dam brez izračunov).

• Haha
Reactions: aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.714
4.519
113
Osnove statičnih elementov - tetraeder pa to. En vogal pri kamniti hisi gre, je statika 0. Tu so celo vidne razpoke do naslednjega vogala tako da ni kaj popravljat. Realno ta hiša nebi dobila GD niti z vsemi vogali. Brez vezi na glavnih vogalih in križnih vezi na podu danes no-go.