bedaki na cesti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.471
113
DARS ima zmeraj možnost, da postavi stebričke, ki bodo prvih 50 % pospeševalnega pasu preprečevali vključevanje.
Kamere ne bi spremenile popolnoma nič, saj posnetkov ne bo nihče gledal.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.793
1.279
113
Jaz precejšno krivdo pripisujem raznim asistenčnim sistemom, ki jih ljudje ne znajo ali uporabljati, ali izklopiti!

Ko voziš recimo na aktivnem radarskem tempomatu, pa ti nekdo uleti v tvojo razdaljo, front assist spet nekoga zazna, ki se ti vrine... Pa avtomatsko bremza. V nekaterih avtomobilih je pa zoprn meni, da vsakič ugasneš. In ljudje tega ne znajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.718
8.023
113
pri taščici
V šentilju je pospešvalni pas dolg cca 1km. Ugani kdaj se počasnezi vkljucijo na prehitevaln pas ?
TAKOJ ko pridejo na avtocesto prevozijo vozni pas in grejo takoj na prehitevalnega z svojimi 80km/h.

Promet se da urediti samo na način da se v avte obvezno vgradijo kamere, ki snemajo celotno okolico in kabino.

Ali pa da imajo ljudje omejitve glede na svoje sposobnosti - beri 10km/h
Na lomu je verjetno druga situacija. Vkljucevalni pas v smeri ljubljane je za polne kamione prekratek (pa se rahel klanec je in prometa precej).
Da se v takem primeru slepar na voznem umakne na prehitevalnega zacne podirat domine za seboj.
Da bi zdruzili vkljucevalnega in zaviralnega za logatec ocitno ni se nihče pomislil.
Kljub temu da je to ze marsikje narejeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.718
8.023
113
pri taščici
Na primorki so problem (tudi) turisti, ki zapeljejo na prehitevalni pas s 100km/h in lagano prehitevajo. Po možnosti tudi izsilijo prednost saj so dali smernik. Mogoče se 10s po končanem prehitevanju potem umaknejo nazaj na voznega. Če se že pogovarjamo zakaj potem "idioti" bremzajo in ustvarjajo fantomske zastoje.

Da ne govorimo zakaj eni, ki prej vozijo 130, niso sposobni prehiteti kamiona s to isto hitrostjo ampak upočasnijo na 110. Česa jih je strah?
Nekateri pa kljub dvem polnim pasovom s hitrostjo 90/110 pizdijo zakaj ne morejo iti 150+ in hocejo na vsak nacin rinit prehitevalni pas nazaj na vozni pas da bodo oni lahko sli 150+
Zaradi takih sedaj razmisljajo o omejitvi 80 ali celo 60. In zaradi takih nastajajo kolone.
Na AC bi nekaterim odklopil bremze (pustil samo ročno) in dal ljudem za odpeljat 100km relacijo v koloni. Bi hitro zacel "predvidevati"

• Všeč mi je
Reactions: sad in tony

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.187
2.227
113
Šlepar ne sme na prehitevalnega.
Združen vključevalni in zaviralni je nevarna bedarija. Praksa v Kopru kaže, ko je pol leta uvoz zaprt.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.187
2.227
113
Nekateri pa kljub dvem polnim pasovom s hitrostjo 90/110 pizdijo zakaj ne morejo iti 150+ in hocejo na vsak nacin rinit prehitevalni pas nazaj na vozni pas da bodo oni lahko sli 150+

Saj prehitevalni ni poln na 90/110. Je pred bedakom, ki gre 110 vse prazno in bi komot šel 130. 150+ ni po pravilih in ne vem kdo je to omenjal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mtl

Guru
19. jul 2007
11.009
685
113
Kras
www.mtl.si
Vse kar pišete, se začne z vzgojo.
Vidim pri tamali, da ji recimo v avtošoli niso vbili v glavo temeljnih osnov, kot je recimo vključitev na AC z enako hitrostjo kot se premika promet na AC.
Možno tudi, da enostavno ni bilo dovolj ur. Bom poštimal to.
Se pa absolutno strinjam, da bi morali policisti več delati na varnostni razdalji. Sem kakšna dva meseca nazaj že pisal na to temo. No, včeraj mi je pa en Teslaš spet ležal na odbijaču.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.187
2.227
113
Tudi sam. Samo spet ponavljam naj bodo kazni progresivne kot so za hitrost. Manj metrov varnostne, večja kazen. S tem da, če nekdo zapelje pred tebe in ti vzame varnostno naj to upoštevajo. Sam drugače med 1-2s ne bi kaznoval, ker je težko oceniti med vožnjo.
Samo s statičnimi meritvami z nadvozov tega ne bodo dosegli. Bi moralo biti več neoznačenih policijskih vozil v prometu in ustavljati na licu mesta.

• Všeč mi je
Reactions: luciano in mtl

jezek

Guru
24. jul 2008
4.826
2.086
113
Kolk enih problemov imate... Ljudi je treba naučiti dinamične vožnje, dvignit omejitev na 150 na ac in 130 na obvoznici, pa bo. Nekoč smo tako vozili, pa je vse šlo bp. Potem pa so prišli razni sdi-ji in neko lovljenje porab pod 5 litrov....nato pa še elekteična impotentna jajca. Zdaj pa imate!

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.016
12.578
113
mal je problem ker je gužva 100ljufi pa vsi 150 je utopija. en bo zajebal (telefon, drkanje po tablici v sredinj in podobno sranje kar vcasih ni bilo) pa bos imel crno kroniko. to je razlika od vcasih

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.846
4.153
113
Ja, kaznovat prekratko varnostno in hkrati dovoljevat šupkom vijuganje. Odlična ideja.

Prejšnjo sredo so bile za kp - lj potrebne 4.ure, omejitev 130, občasno kakšen km do 100 km/h, sicer pa 20 minutne pavze z 0 km/h.

150 km/h pravite da je rešitev? In več alterjevcev in manj bedakov. V štirih urah bi se z omejitvijo 30 km/h vsaj celo pot premikal. In z omejitvijo 60 najbrž tudi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.846
4.153
113
Od kje ideja da bi se s 30 premikal, s 100 pa ne? Zakaj pa potem ne damo raje omejitve 1kmh? Potem bi pa gotovo do Kopra prisli brez zastojev.
Pa dajmo odgovarjat z vprašanji. Od kje ideja da je 130 km/h premalo, če večino časa stojimo z 0 km/h.
In predpostavimo da smo prerasli vrtčevsko logiko da je za zastoj vedno kriv nekdo, ki spredaj ne zna vozit.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.543
1.500
113
Tudi sam. Samo spet ponavljam naj bodo kazni progresivne kot so za hitrost. Manj metrov varnostne, večja kazen. S tem da, če nekdo zapelje pred tebe in ti vzame varnostno naj to upoštevajo. Sam drugače med 1-2s ne bi kaznoval, ker je težko oceniti med vožnjo.
Samo s statičnimi meritvami z nadvozov tega ne bodo dosegli. Bi moralo biti več neoznačenih policijskih vozil v prometu in ustavljati na licu mesta.
Vidim da se ne zavedate dejanskega problema. Ljudje enostavno ne vedo koliko daleč so. Če jih boš vprašal bodo trdili da imajo varnostno razdaljo kakšnih 50m. In 3 sekunde +
Kaj pa oni vedo kaj so 3, 5 ali koliko metrov.

Clovek je narejen za tistih 4km/h in to je max kar ljudje lahko zračunajo. Ljudje se vozijo 100km/h, a v glavi so se ustavili pri 4km/h in se tako tudi vozijo.
Isto s telefonom in drugimi stvarmi. Saj pa imajo 100m razdalje v glavi in avtomatsko vozeci avto. Kaj pa bo tiste 5skund ali več naredilo.

Ne zavedajo se da v tistih 5sekundah naredijo 200m... na slepo.

Zato pa pravim da so idioti. Ker drugega temu nemoreš rečt.