bedaki na cesti

dask

Majstr
21. sep 2023
695
785
93
Daj ne bluzi; če je zasebno zemljišče redarstvo/policija ne naredi čisto nič!

Za upravnika pa sem napisal, da ga nimamo ker ga ne rabimo.

Nepravilno parkirana zapuščena vozila policisti in redarji lahko odstranijo, če se nahajajo na javni površini oziroma se na njej odvija javni promet. Na zemljiščih več stanovanjskih stavb, kjer se odvija javni promet, lahko občinski redarji ukrepajo na podlagi prijave upravnika posamezne večstanovanjske stavbe, kjer se vozilo nahaja.

Ostalo si lahko prebereš na:

Nimam takega problema, sem samo na hitro pobrskal. Če ti ni, pač ni treba.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.095
3.580
113
Ne da se mi še enkrat pisat, lahko pa si prebereš par postov višje za kaj gre pri nas!

NI JAVNA POVRŠINA ampak zasebna s 100 solastniki.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.164
2.203
113
Nočem pametovati ampak ali nimate urejene etažne lastnine ali kako ni že po zakonu obvezen upravnik, da ste lahko brez?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.095
3.580
113
OK zdaj pa povej kaj naj naredijo.

Mi imamo enak problem, le da vemo kdo je lastnik. Avto stoji že najmanj 3 leta in to na površini, ki je znotraj naselja namenjena za dostavo in peš hojo. Ko mu rečeš kdaj ga bo umaknil reče: brigaj se zase.
Še eno nakladanje ChatGPT - ne ne mislim dajat podatkov, ker sem že vse preveril. Nimamo upravnika, ker je investitor naselja hiš in enega bloka zajebal in nam odprodal tudi notranje skupne površine, tako da smo lastniki hiš v nekem "nula koma jozef" procentu lastniki teh parcel.
Redarstvo nima nič s tem!

Lahko naredimo "diverzantsko akcijo" ali pa tožimo na motenje posesti, to je to - srečna Slovenija.
Blok ima upravnika, mi ga ne rabimo, ker smo lastnik vsak svoje hiše. Blokarji imajo cca 50% lastništva in mi imamo cca 50% lastništva na predmetnih parcelah, s tem, da nas "nič ne brigajo" parcele okoli bloka, njih pa ne tiste znotraj naselja hiš.
Kapiš?

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.095
3.580
113
Aja da še to povem: cca 5 let smo se borili z občinsko upravo oz. Nigradom, da so prevzeli v upravljanje javno razsvetljavo v naselju, ker so luči postavljene na zasebnih zemljiščih. In teh 5 let smo sami plačevali elektriko. :(

Saj pravim, investitor je v želji, da se "losa" vsega odprodal idealne deleže na parcelah, ki so de facto javna površina, namesto, da bi jih prenesel na Občino. Za sedanji prenos pa bi rabili 100 lastniških soglasij, oz. pogodbo z vsemi solastniki.

Pa še funny fact: ko kdo od nas proda hišo in hoče prodat še tisti procent in pikico kupcu hiše, mora pridobit soglasje vseh ostalih solastnikov, ki imajo pri prodaji solastniškega deleža prednost. :rolleyes:

• Wow
Reactions: BornSkeptic

Corvette

Majstr
6. nov 2008
523
432
63
Še iz prakse: avtodvigalo. Je bil primer, da je na skupnem parkingu stal zapuščen kombi, uporabljan kot shramba za orodje lokalnega mojstra. Prošnje za umaknitev je gladko ignoriral. Ko so z avtodvigalom en dan kombi prestavili na betonsko teraso, je pa bil lastnikov odzivni čas bliskovit, a vendar prepočasen :)

Sicer pa g. Molotov.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.152
8.987
113
Aja da še to povem: cca 5 let smo se borili z občinsko upravo oz. Nigradom, da so prevzeli v upravljanje javno razsvetljavo v naselju, ker so luči postavljene na zasebnih zemljiščih. In teh 5 let smo sami plačevali elektriko. :(

Saj pravim, investitor je v želji, da se "losa" vsega odprodal idealne deleže na parcelah, ki so de facto javna površina, namesto, da bi jih prenesel na Občino. Za sedanji prenos pa bi rabili 100 lastniških soglasij, oz. pogodbo z vsemi solastniki.

Pa še funny fact: ko kdo od nas proda hišo in hoče prodat še tisti procent in pikico kupcu hiše, mora pridobit soglasje vseh ostalih solastnikov, ki imajo pri prodaji solastniškega deleža prednost. :rolleyes:
Ne rabi soglasja, obvestiti jih mora in lahko uveljavljajo predkupno pravico. Ce bi rabil soglasje potem bi lahko prislo do situacije ko sploh prodat ne bi mogel