bedaki na cesti

Robert

Guru
21. jul 2007
2.713
549
113
Tolmin
Pa upam da popolnoma neodzivni policisti dobijo disciplinsko.
Predvidevam, da je bil skuter registriran in sta si zapisala tablico
V tistemu trenutku ga je bilo (po moje) brezveze loviti saj bi jima vsekakor pobegnil v kako ulico (ali po stopnicah), kamor onadva ne moreta. Pa še brezvezno paniko bi zganjali s lučmi in sirenami, on pa bi dobil še več lajkov na posnetku.
Včasih je bolje kako stvar malce pustiti, da se pohladi - naprimer shraniti tale ponetek in se pogovoriti z lastnikom skuterja drugi dan.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.136
2.192
113
Ma vse je brez veze. Če je pa tablico dal dol ali skuter ukradel, pa jebat ga. Če je proviciral namenoma, menda ni tak bedak da to dela s svojo tablico gor.

Važno, da imajo čas mene loviti na radar na tabli za konec naselja. Pa saj nič novega, v ciganska naselja prav tako ne upajo. Po vaše prav tako brezveze.

Na obali je pandemija teh mulcev s skuterji in nihče ne naredi ničesar. Kažejo se z nekimi prenosnimi valji za merjenje maks. hitrosti, učinka pa ni, ker tudi kontrole ni. Če jih ne morejo ujeti, potem brez veze za tako policijo. Kako bodo potem lovili prave kriminalce.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.115
8.937
113
Ma vse je brez veze. Če je pa tablico dal dol ali skuter ukradel, pa jebat ga. Če je proviciral namenoma, menda ni tak bedak da to dela s svojo tablico gor.

Važno, da imajo čas mene loviti na radar na tabli za konec naselja. Pa saj nič novega, v ciganska naselja prav tako ne upajo. Po vaše prav tako brezveze.

Na obali je pandemija teh mulcev s skuterji in nihče ne naredi ničesar. Kažejo se z nekimi prenosnimi valji za merjenje maks. hitrosti, učinka pa ni, ker tudi kontrole ni. Če jih ne morejo ujeti, potem brez veze za tako policijo. Kako bodo potem lovili prave kriminalce.
Ce sta mladoletna bo v vsakem primeru obdolzilni predlog in potem ukor pri sodniku za prekrske. Ob trenutnem pomanjkanju folka je treba izbirat bitke

luka51

Guru
16. avg 2007
15.142
6.423
113
mene pa zanima kaj bi bilo, če bi vklopla lučke in šla za njim. Ded bi se pa razlepo v steber. Pol bi pa itak bla kriva, ker sta ga šla lovit, seveda nedolžnega na skuterju. V bistvu ni mislil nič slabega. Bila je samo neka mladostna nagajivost. On ni vedel kaj se lahko zgodi. Policaja bi pa mogla vedet posledice svojega dejanja.
Tak da kak koli obrneš policaj naredi narobe. Al ga lovi al ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad
5. apr 2015
1.509
796
113
Pa dobro.. Lahko se gleda iz vidika, da ker ga nista lovila, je kasneje še objestnejše divjal in zbil otroka s kužkom, katera sta oba podlegla...

Treba se je ravnat po zakonu, SPLOH IN PREDVSEM možje zakona, sodniki itd...
kaj mediji pravijo, pa samo praznoglave polnijo.

Je pa žalost, kakšna je realnost ja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.792
4.122
113
Kakšna je realnost? A tista solzava pravljica o otroku s kužkom, ki si jo nafantaziral še dva stavka prej?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.136
2.192
113
Menda je pomembno, da policija ima neko avtoriteto in jih ne zajebava vsak mulec na motorju. In ja z norjenjem in vožnjo po zadnji gumi na pločniku bi komot zbil kakšnega pešca.

jello

Guru
22. sep 2008
10.792
4.122
113
Fantazer. Kaj če bi povozil nosečnico s trojčki in pomerancem v naročju? Kako nista pomislila na to? Katastrofa!

Sta pač presodila da se da rešit drugače.

sad

Guru
24. avg 2007
22.272
11.027
113
Svet je šel v k…
Vsak cigan, mulc ima več pravic kot policist.
Včasih so imeli policisti avtoriteto in se noben ni tako zaj… iz njih. Ker če je vseeno bil pameten je imel potem taxi prevoz do gozda v marici čez fajn luknje in ovinke. Naslednjič jih je tak samo pozdravil in se obrnil stran.
Danes ima vsak cigo, mulc in vsi ostali telefon in da bi kaj padlo, policist izgubi službo. Ista zadeva z učitelji. Namesto, da bi jih mulc potem še doma dobil, se pomehkuženi starši nasledni dan nalimajo s Čeferinom na policiji ali v šoli.
In ja, nisem zagovornik nasilja, ampak žal enim ne pomaga nič drugega.

Me pa zanima, kako bo policija ukrepala, če slučajno Koprčani popiz… in jih par snamejo s skutera med vožnjo. Sem ziher, da bo naslednji dan po vseh časopisih, kako se nekdo znaša nad plidnimi fantki.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.115
8.937
113
Lahko pa tudi zasežejo skuter, če (verjetno) nima blokade in ni bil ustrezno registriran. Torej tudi globa.
Glej ocitno je da slabo poznas pravila in postopke. Kaka globa? Od koga? Sodnika mladoletniku ki ne dela nikjer ampak je v solo vpisan? Ne bluzit no.
Skuter se zaseze tudi ce voznik nima vozniskega zanj. Sam prej je treba majstra ujet.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
519
423
63
Apollo8, tudi v naši okolici oz. centru mesta imamo podobne ekscese. Divjanje po coni 20, mimo šol in vrtcev, s predelanimi in glasnimi skuterji, občasno z neregistriranimi. Policija jih le stežka ujame. Enkrat jim je celo uspelo, z malo pomoči, ko sem jim po telefonu dajal koordinate.

Pizdarija bo nastala, ko bo en tak, po možnosti neregistriran, koga zbil ... bognedaj otroka, ker je to v neposredni bližini šole oz. vrtca. Tako da me zanima, kaj se dejansko da narediti oz. kaj predlagaš? Tudi redarjem sem poslal pobudo za povišanje proračuna, ker nabrat par kazni v coni 20, ko skuterji divjajo mimo 40-50 km/h, bi moral bit no brainer.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.531
1.490
113

Kot pravi g. Mesec

Ce policija ne ukrepa
Se obrni na policijo

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
22.272
11.027
113
Apollo8, tudi v naši okolici oz. centru mesta imamo podobne ekscese. Divjanje po coni 20, mimo šol in vrtcev, s predelanimi in glasnimi skuterji, občasno z neregistriranimi. Policija jih le stežka ujame. Enkrat jim je celo uspelo, z malo pomoči, ko sem jim po telefonu dajal koordinate.

Pizdarija bo nastala, ko bo en tak, po možnosti neregistriran, koga zbil ... bognedaj otroka, ker je to v neposredni bližini šole oz. vrtca. Tako da me zanima, kaj se dejansko da narediti oz. kaj predlagaš? Tudi redarjem sem poslal pobudo za povišanje proračuna, ker nabrat par kazni v coni 20, ko skuterji divjajo mimo 40-50 km/h, bi moral bit no brainer.
Nasvet hočeš? Dokler se dejansko nekaj takega ne bo zgodilo, se ne da narediti nič.
Tako da nasvet je, da vzemite zadevo v svoje roke. Eno železno palco in ga skineš direkt v čelado. 2 litra bencina in faracajh in zakuriš skuter (ne ta malega). Potem greš pa za 20 let v keho. Ker takrat bo pa policija lahko reagirala. Pa v vseh časopisih boš, ker boš najhujši kriminalc.

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.115
8.937
113
Pa sej ko sem jaz bil mulc so tud vsi lokalni capci imeli tiste typhoone… pa se mi je zdaj nekaj let zdelo da je mir s tem ker so vsi na skiroje presaltali ampak ocitno so skuterji nazaj…

kaj se da naredit? Mislim da pod trenutno ureditvijo ne prav veliko. Dokler so mladoletni v resnici ne dobijo nekih kazni. Povecini tudi starsi zal niso vec v funkciji da bi resneje sankcionirali take mulce. Za njihovo dobro pac upas da se ne razbijejo do smrti nekega dne. Ce pa ze pa naj samo sebe spravijo na oni svet. Kar se tice lovljenja… ni se problem lovit - adrenalin ti sopa, obcutek je enak kot ko si se igral kavbojce in indijance. S to razliko da ti je drzava dala avto da lahko to pocnes. Problem so posledice ko gre kaj hudo narobe. Ne samo da se lovljeni lahko razbije…ti lahko koga spregledas in ga nabijes v smrt… in povsem mozno je da sta ta dva ki nista odreagirala sla na vlom, na mejni spor al pa na prometno nesreco na parkiriscu. In da je nekdo ze eno uro cakal da prideta. Ce bi se za vsakim skuterjem obrnila ne bi nikoli prisla na kraj kamor sta bila poslana.

sad

Guru
24. avg 2007
22.272
11.027
113
Samo eno vprašanje za Apollo8 :
Glede na to, da ima policija drone ali jih lahko uporabi za take stvari? Ker če se recimo vsakodnevno to dogaja ob podobnih urah, narediš “racijo” in z dronom koordiniraš policijo na tleh.

Huh, aja mladoletnik. Top, bianco menica za delat sranje. Čakam, da bo en koga ustrelil.

• Všeč mi je

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.136
2.192
113
Glej ocitno je da slabo poznas pravila in postopke. Kaka globa? Od koga? Sodnika mladoletniku ki ne dela nikjer ampak je v solo vpisan? Ne bluzit no.
Skuter se zaseze tudi ce voznik nima vozniskega zanj. Sam prej je treba majstra ujet.

Ni potreben takšen pokroviteljski ton. Sodnik izreče globo, starši so odgovorni za plačilo. Vsaj moral bi jo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.598
7.910
113
pri taščici
Nadaljevanje v Kopru

• Wow
Reactions: delavec44