bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.106
7.572
113
pri taščici
fakin' retardi.. že zanč je biu en prispevk (na tedniku pomoje), pa isto z gorenjske...
krucefiks če to ni križišče, pol sm jest žnabla od miše molk :mad::bonk:

Poglej priponko 99390
To je namenoma tako postavljeno.
Stara mama pa nek revez bosta placala ker bosta peljala 35, nek VIP norec bo za 80 hitrost dobil vzorec pritozbe kjer bo pipravil podatke in oddal pritozbo s katero bo seveda uspel.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.710
17.095
113
Da ne bomo ugibali - obstaja jasna definicija:

Zakon o cestah opredeljuje križišče kot prometno površino, ki nastane s križanjem ali združitvijo dveh ali več cest v isti ravnini. Za križišče štejeta tudi priključek pri zunajnivojskem križanju ceste (npr. pri križanju avtoceste z drugo javno cesto), ki sicer ni križišče, in nivojski priključek, razen priključka nekategorizirane ceste, ki jo lastnik uporablja izključno za svoje potrebe, priključka dovozne poti do objekta ali zemljišča in priključka kolovozne poti brez zgrajenega in utrjenega vozišča. Ker k cesti poleg vozišča štejejo tudi pločniki, kolesarske steze in drugi deli cestišča, spadajo h križišču tudi prehodi za pešce in prehodi za kolesarje.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.366
1.317
113
"...priključek dovozne poti do objekta"

Do "Objekta". Tam je več "objektov".
Poleg tega je znak, talna označba, robnik, ograja, utrjena cesta.

To je "križišče".

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in gr69

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.923
3.473
113
Malo te logika fiju-fiju, pa saj nič za to, zato smo tukaj da te razsvetlimo. :evil:

Uvoz na "tovarniško dvorišče" kjer je XYZ objektov ni križišče recimo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.977
2.046
113
Saj mogoče imate prav ampak od kdaj na dovoze postavljajo znake (stop)? Ni znak prvina križišča?

Verjetno mešam z nekategorizirano cesto.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

gr69

Guru
15. dec 2009
11.828
2.862
113
še v SLO - ampak komaj
Kar pa pripelje do tega, da bi v “normalni” državi, vse kazni po takem ne-križišču morale pasti, saj vozniki več nimamo “znaka” kaj je in kaj ni križišče. In ne mi zdaj, da zaradi varnosti tistih, ki iz dovozne poti dostopajo na cesto ne bi vedeli, da nimajo prednosti.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.176
956
113
nej men en tapameten razloži, kako voznik ve al je priključk al dovoz al križišče:

Pojma nimam..
Ampak - a potem gre ta ki stanuje v tej hisi (z dovozom) lahko mimo radarja 90 (v smeri krizisca) in zadeva pade, ker ni videl znaka za omejitev (je postavljen pred prikljucek/dovoz)?
Alpa ce sm bil tisti dan ko me je radar speku - pri njem na obisku?

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.119
2.501
113
Zadnja slika.
Tistile STOP znak je več kot dovolj dokaz, da je to križišče - ki vpliva na spremembo hitrosti.
Pa še nekaj. Tale signalizacija je napačno postavljena. Manjka še en znak pred 40. Lahko kar tako zmanjšate od 90 na 40?
Gorenjski loleki :valjamse:

Piton

Guru
11. apr 2022
1.873
-67
113
men se zdi da gre bolj za eno sivo cono al pa lukno u zakonu da lahko drkajo voznike in kasirajo.

Zdej zgleda tko, da to, da so cigoti prefukal župana je čist ok, sam so napačnega

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.513
2.002
113
A ve kdo kak je sploh protokol za postavljanje omejitev. Če sploh je.

Ker takole na prvi pogled zgleda kot da ima ena teta na steni zemljevid občine v katerega meče pikado.

A je kak pravilnik? A je kdorkoli kakorkoli odgovoren za to?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.176
956
113

Ker takole na prvi pogled zgleda kot da ima ena teta na steni zemljevid občine v katerega meče pikado.

pa sej ce gres brat odgovor vodje redarstva
"Statistični podatki teh tabel in občasne meritve hitrosti so pokazali, da se hitrosti na tem območju niso zmanjšale na pričakovano raven. Zato smo po zgledu stopnjevanja ukrepov in pozitivnih učinkov iz več slovenskih in evropskih krajev dodatno omejili hitrost ter postavili ohišje za fiksni merilnik hitrosti."

se to uradno bere kot se bere (in zna bit tud papirnato pokrito).. sam problem je pa v tem, da je realnost bila prcej drugačna.. komunalci so imel nenormalno velikokrat (glede na nevarnost odseka) tam postavljen radar.. nabiral statistiko (in €)..
Ne rečem, da ni prav, da je tam omejitev (naj bo 40), ljudi pogreje, da so dali edini radar na jesenicah privatniku na dvorišče.. nevarnih lokacij je pa celo reč - ena je samo 300m stran - prehod za pešce, ki ga prečkajo osnovnošolski otroc, pa je omejitev 60 (in cesta veliko bolj "odprta".
1749796836755.png

In če vprašaš po jesenicah, ti bo vsak povedal vsaj za eno kritično točko v njegovi ulici/okolici... na cesti pod mano (isto brez pločnika in razsvetljave) je omejitev 50, "Vi vozite" je stal dobro leto pa pol, je ujel 145km/h, še 10 po vrsti je bila 123 km/h (in ne ni bilo sred noči.. 108 se je recimo peljal 21.7. ob 18:15)

jello

Guru
22. sep 2008
10.568
4.001
113

Pa kaj še, nobenega pikada in naključja ni. En in edini kriterij je, reče se mu polna blagajna. Čimprej čimveč.
Pravilnik si itak pišejo sami.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in tony