Ne rabi biti prometni znak, talna oznacba je dovolj za kaznovanje (isto kot intervencijska pot). Je pa kazen smesno nizka, mislm da 40 eurZa kaznovanje mora biti pri parkirnem mestu za invalide postavljen tudi prometni znak (info s strani redarjev). Druga stvar je, da je veliko površin pred nakupovalnimi centri v zasebni lasti, če to kaj spremeni kaznovanje.
Dokler se to ne izboljša oz. spremeni, me nič ne moti, če mentalni invalid dobi takojšnjo lekcijo, a brez poškodb vozila. Ventilček (odvito jedro, kamenček predolgo traja), voziček, z vezico pripet na avto, skratka, toliko, da se morda malo zamisli in izgubi čas. Nekaj časa so bili na YT popularni ruski posnetki, kjer so voznikom po kolesarskih stezah na šipo limali nalepke, ki jih je bilo izredno težko odstraniti. Primitivcem je včasih težko dopovedati z neprimitivnimi metodami, če ne dobijo sankcij.
Zame so parkingi za invalide, odstavni pas in reševalni pas "sveti" ... moralo bi it za življenje oz. "vse ali nič", da bi se posluževal tega.
Če se pritožiš, takšna kazen pade, zato marsikje redarji niti ne kaznujejo, če ni prometnega znaka za invalidski parking. Info je par tednov nazaj od pogovora z redarjem, ker sem se pozanimal, zakaj ne sankcionirajo kršiteljev na določenih mestih.Ne rabi biti prometni znak, talna oznacba je dovolj za kaznovanje (isto kot intervencijska pot). Je pa kazen smesno nizka, mislm da 40 eur
Kazen je 200 eur, sem plačal par mesecev nazaj. Moj otrok je čakal na pločniku ob invalidskem mestu, jaz sem ustavil, da se usede v avto, niti ugasnil nisem avta, v tistem je redar potrkal na šipo, drugi pa slikal od zadaj. Pritožba ni spremenila ničesar, tudi pošiljanje redarja u k.rac na mestu seveda ne. Golazen pogoltna.Ne rabi biti prometni znak, talna oznacba je dovolj za kaznovanje (isto kot intervencijska pot). Je pa kazen smesno nizka, mislm da 40 eur
Ne kaznujejo ker z OS izobrazbo ne pozna zakonov. Lahko tozis kukr hoces, tko da ta redar nima pojma.Če se pritožiš, takšna kazen pade, zato marsikje redarji niti ne kaznujejo, če ni prometnega znaka za invalidski parking. Info je par tednov nazaj od pogovora z redarjem, ker sem se pozanimal, zakaj ne sankcionirajo kršiteljev na določenih mestih.
Očitno.... držali so se črke zakona, piše prepovedano ustavljanje in parkiranje. Jaz sem ustavil. Za 5 sekund....Torej niti avta ne smeš obrniti na takem mestu?