bedaki na cesti

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.375
1.421
113
Brez posnetkov je tezko ugotavljati kaj je bilo.
Je pa dejstvo da vsi bezijo ko vidijo da so naredili pizdarijo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.375
1.421
113
Sorry za interupt, napisano ne bo pomenilo, da mi je Sajkek vedno "všeč" s svojimi izjavami, ampak ...

Kaj pa je Sajkek narobe napisal? Situacija je bila taka, da so bili 3 na PREHITEVALNEM pasu (z veliko napisano zato, da se ve, čemu služi prehitevalni pas), najprej "sleepy" Mondeo, nato "Sajkek" Mečka ter za njim še "Golden digger" Q8. In potem je Sajkek potegnil, za njim Q8, pred njima pa se je vlekel Mondeo na prehitevalnem pasu, medtem, ko je bil vozni prost.
Zdaj, kako hitro so vozili, me niti ne zanima, samo če si prvi v koloni in če je nekdo za teboj, pa se imaš kam umaknit (v tem primeru na VOZNI pas), se pač umakneš.
Jaz zase vem, da imam v avtu tudi ogledala. Da so ogrevana in elektronsko pomična tu ni pomembno, je pa pomembno, da jih uporabljam. Da spremljam promet za seboj. Ja, prav si uganil, meni nihče ne blenda (razen v redkih primerih). Zakaj? Ker sem tako hiter? NE, pač pa zato, ker ko vidim nekoga, da se mi približuje od zadaj, se mu pravočasno umaknem na prosti pas. Če je to seveda možno. In v 99% je, ker se po prehitevanju pravilno VRNEM na VOZNI pas.
Npr. na poti proti Dunaju uporabljam celo 3 pasove (več jih pač ni) in se prilagajam situaciji. Grem tudi skrajno desno, če so ostali prehitri. Ker OPAZUJEM promet okoli sebe, pred seboj in ZA SEBOJ in mi niti na pamet ne pride, da voznika za seboj ne bi spustil naprej, če je hitrejši od mene.

Imaš pa potem še ekstra kategorijo, ta tip voznika pa gre tudi meni na "organ": voziš po prehitevalnem pasu z namenom, da nekoga prehitiš, na voznem je gužva in ne moreš takoj skočit desno na voznega - in zadaj se nalima budala, ki ti veselo in nadvse vztrajno blenda, da naj se ... kaj? Naj skočim v luft? Vzletim? Zapeljem levo - kam, v odbojno ograjo??? Ali kaj? Desno očitno ne gre.

Torej, če voznik uporablja zdravo logiko, če dejansko spremlja promet in ne visi na telefonu (!!!), potem onemu za sabo sploh ni treba blendat. OK, mogoče 1 x že, to je samo v opozorilo, da si za njim, potem pa pričakujem, da se oni spredaj umakne. Ali v primeru, da sem jaz "ta prvi", da se jez umaknem njemu.

Kje je torej dejanski problem v Sajkekovem zapisu?

Ta voznik sleepy-ga mondeota je lahko dozivel kaksno kap ali kaj podobnega. Ti tega od zadaj ne ves. In da se gres ritopika in blendača pokaze samo primitivnost voznika. Zarad mene lahko spremenimo ustavo pa se gremo divji zahod "aka" kdo je jači samo ne pol jokat. Tvoje pravice se končajo točno tam kjer se začnejo moje. Zato pa bi naj to bila "civilizirana druzba".

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.156
4.665
113
Ali obstaja kakšen znak pred zadrgo ki prepoveduje prehitevanje.
Vsaj po zahodnih deželah je tako.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.916
-992
113
150.000.000 km away
Ta voznik sleepy-ga mondeota je lahko dozivel kaksno kap ali kaj podobnega. Ti tega od zadaj ne ves. In da se gres ritopika in blendača pokaze samo primitivnost voznika. Zarad mene lahko spremenimo ustavo pa se gremo divji zahod "aka" kdo je jači samo ne pol jokat. Tvoje pravice se končajo točno tam kjer se začnejo moje. Zato pa bi naj to bila "civilizirana druzba".

Glej, tudi zate ne vem, ali mogoče ne znaš brati, ali pa te je samo krč v prste zagrabil, ko si tole napisal, toda PROSIM te, daj še enkrat preberi, kaj sem napisal:

če voziš po prehitevalnem pasu, na voznem pasu pa ni nikogar, si v prekršku. In, če je voznik za teboj hitrejši, se mu pač umakneš. Prehitevalni pas je namenjen PREHITEVANJU, na pa vožnji po njem, v kolikor je vozni pas prost.

Upam, da sem bil tokrat bolj ekspliciten in hkrati upam, da ko mi boš naslednjič repliciral, da boš imel bolj trdne argumente.
Lep dan/noč še naprej.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Kaj pomeni ta.objava
Da jim je Passat spizdil in so ga kasneje našli vendar brez voznika?

to ni isti passat, ker so ga "lovili" popoldan, unedva pa sta se zabila zvečer.
mi je pa čist jasn, zakaj je temu do bistrce poču film in je šel po luftu, to je neverjetno, kaj folk dela od bleda do tja in seved nazaj. isti krščen duš kot do kranjske gore. drekači eni pofukani, ostante doma forever

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.375
1.421
113
Glej, tudi zate ne vem, ali mogoče ne znaš brati, ali pa te je samo krč v prste zagrabil, ko si tole napisal, toda PROSIM te, daj še enkrat preberi, kaj sem napisal:

če voziš po prehitevalnem pasu, na voznem pasu pa ni nikogar, si v prekršku. In, če je voznik za teboj hitrejši, se mu pač umakneš. Prehitevalni pas je namenjen PREHITEVANJU, na pa vožnji po njem, v kolikor je vozni pas prost.

Upam, da sem bil tokrat bolj ekspliciten in hkrati upam, da ko mi boš naslednjič repliciral, da boš imel bolj trdne argumente.
Lep dan/noč še naprej.
Branje ti vsekakor ne gre od rok.

Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.829
10.455
113
So se pofockale picke foruma. Ja, deci smo zmeraj merili dolzino k.u.r.c.a, ker to spodbuja prezivetje in razvijanje druzbe. Za marsikoga iz petkovih proslav okoli parlamenta nezaslisana trditev ampak malo se poglobite v zgodovino in dinamiko spolov. Ravno represija moskega ega in favoriziranje feminizacije je spet pripeljalo druzbo v zadnji stadij, ki se mu rece samounicenje. Vstali bodo spet najmocnejsi in na svojih plecih zgradili mocnejso druzbo. Ne ravno boljso, ker se zal zgodovina ponavlja in bo na njih uspehih in blagostanju rojevali otroci s polno ritjo, ki bodo zagali svojo vejo na drevesu. Kot se to dogaja danes.
Jebiga niso vsi razgledani.
Ja, ta prav dec zamiži pri 180km/h, ko se pojavi kritična situacija spredaj. Odlična definicija pravega deca.
S cim pa se primerjate in dosegate vedno vec v zivljenju? Ker zivljenje moskega ne more biti staticno. Ko je staticno, propada.
S tem, da pridem domov do družine in sem lahko oče/mož. Precej bolje kot pa oditi v krsti na pokopališče in pustiti zadaj družino.
Drugače pa obstaja kar nekaj možnosti, kjer lahko varno pokažem kako velikega/ali pa malega imam, brez da bi kdo pri tem potencialno umrl. Zanimivo je pa to, da tam teh cestnih “junakov” običajno ni.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.877
2.571
113
Znak prepovedano prehitevanje obstoja! Samo v povezao z zadrgo ga ni!
Ponavadi je se pekinjena crta.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.446
2.786
113
Lahko bi dali puscice na tla, npr. levo na desnem pasu, da se ve, kdo se kam vkljucuje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.131
11.887
113
Ja, ta prav dec zamiži pri 180km/h, ko se pojavi kritična situacija spredaj. Odlična definicija pravega deca.

S tem, da pridem domov do družine in sem lahko oče/mož. Precej bolje kot pa oditi v krsti na pokopališče in pustiti zadaj družino.
Drugače pa obstaja kar nekaj možnosti, kjer lahko varno pokažem kako velikega/ali pa malega imam, brez da bi kdo pri tem potencialno umrl. Zanimivo je pa to, da tam teh cestnih “junakov” običajno ni.
zapiranje oči je služilo zgolj za večjo dramatičnost opisa :evil:

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.877
2.571
113
Je bilo tu?
Vožnja na jug

Na jug.jpg

Vožnja na sever

Na sever.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.131
11.887
113
no sej takšna zadrga brez oznak, je ena največjih neumnosti. ..dejansko bi moralo biti označeno, kateri pas je glavni in je to to..potem namreč ni dilem za kakšne trke in ostalo sranje (manjše). Za divjake pa oznake tak ne pomagajo, to je tudi fakt.