bedaki na cesti

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.762
5.441
113
Kakor je cel kup kolesarjev ki so debili na cesti in mislijo da ceste obstajajo samo zaradi njih, je tudi cel kup takih v avtih in na motorjih...

Kaj hudiča je težko v avti malo počakat na prostor za varno prehitevanje, sediš v klimatiziranem območju, na svoji riti, nič se ne pretegneš
in potem je problem malo počakat, da bo dovolj placa, pa tudi če je treba malo več glede na specifiko ceste in prometa a ti bo krona dol padla.
Sploh pa če greš v Kamniško Bistrico, ki je destinacija za rekreacijo, ko greš tja veš da boš imel veliko kolesarjev na cesti, pejt na avtocesto
pa te tam ne bodo kolesarji ovirali, problem rešen...
Če si pa na življenjsko nujni vožnji v KB imaš pa verjetno modre lučke na strehi in sireno in v tem primeru se ti bodo umaknili, če pa nimaš,
pa nisi v službi ki bi to zahtevala, tako da lahko počakaš in malo kasneje prehitiš...

Če se kolesarji vštric vozijo, ja takrat pa obvezno pohupat, če je tolk gluh ali nesposoben zaznavati promet za sabo, da se pravočasno umakne,
tudi takih je kar nekaj.

Debili se najdejo na vseh prevoznih sredstvih, bistvena razlika v debilnosti je v tem, koliko z svojim načinom ogrožajo sebe (Darvin) ali druge*.

*kolesarji, motoristi predvsem sebe, vozniki avtov pa druge...

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.428
3.389
113
V tem primeru bi najbrz 20 minit vozil za njimi. Glede na to da je klanec, bi bila.povprecna 10kmh

OK, specifika določenih poti, ampak kaj je narobe če minutko voziš za njimi, pol pa jih z rahlim in kratkim pritiskom na hupo opozoriš, da niso sami na cesti? Meni se to vedno obnese.

Saj ne da bi samo za enim vozil bilo jih je tako na hitro enih 50 komadov za prehitet. Od tega ca 90% na pol ceste, V takem primeru greš lahko mimo samo ko ni naproi nobenega kar pa e v kamniški ob vikendih bolj izjema kot pravilo. Hupanja bi bilo preveč, bi se slišalo do avstrije če bi to vsi počeli.

Dobro kamniška je specifična, enako kot krvavec, pa še nekaj se jih najde. V bistvu me jezi bolj to da imajo ponekod kolesarsko pa vozijo po cesti. Č ni obenega pač vozi, če je za njim kolona 10 avtov pa naj se na kolesarsko umakne. Leti predvsem na tiste na specialkah, drugi so precej boljši.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.267
3.621
113
Marlbor
Kolo je vozilo, torej lahko vozi po cesti, na kolesarski pa je omejitev 25km/h.

Lahko pa da se motim, ze kar nekaj casa je minilo od mojih uniformiranih dni
Glede na izkušnjo kolegice kolesarke, ne bo držalo. https://www.dnevnik.si/1042892605
Zadeva je šla na sodišče in je bilo presojeno, da v kolikor je na voljo kolesarska steza, MORA kolesar le to tudi uporabiti in se na njej držati predpisov (tudi omejitve hitrosti na 25km/h). Tako da je za rekreativce edino smiselno, da uporabljajo relacije, kjer ni na voljo kolesarske steze.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.066
8.820
113
Glede na izkušnjo kolegice kolesarke, ne bo držalo. https://www.dnevnik.si/1042892605
Zadeva je šla na sodišče in je bilo presojeno, da v kolikor je na voljo kolesarska steza, MORA kolesar le to tudi uporabiti in se na njej držati predpisov (tudi omejitve hitrosti na 25km/h). Tako da je za rekreativce edino smiselno, da uporabljajo relacije, kjer ni na voljo kolesarske steze.
Ok, mozno.

Meni so te debate res dolgocasne...pac prehitis kolesarja ko ga lahko. Zivljenje in promet ti vsak dan prineseta situacije ki jih zakon ni predvidel in so mejne/dvoumne... jz res nimam cajta o tem razmisljat...pac z zdravo pametjo resis tko da so vsi zivi in zdravi.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.817
113
Potem pa predlagam, da policijske patrulje kaznujejo tudi kolesarjw, ki se vozijo kjer je promet za kolesarje izredno prepovedan z znakom. Po vecini magistralk na gorenjskem. Konec tedna imate vec prometa kot gostilne skupaj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.503
7.813
113
pri taščici
Ok, mozno.

Meni so te debate res dolgocasne...pac prehitis kolesarja ko ga lahko. Zivljenje in promet ti vsak dan prineseta situacije ki jih zakon ni predvidel in so mejne/dvoumne... jz res nimam cajta o tem razmisljat...pac z zdravo pametjo resis tko da so vsi zivi in zdravi.
Po mojih info, moras voziti po kolesarski, do 25kmh. Nimas kaj na cesti delat. Ceprav sem bil tam tudi sam pogosto rajsi na cesti kot kolesarski.
Zdaj cakam da.me spljuvate, potem se bom pa branil.
Kolesarske po plocnikih preko uvozov so narejene za hitrosti do 10- 15kmh mogoce. Da se bos peljal tam 30+ je utopija.
Zato pozdravljam gorenjske kolesarske kjer jo naredijo v nivoju ceste in od nje locijo s crto.
Ce je to na racun širine voznega pasu za avtomobile ni ravno vedno optimalno, ce pa je dodatna sirina zraven, pa ne vidim tezave.
Pa tudi ce ni cel meter. Recimo cerklje Velesovo.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

koliko

Guru
21. avg 2007
4.625
2.700
113
SV SLO
Potem pa predlagam, da policijske patrulje kaznujejo tudi kolesarjw, ki se vozijo kjer je promet za kolesarje izredno prepovedan z znakom. Po vecini magistralk na gorenjskem. Konec tedna imate vec prometa kot gostilne skupaj
Pa misliš, da policisti nimajo pametnejšega dela, kot loviti pobesnele nekulturne kolesarje????? Bilo bi bistveno bolj pametno, da lovijo zaseke....

• Haha
Reactions: luciano