bedaki na cesti

koliko

Guru
21. avg 2007
4.553
2.687
113
SV SLO
Saj alkohol začneš piti prišteven. Ali? Kdo vliva vate? Sam požiraš alkoholno pijačo. Torej pri zdravi pameti se odločiš, da boš pil, da ne smeš voziti ko si pijan. Torej pijan ali trezen vedno si prišteven. Pijan si prišteven, ker si se v treznem stanju odločil, da boš pil in pika.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.267
3.285
113
Saj alkohol začneš piti prišteven. Ali? Kdo vliva vate? Sam požiraš alkoholno pijačo. Torej pri zdravi pameti se odločiš, da boš pil, da ne smeš voziti ko si pijan. Torej pijan ali trezen vedno si prišteven. Pijan si prišteven, ker si se v treznem stanju odločil, da boš pil in pika.

Ne rabiš to meni razlagat meni je to čisto logično, povej to sodnikom.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.553
2.687
113
SV SLO
Sodniki in odvetniki so v takih primerih neprištevni. Šolajo se dolga leta, da lahko potem delajo proti pravičnosti. Rešujejo goljufe in kriminalce. Pomilostijo pijance in morilce. Če se nebi šolali tak dolgo bi bilo na svetu še morda kaj pravice tu pa je živi dokaz, da šolanje ne pomaga kaj dosti. Saj nič ne bomo spremenil sam razmišljam.....

• Všeč mi je
Reactions: model1a in navlixx

jello

Guru
22. sep 2008
10.535
4.009
113

Toliko bistrumnih nesmislov na kupu pa že dolgo ne. Pijan se odloča drugače kot trezen sicer bi se pijanemu reklo trezen. Zdaj pa to svoje poskusi povezat med sabo in še enkrat razmisli kaj pomeni neprištevnost. Ne trezno presojo, ampak njeno nasprotje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.267
3.285
113
Toliko bistrumnih nesmislov na kupu pa že dolgo ne. Pijan se odloča drugače kot trezen sicer bi se pijanemu reklo trezen. Zdaj pa to svoje poskusi povezat med sabo in še enkrat razmisli kaj pomeni neprištevnost. Ne trezno presojo, ampak njeno nasprotje.

Če greš na zabavo z avto kjer misliš piti pa tudi nazaj peljat potem se že preden si pijan napačno odločiš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.604
1.314
113
Je čisto vseeno. Neprištevnost zaradi alkota povzročiš sam, po lastni izbiri in ni in ne sme biti primerljiva z neprištevnostjo zaradi kake psihične bolezni, recimo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.535
4.009
113
Če greš na zabavo z avto kjer misliš piti pa tudi nazaj peljat potem se že preden si pijan napačno odločiš.

Še dobro da imate vedno vse vnaprej splanirano. Zeh. Ampak hec je nekje drugje. Treznemu je jasno da pijan ne bo vozil, pijanemu pa ne nujno in ne vedno. Razen alterjevcu, on ve kaj bo počel pijan še preden je prvič pijan. Vse po planu. Alterjevec je tudi od rojstva do smrti enako pameten. Pri osemnajstih ali štiridesetih razmišlja enako, trezno, modro in v vsakem trenutku pravilno, z jasnimi posledicami in idealnim izidom. Alterjevec za noben moment v svojem življenju ne more rečt "pyzda, kakšne budale smo bli."

Tisti, ki iz mojega pisanja razberete, da zagovarjam pijačo in vožnjo imate težavo. Razumem pa tele štajerce, se jim pač enkrat ni izšlo, tako kot se je neštetim pred njimi. Jebiga. Draga šola.

• Všeč mi je
Reactions: ribicija in Romzi

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
639
57
28
Alkohol je na žalost olajševalna okoliščina pri sodnikih in kazni...ni pa pri zavarovalnici...