Oprosti, to je tvoja interpretacija - da sogovornik ne ve ničesar o ničemer.
Vsak človek ima kakšno slepo pego, tukaj te je počakala nezmožnost se postaviti v uvid drugega, ker drugi itak pišejo nekam v tri dni.
"Ja pa saj se… obstaja specialno kaznivo dejanje ravno za te primere. Ampak redko je da direktor predlaga take kombinacije."
Sem zadovoljen, da je tako in nisem, da se premalo uporablja.
Se pa ponavljam: odgovornost vodstva obstaja zato, ker dobra varnostna kultura lahko pride samo od zgoraj navzdol. Delavci bodo mnogo prej večkrat dnevno kršili načela varnega dela (predpise?), če so v časovni stiski in pritiskih, naj hitreje končajo projekt (kar je vse rezultat pritiska vodstva) kot pa iz lastne iniciative, brez brižnosti ali - kot sem pisal na primeru z viličarjem zajebancije.
(Mi smo si to zajebancijo privoščili enkrat na 10 let (nas je izučilo, naslednjič smo zahtevali in dobili košaro) in jo še danes povemo kot dober štos, tle sta pa 2 delavca plezala v žlico bagra ker drugače (verjetno) nista mogla narediti dela. Če bo kazenska preiskava naj bi odkrila, če je bilo tako ravnanje že rutinsko ali pa morda ne.)
"In me zbodejo ti komentarji ker res izpade da eni zivite v nekem izoliranem svetu kjer vodje nic ne delajo in sam izkoriscajo folk pod seboj"
Če nekdo umre je pizdenje upravičeno. Hujšega faila delovnega procesa kot ko - za brezveze - umre delavec ne vidim. Lahko bi se cel most podrl, pa bi bila to relativno mala malica.