V mojem primeru niso nič komplicirali. Pri eni hiši kjer kosim travo sem šel na kavo, ko sem zaključil (starejši ljudje, že krepko v penziji), sedimo mi lepo notri, naenkrat se sliši nek pok, gledam okrog, nikjer nič, nakar se čez sekundo dve mimo okna jedilnice po strehi pridrsa avto. Je ena teta pozabila, da je ovinek. Klical 112, res so rešili vrhunsko ter zelo hitro in noben od prisotnih ni rabil pihat ali karkoli drugega. K sreči je preživela ima pa kolikor sem slišal še zmeraj neke težave zaradi tega.
Kar se tiče pa cest na splošno, pot iz dalmacije je bila do zagreba ok, tam pa malenkost bolj pestro. Najprej smo imeli enega kamikaza v bmw, ki je s potiskanjem kolone, ki vozi mimo počasnejših vozil na desnem pasu na vsak način z blendanjem in vožnjo 1M za ritjo želel izriniti vse iz levega pasu (1 primerek v 3 ure vožnje, kar je najbrž uspeh), nato pa na razcepu za beograd še dva, ki sta se nerodno približala. En je prepozno ugotovil zmoto in namesto za BG vozil za VŽ, nato je naenkrat odvil na levi pas, kjer pa je že bil en, ki se je želel vključiti na desni pas za VŽ. K sreči je imel res dobre reflekse in je še isti moment odvil, da ga oni na desni ni nabil, sta pa oba ustavila par metrov pozneje na razcepu in zgledalo je, da bo sledil pretep, glede na to kako je tisti na levi skočil iz avta. No oni na desni je potem speljal in se premaknil naprej, kaj več se pa ni več videlo v ogledalu.
Pestro, ni kaj.