bedaki na cesti

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.758
823
113
tu in tam
cca 1990 sem bil priča pri prometni nesreči...
Ustavil pravi čas., pomagal, potem prišla policija...
Obravnavan sem bil kot najhujši zločinc, porabu tam cajta, pa na postaji, pa na sodišču...
Nikoli več...
Jaz podobno-ponoči,( dolga leta nazaj) sem naletel na nekoga, ki se je zabil v parkiran avto..sicer mu ni bilo hudega, sem mu pomagal ipd, me je pa policija obravnavala kot storilca-pihanje ipd..

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.160
6.537
113
V mojem primeru niso nič komplicirali. Pri eni hiši kjer kosim travo sem šel na kavo, ko sem zaključil (starejši ljudje, že krepko v penziji), sedimo mi lepo notri, naenkrat se sliši nek pok, gledam okrog, nikjer nič, nakar se čez sekundo dve mimo okna jedilnice po strehi pridrsa avto. Je ena teta pozabila, da je ovinek. Klical 112, res so rešili vrhunsko ter zelo hitro in noben od prisotnih ni rabil pihat ali karkoli drugega. K sreči je preživela ima pa kolikor sem slišal še zmeraj neke težave zaradi tega.

Kar se tiče pa cest na splošno, pot iz dalmacije je bila do zagreba ok, tam pa malenkost bolj pestro. Najprej smo imeli enega kamikaza v bmw, ki je s potiskanjem kolone, ki vozi mimo počasnejših vozil na desnem pasu na vsak način z blendanjem in vožnjo 1M za ritjo želel izriniti vse iz levega pasu (1 primerek v 3 ure vožnje, kar je najbrž uspeh), nato pa na razcepu za beograd še dva, ki sta se nerodno približala. En je prepozno ugotovil zmoto in namesto za BG vozil za VŽ, nato je naenkrat odvil na levi pas, kjer pa je že bil en, ki se je želel vključiti na desni pas za VŽ. K sreči je imel res dobre reflekse in je še isti moment odvil, da ga oni na desni ni nabil, sta pa oba ustavila par metrov pozneje na razcepu in zgledalo je, da bo sledil pretep, glede na to kako je tisti na levi skočil iz avta. No oni na desni je potem speljal in se premaknil naprej, kaj več se pa ni več videlo v ogledalu.

Pestro, ni kaj.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.666
6.486
113
Model je uspel še zbežat...

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.758
823
113
tu in tam
V mojem primeru niso nič komplicirali. Pri eni hiši kjer kosim travo sem šel na kavo, ko sem zaključil (starejši ljudje, že krepko v penziji), sedimo mi lepo notri, naenkrat se sliši nek pok, gledam okrog, nikjer nič, nakar se čez sekundo dve mimo okna jedilnice po strehi pridrsa avto. Je ena teta pozabila, da je ovinek. Klical 112, res so rešili vrhunsko ter zelo hitro in noben od prisotnih ni rabil pihat ali karkoli drugega. K sreči je preživela ima pa kolikor sem slišal še zmeraj neke težave zaradi tega.

Kar se tiče pa cest na splošno, pot iz dalmacije je bila do zagreba ok, tam pa malenkost bolj pestro. Najprej smo imeli enega kamikaza v bmw, ki je s potiskanjem kolone, ki vozi mimo počasnejših vozil na desnem pasu na vsak način z blendanjem in vožnjo 1M za ritjo želel izriniti vse iz levega pasu (1 primerek v 3 ure vožnje, kar je najbrž uspeh), nato pa na razcepu za beograd še dva, ki sta se nerodno približala. En je prepozno ugotovil zmoto in namesto za BG vozil za VŽ, nato je naenkrat odvil na levi pas, kjer pa je že bil en, ki se je želel vključiti na desni pas za VŽ. K sreči je imel res dobre reflekse in je še isti moment odvil, da ga oni na desni ni nabil, sta pa oba ustavila par metrov pozneje na razcepu in zgledalo je, da bo sledil pretep, glede na to kako je tisti na levi skočil iz avta. No oni na desni je potem speljal in se premaknil naprej, kaj več se pa ni več videlo v ogledalu.

Pestro, ni kaj.
Jaz sem se pripeljal mimo nesreče, nisem sedel za pečjo doma... so mislili, da sem kaj spil, ker je bila ura taprava..pa nisem.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.874
5.211
113
A nimajo prenapumpani angleži eno tako dirko s super car-ji čez Evropo vsako leto, ko tudi nič ne upoštevajo, pa še kažejo se wanabe jackom okoli.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.088
716
113
Tisti lov od MB do KP gre v rubriko saj ni res pa je.
Bi rad videl odgovor uradne osebe Policije ob vprasanju tujega cehovskega kolega kako je to mozno. Potem pa izraz face ob slisanem.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.947
6.999
113
Mogoče sem z američani zamenjal od vzhodne do zahodne obale. :sprasujemse:
Tisto je "Cannonball Run challenge".

Potem je tu "Gumball Rally" za vse milijonarje, ki imajo radi zmogljive avte

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.244
11.030
113
Tisti lov od MB do KP gre v rubriko saj ni res pa je.
Bi rad videl odgovor uradne osebe Policije ob vprasanju tujega cehovskega kolega kako je to mozno. Potem pa izraz face ob slisanem.
Zelo preprosto. Na avtocesti ni dovoljeno stingerja metat ce obstaja moznost hujse nesrece. Majstr se je ob izvozih vozil vzporedno s kamioni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.244
11.030
113
Hahaha. Ta je sploh policijska, pod vplivom alkohola je šel do doma in bežal ... kaj pa veš, mogoče si je na koncu poti privoščil liter jack danielsa ko je končno preko vseh ovir prišel na morje. Najameš Matoza pa pove točno to zgodbo, tako da dokler ga niso dal na alkotest težko rečeš da je bežal pod vplivom alkohola ... no mogoče pa je potem to olajševalna okoliščina (tolk pijan da ni videl ne siren ne tega da je imel vse gume prazne, skratka dejanje je naredil v stanju "neprištevnosti").
Bo analiza krvi povedala ce je kaj mel v sebi. Da si pod vplivom necesa pa pove tudi zdravnik na strokovnem pregledu brez da kamorkoli pihnes. Ni blo na googlu pa nisi vedel, nic novega.

sad

Guru
24. avg 2007
23.337
12.167
113
Čist tak, iz ust totalnega laika in butla. A zapreti avtoceste se pa ne da, da se potem ustavi s tokom prometa?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.244
11.030
113
Se da. Ni bilo storjeno zaradi nevarnosti hujse nesrece.

Mi mamo tako zakone in pravila spisana da nihce ne sme nic kar bi lahko bilo kaj hujsega…in se potem ne dovoli.

Poglej drugace - zapres AC, pride do veriznega trcenja ki ga povzroci tak bedak in ti bos imel par strokovnjakov (ki se sedaj posmehujejo) ki bodo razlagali kako policija ne sme narest necesa kar ostale ogrozi.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in Pepe