Bazen:

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
220
50
28
ne vem, kaj počnete, ampak pri nas še nobenega nismo flikali. menjali so se, ker se je kupovalo večjega. Zdaj upam, da ta za en čas bo. zdaj teče 4. sezona, se mi zdi. Otroci skačejo notri, se obešajo pa robovih - kar jih res malo okaram, ker so vsi že dovolj visoki, da lahko stojijo. Se pa res pospravljajo vsako sezono.

prednosti tega pred takim, kot ga imamo mi, ne vidim. Imela bi pa zidanega, ampak to so pa čist druge cifre. Tok mi pa ni do njega - še.

Nič posebnega. Vsako leto ga spucamo in pospravimo. Spomladi, ko ga postavimo, pušča. Trije do sedaj, vsi po vrsti, intex in bestway. Različne dimenzije in oblike.

Otroci morda lahko skačejo, odrasli pač ne. Proizvajalec prepoveduje skakanje. Da se mi 30 - 40 kubikov usuje po dvorišču in zalije kletni del preko svetlobnega jaška - to izkušnjo bi pa rad preskočil, je ne potrebujem.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
220
50
28
Meni je škoda prostora na dvorišču. Plus, če pustim vodo not čez zimo, postane ... recimo temu zanimiva. Ker je ne konzerviram. Tudi čez sezono uporabljam goli minimum kemije. Zradi sebe in tudi živali. Ni lepšega, ko čepim v vodi in mimo mene pikira lastovka, da jo zajame. Zvečer pa netopirji. Da čebel in drugih insektov ne omenjam. Pa mački ...
Prioritete pač. Očitno pa folije ne prenašajo najbolje pospravljanja in postavljanja vsako leto.
Zato mi je bil na prvi uč všeč tale napihljivi. Ker se spogledujem s fiksnim/zidanim, ki je pa čisto druga dimenzija, tudi cenovno.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.725
595
113
Meni je škoda prostora na dvorišču. Plus, če pustim vodo not čez zimo, postane ... recimo temu zanimiva. Ker je ne konzerviram. Tudi čez sezono uporabljam goli minimum kemije. Zradi sebe in tudi živali. Ni lepšega, ko čepim v vodi in mimo mene pikira lastovka, da jo zajame. Zvečer pa netopirji. Da čebel in drugih insektov ne omenjam. Pa mački ...
Prioritete pač. Očitno pa folije ne prenašajo najbolje pospravljanja in postavljanja vsako leto.
Zato mi je bil na prvi uč všeč tale napihljivi. Ker se spogledujem s fiksnim/zidanim, ki je pa čisto druga dimenzija, tudi cenovno.
Če zidarijo nardiš bolj v lastni režiji, izkop itd., potem tudi zidan bazen ne bo nekaj 10k ampak bolj 15k...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.722
2.670
113
Če ekstrapoliram ceno in rečem, da je danes 50% dražje kot pred 7imi leti (pa ni toliko) potem te končan bazen zagotovo z vso hidroopremo, razen folijo, ker pač lahko tudi keramiko polagaš ali barvaš, pride zagotovo precej manj kot 10k€. Bi rekel tako na očke, med 5 do 7k€. Izkop je največja neznanka, ker eno je izkop zemlje, ki jo na koncu lahko celo prodaš ali pa ti jo zastonj odpelje in še popust na storitev da tisti ki bo izkop delal. Prav nekaj drugega pa je pikiranje skale.