Barcelona city break

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.822
1
38
Poleti se je pojavila prilika za kratek izlet v Barcelono po ugodnih cenah. Letalska karta iz Trevisa v Barcelono je bila samo 45€ po osebi, na kar smo poiskali se ugodno prenocisce, hotel blizu glavne zel. postaje (80€ na osebo za 3 noci) z odlicnim izhodiscem za podzemno. Let smo imeli v vecernih urah, zaradi cesa smo v Barko prispeli ob polnoci. Tu smo se z Aerobusom (direkten bus s samo par postajalisci) za 5,9€ peljali do hotela. Opcija bi bila se cenejsi bus redne linije (ki se ustavlja na vseh postajaliscih med letaliscem in koncno postajo) ampak vozijo sam do polnoci. Drug dan zacnemo z ogledi mesta. Zaradi info da je v Sagradi Famiglia ogormna guzva, smo se na to pripravili predcasno. Preko spleta sem ze pred odhodom rezerviral karte za ogled cerkve v prvem jutranjem terminu. Karta za ogled cerkve in vzpon na stolp je bila 29€ na osebo....s tem pa tudi preskocis vrsto pri nakupu kart.Za premikanje po mestu smo na podzemni nabavili T-10 ticket. Karta za 9,95€ na osebo, 10 vozenj. Ugodno in hitro. Velja tako za bus kot za podzemno.
Po ogledu Sagrade, je sledil premik proti parku Guell. Del parka je odprt za javnost brezplacno, del ki ga vidimo na vseh razgledniah je potrebno placati 8€/osebo.Ideja je bila tudi ogled ene od Gaudijeve hise (casa Milla, casa Batllo, casa Vicens) ampak zaradi natrpanega urnika nisem upal predhodno rezervirat kart, da nebi bil izlet prevec splaniran...po urniku. Pred samimi hisami pa je bila nepopisna vrsta, tako da smo "hisko" pustili za drugic. In mal zabluzili po mestu.

Slavolok zmage in park de la Ciutadella. Sproscen park...super za vroc dan.

Od tam kratek sprehod do plaze in Barcelonete

Šara "top shit" blagovnih znamk

Z obale smo sli proti spomeniku Crisofa Columba...tam sem se za 6€ povzpel z dvigalom na vrh, za par slikicLa Rambla

Sprehod po ulici Rambla je super. V senci, polno stojnic s hrano, ulicni umetniki. Precej zivahno, baje pa najbolj nevaren predel, vsaj kar se tice zeparjev. Jaz sem se pocutil popolnoma varno s fotoaparatom okoli vratu in stojalom na nahrbtniku. Tukaj si je super ogledati tudi trznico in pa Barro Gothic, stari gotski del mesta z ozkimi ulicicami.
Pozno popoldan smo se odpravili se na trdnjavo Montjuic. Super razgledi...

...Barceloneta...pristanisce in cist desno v ozadju letalisce...parkSuper panoramePremik na Plaza de Espana na ogled Magic FountainZadnji dan dopoldan je sledil sam se premik do letalisca s povsem novo podzemno linijo, za katero pa je potrebno doplacat 4,5€.
Skupnih stroskov se je nabralo za 440€ za 2 osebi.

LP
 

sistemik

Fizikalc
15. jul 2011
3.195
88
48
ksz

A je kaj narobe z mojim compom ali je kaj drugega, v tej in še v eni reportaži ne vidim nobene slike...
 

TGV

Pripravnik
2. okt 2007
593
8
18
"kaj drugega" bo .. slike so bile naložene v drobpox, public, pred časom je dropbox vse "public" pretvoril v "private".
 

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.822
1
38
Se opravicujem zaradi slik, razlog je ta ki ga je omenil TGV. Nisem pa ugotovil simpl opcije kako zavedo uredit.

lp
 

sistemik

Fizikalc
15. jul 2011
3.195
88
48
Enak problem je pri drugi reportaži, ki sem jo kliknil - Islandija. Slike so tudi tam na Dropbox-u.
 

Guinness

Majstr
2. jul 2008
2.627
304
83
Dela, hvala. Sem bil ravno par tednov nazaj tam in je bilo prav lepo obnovo narediti.