In jasno gremo lahko tudi v drugo smer in recimo pri konkurenčnem avtu sploh ni opcije nabavit pod max. nivojem opreme če želiš 4x4/aut (niti ni opcije avta po naročilu). Meni je tole oboje kot kupcu slaba stvar.
Pa ker omenjaš VAGovce in prilagodljivost. V času golfa 4 si lahko naročil "baseline" SDI z 4motionom, danes 4motion pri teh avtih ranga golf dobiš samo še z max. motorizacijo in tudi ponavadi padeš v neko visoko opremo (ki pa kot rečeno v primeru škode še vedno nima O od opreme).
Se strinjam, da je to slabo. Optimizacija proizvodnje oz. varčevanje oz. so Nemci ugotovili, da je način delovanja Japoncev očitno kupcem sprejemljiv in šli v to. Kupec pa je na izgubi, tudi zaradi takih kot si ti, ki so glasno oznanjali, da je nesprejemljivo, da moraš pri avtu za 40.000 EUR doplačati za RVC. Niso pa razumeli, da si ob tem pljuvajo v lastno skledo.
To je ista stvar, kot ko je Tesla dokazala, da lahko prodaš praktično polizdelek ali še to ne, le hajp mora biti dovolj velik. In točno to sedaj žal (skoraj) celotna industrija dela. Spet je pa kupec na izgubi in ostala pred polizdelki, ki niso po polovični ceni, ampak po dvakratni ceni. Hkrati so pa še beta testerji za SW.
Torej ti nimaš težave s tem, da moraš doplačati kamero, ampak ti je avto v tvoji željeni konfiguraciji po tvojem mnenju predrag.Moje mnenje je čisto subjektivno, ampak če izpostavim neka objektivna dejstva potem je pač težko ignorirat da v avtu za 40k+ moraš doplačat kamero. Sam bi pri škodilaku doplačal kamero pa še par nujnih stvari, kar dvigne ceno za 5k+ eur, pa nismo na preseravanju. Kot osnova mi je idealen avto za potrebe, samo žal je objektivno predrag.
In? Greš drugam ali pa ugotoviš, če ne najdeš drugje, da boš pač moral to požreti. Ceno, ne, da si želiš še za 5k EUR dodatne opreme.