Pozdravljeni
Podlegel sem pod pritiski glede nakupa Airfryerja. Ker sem popolni nepoznavalec bi vas prosil za nasvete. Večinoma se bo pripravljala hrana za 2-3 osebe.
- kaj moram paziti pri nakupu
- kateri je trenutno BestBuy
- ali se splača kupiti tistega z dvema predaloma
- ali lahko v enem predalu pečem istočasno npr. perutničke in pommes frites?
Nagledana imam dva pa me zanima kaj priporočate
-
Tefal dvojni
-
Tefal enojni
Hvala za vaše odgovore
Načeloma ne moreš skupaj peči krompirčka in perutničk. Res je, da je ta mašina v bistvu majhna pečica, ampak poudarek na majhna. Zadeve, ki jih pečeš moraš redno obračati oz. premešati. Krompirček recimo vsaj dvakrat (še bolje trikrat) v 15 minutah kolikor se peče. Govorim za zamrznjen, predpiravljen pomfri. Če razmišlajš o tem, da bi delal pomfri iz nule v tej zadevi, pozabi.
Pri naši hiši imamo enega z dvema posodama iz leclerka (pozabil firmo), za okoli 80 EUR. Ima ločeno nastavljanje T in minut za vsako košaro ali pa prednastavljen program. Osebno nisem najbolj zadovoljen, sem pa predpostavljal omejitve te mašine. Dvomim, da še enkrat (ali celo večkrat) dražja mašina dela toliko bolje. Ali pač ...
Zame in za moje potrebe bo pela friteza, veliko boljša opcija. Pač se izbere pravo maščobo, pa je. Razen, če gledaš na kalorije. Treba pa vedeti, da če hočeš lepo zapečen krompirček tudi v airfrajerju rabiš nekaj maščobe. Jaz recimo dam eno švoh žlico kokosove masti na okrog kilo krompička. Z mešanjem pride ven čisto soliden kormpirček (ni presežek), brez mešanja je na sredi posode na pol kuhan. Gospa je poskusila brez maščobe in je bil rezultat ... recimo temu porazen (če sem zelo blag).
V glavnem gre pri airfrajerju za en kup hajpa in reklame, da ne rečem siljenja. Ko sem iskal navadno fritezo, sem jo komaj našel. Večina trgovin jih sploh nima, ko vprašaš pa ponujajo airfrajerje.
Sittuacija je zelo podobna kot pred leti (veliko leti), ko so bile popularne infra posode, okrogle steklene posode z infragrelcem v pokrovu. Potrata denarja in prostora. Še zdaj jo imam uporabil pa glih ene trikrat. Kar se mene tiče, je airfrajer podoben mimosun, sem pa moral probat