AdBlue

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.007
11.790
113
mi smo meli reno kombi, je šofer polnil ko je avto zacel gnjavit da je prazno, pa lučka pa sem pa tja, od takrat naprej, ad blu sistem ni več delal tak kot bi moral, skozi lučka skoz nek problem, Smo se kombija hitro znebili.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.550
480
83
Ja, ker v stacuno grem itak, v polovico avtov lazje nalijes doma v miru,
Verjetno je odvisno od vozila, Volvo recimo je zajeban do amena. Doma v miru sem prakticiral tudi sam, ker na petrolu (ac voklo) mi je s pistolo uspelo natankat cele 3 litre, nekajkrat je bruhnil nazaj, potem sem brisal in nazadnje tudi pral scalino... in obupal nad petrolom.

10l kantica iz Merkurja z nastavkom (cevjo) je bila malo boljsa opcija. Cena nizja (1€ po litru), tankas v miru doma, ampak se vedno mi je vzelo 10min, kljub pocasnemu tankanju je bruhal nazaj, in tista kantica je prekleto tezka, ce jo drzis v roki. Ker tankas zelooo pocasi. Da ne govorim o tem, da je kantica iz sila tanke plastike in pri zadnjem nakupu mi je pocila, ko sem jo postavil na tla. Na parkingu pred Merkurjem. In sem potem tankal kar tam :obesise:

Zadnji tank sem nafilal v tovornjaski bazi v avstriji, zraven ac. Slo je "na polno", brez tezav, 2min in sem nafilal polno. Cena pa skoraj polovico nizja od Petrola. Tako da je zelo odvisno od pistole.

Kar se cene tice mislim da je pri nas med cenejsimi logo. Nisem nikoli tankal pri njh, na pumpi pred skofjo loko je bila cena pod 80c.

• Wow
Reactions: sajkek