vračajo se ssamo na papirju in videih... ko enkrat nek x3 in glc staneta med 60 in 100 jurji...kaj bo z X5 in večjimi, 200k€?
in potem t cross electric bolje opremljen med 35 in 40... nore gobe.
in da je hec še večji, kitajc ne spušča cen, prodajal bo pač 1 do 2kilo pod nemško konjenico. Tako da, gotofo vse skup. oziorma, ostanejo nam clioti opipani.
Hmmmlažje se skotali preko lukn na cesti večji premer, torej manjši upor in več miligramov prisparanoh izpustov. To da je dražja nima veze.
EnakaPa je pri Tesli širina pnevmatike enaka? Po mojem je širina tista ki prinaša večjo porabo.
Tudi vzdrževanje je problem.... že lani sem pisal o ceni prvega servisa pri Kamiqu 1,0 tsi, ki je bil pri porscheju 305€ (sicer pri kaass ptuj veliko normalnejših 180), ko sem pa dobil letošnji predračun pa sem se moral usesti.... olje, filter, dodatno čiščenje bobnastih zavor zadaj, zavorna tekočina ter protipelodni filter... sedi, piši 600€!!Ni problem v dizajnu, problem je v zanesljivosti, problem je v uporabljenih materialiah v izdelavi kabine, grd avto še nekako požreš da pa avto brez večje okvare ne obrne 100.000km pa pač v letu 25 ne, sploh, če ti za reciklirano plastiko in poliester in cel liter motorne prostornine zaračunajo 3x več kot leta 2014,ko so bili materiali v notranjosti veliko boljši, motorji zanesljivejsi, odzivnejsi