Portorož-Istra-Rijeka

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Zanima me, katero pot čez Istro ubrati, da daš skozi čimveč dobrot istre (olje, vino, kakšega osla ob poti itd), torej čimveč seoskega turizma, kakšno staro istarsko hišo ali podobno. Ne zanima me Pula in podobne znamenitosti, katere so obljudene, raje bi doživel pristno tradicionalno Istro, koliko se je pač da doživeti na poti iz Slovenske obale do Rijeke...

Najlepša hvala za predloge,

lp.
 

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Buje - Grožnjan - Motovun - Buzet - Hum

To je prvo kar mi pade na pamet.

lp
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
11
38
http://www.kumparicka.com/ - družina se je preselila iz Ljubljane v Istro, kjer imajo posestvo s kozami in izdelujejo sir

http://www.uzgoj-konji-boskarini.hr/index.php?p=articles&id=1 farma boškarinov, avtohtono istrsko govedo, ampak tole je precej s poti, pri Puli

www.rezervatliburna.hr - magarci

Gastronimija - http://www.mam-vin.hr/PDF_brojeva/126/54_Aduti_Brtonigle.pdf
http://www.mam-vin.hr/PDF_brojeva/126/54_Aduti_Brtonigle.pdf
Brtonigla z okolico ima največjo koncentracijo zelo dobrih Konob.

Zelo lep je Motovun. Klasična istrska vasica na vrhu hriba., z lepim razgledom.

http://www.istria-gourmet.com/hr/vodic
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
38
Napiše se Pulj in Reka!

A nekateri res nimate nobenega spoštovanja do maternega jezika?
crazy1.gif
 

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Napiše se Pulj in Reka!

A nekateri res nimate nobenega spoštovanja do maternega jezika?
crazy1.gif

V praksi se bere Pula in Rijeka
cheer.gif


Btw vsem, ki se potepate po Istri priporočam
Konoba Ponte Porton
Vlasnik: Velinka Gavrilov
Adresa: Ponte Porton 67, 52429 Kostanjica
T. 52 776395 F. 52 776395
Email: velinka.gavrilov@pu.t-com.hr
www.groznjan-grisignana.hr/ponte-porton

Po stari cesti Buje-Poreč pred križiščem za Motovun
ne bo vam žal če ste mahnjeni na Tartufe kot jaz

Specijaliteti
Domaæa istarska kuhinja - Tartufi