Pohorci in bodeča žica

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
38
20090831231711_etu0pxqcb13m65.jpg


Citat:
»Dne, 30.8.2009 sem, kot pohodnik na Pohorju v bližini naselja Kordek naletel na grozovito past (bodečo žico) za motoriste in kolesarje, ki po mnenju mnogih kratijo mir v gozdu. Ker me je postavitev in izdelava same pasti dobesedno šokirala sem se odločil zadevo posredovati naprej v medije in za to pristojnim organom.

Več slik.

Tegale je opraskala nekje drugje in je fasal samo po nogah:

070623_5.jpg


Sem malo pogledal po netu in vidim da se to pojavlja tudi drugje po Sloveniji.
bonk.gif
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.625
14.322
113
ta je res slaba... si sploh ne predstavljam kako bi bilo, če bi dejansko kkšn na krosi uletu mimo ali pa nekdo na kolesu oziroma kakšnem mountainboardu ... višek kretenizma
uf-1.gif
 

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
dobro ta je res malo kruta,sicer pa mulci,ki sem jih pri tabornikih vzgojil v prave eko jurišnike z veseljem režejo gume na quadih v tamarju,trenti in še kje
evil.gif
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Vozijo se naj tam ,kjer je to dovoljeno.
Ne morejo se vozit po privatnih gozdovih.
Žica pa je malo prenevarno.
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kar naj pride takšen mulc preblizu mojega ATV z neumestnimi razlogi. Lahko ti garantiram, da se bo naslednjih 30 minut zelo slabo spominjal, če sploh. Šoker je vedno pri roki. Ne podpiram vožnje po gozdu in zaščitenih območjih, prav tako pa ne podpiram hebanja motoristov in ATVjevcev, ki se vozijo po cestah, tudi makadamskih. Žal se preveč posplošuje gonja proti voznikom tovrstnih vozil.

Nastavljanje bodeče žice pa je ravnanje mongoloidnih kmetavzov, ki jim je njihova zemlja sveta stvar celo v toliko, da jih motijo srne, kadar se sprehodijo čez sveto ozemlje. Štekam, da jih motijo norci, ki se s krosovci podijo po gozdu. Tudi mene bi motili, ne bi pa posegel po tako nevarnih ukrepih, ki so za povrhu neselektivni in lahko resno poškodujejo tudi koga, ki ni naredil prav nič narobe.

Sam itak menim, da bi morali vse lastnike gozdov razlastniniti, vse gozdove v državi pa predati v državno last in koncesijsko gospodarjenje. Privatniki pogosto ne počnejo druzga kot golosek, za sam gozd pa se jim hebe.
 

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
pa mi daj umestni razlog zakaj bi se ti znašel z ATV v TNP in zakaj bi ril po visokogorski mahovnati travinji,ki je zaščitena tudi v okviru nature 2000?
evil.gif
(spomni se pred leti afere ko so planičani iz tamarja vozili snega in so razrili cca 500 m dolgo traso,vse so morali sanirati)
in verjemi da bi bil tiho kot miška,ko bi ti eden od teh mulcev pod nos pomolil svojo policijsko značko
hysterical-1.gif
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.596
257
113
dej no... tale zadnji odstavek je pa ena večjih neumnosti!!! če še ne veš, mora vse poseke poštempljat revirni gozdar - državni pooblaščenec, k skrbi za to, da se ne dela uničevanje gozda. Res je, da se da z revirnim marsikaj zment - mimo pravil, sam kakšnih hudih golosekov pa tud ne bo pustil.
A si predstavljaš, koliko denarja bi se potem pokradlo v gozdu??? tuki se hitro kakšen hlod lahko skrije, ipd... avtoprevozniki že sedaj goljufajo, koliko bi šele potem... Vglavnem čist ok je tko kot je!


On-topic: jest pravim da lepa beseda lepo mesto najde. Zdej če bi kolesar al pa crossist prečkal mojo hosto po vlaki me ne bi čisto nič motilo. sej vlaka je pač vlaka. za traktor, motor, kolo... Ne bi pa pustil, da bi si nekakšen poligon ustvarili v moji hosti. Oz. mogoče - proti plačilu!
 

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
pa mi daj umestni razlog zakaj bi se ti znašel z ATV v TNP in zakaj bi ril po visokogorski mahovnati travinji,ki je zaščitena tudi v okviru nature 2000?

Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ne podpiram vožnje po gozdu in zaščitenih območjih, prav tako pa ne podpiram ......
 
Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
hja očitno coolpowerja matra neznanje,kajti navedel sem lokaciji ki sta strogo varovani in on mi je odgovoril,da naj se noben ne približa njegovemu podaljšku organa
evil.gif

vsekakor mulci ne trzajo če vidijo endurce in sorodne beštje kje na kakem makadamu
wink-1.gif
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tipičen primer posploševanja in šlampastega branja, ki je eko teroristom tako zelo značilno.
Če bi si vzel par sekund več časa bi ugotovil, da ne podpiram vožnje po gozdu in zaščitenih območjih. Zagotovo bolj kot vsi tukaj zmoreš ob 3:00 AM našteti prav vsa zaščitena območja v Republiki Sloveniji.
Seveda imam svoje mnenje tudi o teh območjih - preveč jih je. V Sloveniji bi ekologi najraje zaščitili kar vso državo. Pa kaj še...na prvem mestu je gospodarstvo, nato pa okolje. Lahko pa jemo za zajtrk preslico, za kosilo storže, za večerjo pa odlično lubje.
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
dkivi, daj poskusi prebrati cel odstavek, ne le prva dva stavka kjer omenjam moj odziv na očitno nezakonito početje, kar rezanje gum in uničevanje tuje lastnine zagotovo je. Še več..če bi tvoji fantje ven potegnili kakšne policijske značke, bi bilo to početje še toliko bolj skregano z logiko. In bodi brez skrbi...potegnil bi par nitk, ki bi privedle do tega, da bi vsi krepko po službeni liniji nahebali.

PS. ne vem od kdaj je ATV podaljšek penisa. Meni nič bolj ali manj ne stoji po vožnji s štirikolesnikom. Pa tudi krajši ni prav nič.
 

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
preberi si moj naslednji post,vsekakor pa nisem nek eko vegi fanatik,sem samo odgovor na aroganco nekaterih
še replika na zadnji stavek;zakaj lubje,preslica in storži,če ga pa ni čez dober file al pa kebab?
smile-1.gif



p.s. mar ne prepoznaš še malce ironičnega cinizma v postih?
wink-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Z zadnjim odstavkom se popolnoma strinjam. Ne pa da dajejo gozdove Cerkvi in ljudem, ki o tem nimajo pojma.

Točno tako. Poznam ljudi, ki so uradno brezposelni, vlečejo vse možne podpore, doma so si postavili hišo za 400.000 EUR, v lasti pa imajo nebroj gozdnih površin, ki jih odkupujejo od starih ljudi. Najete imajo delavce, mehanizacijo in ti gozdovi se veselo sekajo po dolgem in počez. Koliko kuvert tukaj izmenja lastnika pa še nisem uspel izvedeti ker to preveč krčevito zanikajo ali pa o tem molčijo kot ubiti, odvisno od stopnje alkohola v krvi v času vprašanja. Torej ne le uničevanje gozdov - tudi verjetne davčne utaje in še kaj. Če so gozdovi tako super duper pomembni in eko šik pa naj jih na svoja bremena prevzame država ter z njimi gospodari s pomočjo koncesionarjev.
 

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.321
943
113
Titograd
Debilni kmetje, ki se igrajo sodnike, na drugi strani pa motokrosisti, ki mislijo da ti lahko s svojim prdalom vozijo po glavi, po tvoji zemlji, skratka da za njih pravila ne obstajajo...... zares odlična kombinacija
bonk.gif
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, bedna kombinacija. In edini, ki jo lahko reši je policija. Naj drakonsko kaznuje motokrosiste in ATVjevce, ki se vozijo po gozdu, hkrati pa kazensko ovadi kmetavze, ki z bodečo žico povzročajo splošno nevarnost. Tudi odškodninska tožba bi marsikaterega kmeta fino streznila.
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.665
1.584
113
ne bodi smešen no. kaka policija. si ti že kdaj videl te debile v akciji? tablica dol in gaassaaa. policaj ga ne dobi narisanega. če pa ga dobi, kaj ga čaka? neka sitnica in gremo akcija dalje.
čeprav če bi bila volja, bi se dalo rešit. jaz jih vidim na točno tem terenu kot v članku vsak teden v soboto in nedeljo. štart okrog 9:00 pri obrambnem in gasa na pohorje. seveda skoraj ravno gor. kako škodo delajo boljše da ne veste.
jaz bolj podpiram zajle na tistih točkah ko rinejo gerade aus počasi strmo v klanec. rikverc salta bi bila perfektna
evil.gif