zimske olimpijske igre 2026

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.547
6.172
113
Še tretji olimpijec ostal brez čelade. 'Zakaj takšno ravnanje do Ukrajincev?'
Mislim, da je prav, da MOK nobenemu ne dovoli posebnih napisov na čeladi ali drugje na vidnem delu opreme. Ta pravila imajo svoj smisel in zgodovino.
Rekel pa bi tudi, da bi moral MOK iz novinarskih konferenc izločiti novinarje, ki postavijo politična vprašanja in ne športna. Eno napačno vprašanje in nima več vstopa.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.460
313
83
Čisto pravilno, da so jih vrgli ven. Športni dogodek kot so OI ni prostor za politiko in izražanje političnih mnenj. Za to so tudi pravila.
Sam bi jim nabil še lepo kazen, ker so zaradi lastnega principa zasedli mesto drugemu športniku, ki bi želel tekmovat.
Enako bi moralo veljat za spremno osebje, novinarje, komentatorje, itd.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Najbolji

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.547
6.172
113
Severnjaki so navajeni, da se pije samo na določene dni v tednu. Tako je zadnjič bilo v enem od intervjujev s Slovencem, ki živi na Švedskem. Ni problema, če se v petek ali soboto napiješ do nezavesti, če pa rukneš samo enega kratkega v četrtek dopoldne, pa je po njihovem nujno, da greš iskat pomoč glede alkohola :D.
Očitno je v prostem času spil toliko, da ni bilo težko razsoditi, da je pod gasom. Vrhunski trener se bo držal istih pravil kot jih zahteva od svojih varovancev. Sploh pa v času, ko je poln tekmovalni ritem. Zato zlahka razumem ostro reakcijo Fincev.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.168
2.812
113
tudi ostal brez ....
Z našimi je proslavil zmago pa ga je malo zaneslo.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.166
750
113
1. zakaj je treba dat hrvaški link, če imamo malo višje slovenskega z identičnim besedilom?
2. kaj pa če je vse res: v prostem času se je Medved "poveselil" ob zmagi slovenske ekipe; seveda gre to fincem v nos. ;)
Ups, nisem gor gledal..:eek:

Je pa res da ce bi bil njihov ga ne bi ruknili ven iz reprezentance. Imajo dolgoletno tradicijo v ubijanju straha pred skakanjem .

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.547
6.172
113
Igre malce kažejo, kako raznoliko športno infrastrukturo ima neka država. RTV SLO popoldne prenaša športe, kjer praviloma nimamo nobenega predstavnika. Denimo hitrostno drsanje. Imajo pa Italijani, Čehi, Poljaki, Slovaki ... Mi 200 metrske steze za hitrostno drsanje najbrž sploh nimamo. Potem sankanje, kjer sem videl denimo Romuna. Ti steze za bob gotovo nimajo.
Obstaja veliko disciplin, kjer se mogoče v Slovenji sploh nihče ne ukvarja z njimi. Tudi ni infrastrukture. Od zimskih športov imamo pravzaprav vrhunsko infrastrukturo le za skoke in rezultati to dokazujejo.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.931
5.248
113
Ne eno 12 jih imajo. ;)

Sicer pa je igrani dokumentarec o Eddie-u the Eagle-u podal vpogled v "eksote" na olimpijskih igrah. Tisti s Tonge tudi ne trenira tekov doma; prav med tekači na smučeh je največ eksotov.

Mi smo imeli bob ekipo, pa ker so bili v "sistemu" in cuzali denar ven, so pač propadli. Pri bobu so v igri veliki denarji. Sankače pa imamo na naravnih stezah - niti ne tako slabe in tudi tekmovanja so kar razvita, preskoka med "profije" pa ne, če ni €€€.
Hitrostno drsanje je pa en tak nišni šport s katerim se ukvarja še manj nacij kot s skoki.

• Haha
Reactions: Pepe

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.730
14.466
113
kolena iz titana...
dedu se druga salta ni izsla

• Všeč mi je
Reactions: Hondi