Zavorni diski in ploščice

mtl

Guru
19. jul 2007
11.021
685
113
Kras
www.mtl.si
Od vedno sem uporabljal ATE in bil z njimi vedno 100% zadovoljen. Sem pa nazadnje kupoval cca. 5 let nazaj.
Sedaj sem s strani večih nepovezanih mehanikov slišal, da so se v zadnjem času zelo poslabšali in da cvilijo, itd.
Ima morda kdo kakšno svežo izkušnjo z ATE zavornimi diski in ploščicami?
Katero znamko diskov in zavornih ploščic bi sicer priporočali?
NE potrebujem športnih, keramičnih itd. potrebujem le KVALITETNO znamko za nadomestilo original izrabljenih zavornih ploščic in diskov.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.193
6.501
113
Če potrebuješ nadomestilo originalu v bistvu nima neke veze kaj kupiš. Samo da ne bo noname.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.841
2.099
113
Danes ni vec tako enostavno. V najvec primerih so nsjboljse original. Seveda kupljene izven uradne mreze. Druge pa: cvilijo, cvilijo mrzle, ne grabijo mrzle, fadajo, prašijo, žrejo diske.... Nima smisla. Kupi oriđinal.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.955
131
63
mb+ -20km
ATE diski niso kaj so bili leta nazaj.
Odsvetujem, kakovost močno upadla.
Prisegam na TRW diske, prav tako ploščice.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.955
131
63
mb+ -20km
jezek
Za original tudi nekdo proizvaja, bodisi ATE, BREMBO, TRW.....
Ne vem, da bi kateri proizvajalec avtomobilov imel lastno proizvodnjo. Vsi še samo gledajo, kako najceneje skoz pridet.

shift

Guru
20. jul 2007
10.146
2.666
113
za šankom
Od vedno sem uporabljal ATE in bil z njimi vedno 100% zadovoljen. Sem pa nazadnje kupoval cca. 5 let nazaj.
Sedaj sem s strani večih nepovezanih mehanikov slišal, da so se v zadnjem času zelo poslabšali in da cvilijo, itd.
Ima morda kdo kakšno svežo izkušnjo z ATE zavornimi diski in ploščicami?
Katero znamko diskov in zavornih ploščic bi sicer priporočali?
NE potrebujem športnih, keramičnih itd. potrebujem le KVALITETNO znamko za nadomestilo original izrabljenih zavornih ploščic in diskov.
Če želiš original poglej na myparto.de
Če kupuješ aftermarket poglej na daparto.de
Mene je textar set prišel točno se enkrat ceneje kot pri nas

jezek

Guru
24. jul 2008
4.841
2.099
113
jezek
Za original tudi nekdo proizvaja, bodisi ATE, BREMBO, TRW.....
Ne vem, da bi kateri proizvajalec avtomobilov imel lastno proizvodnjo. Vsi še samo gledajo, kako najceneje skoz pridet.
Je že res, ampak nekaterih ne dobis unbrandanih (npr bmw M diske dela nek (zame) noname tročrkovni proizvajalec, katerega zelo tezko dobis drugje kot v mreži (po 600e kos), ploscice pa eden izmed znanih (brembo, bosch, ate....), pa spet ne dobis unbrandanih enakih....