Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.752
3.577
113
Lublana
Obišči stran
  • Všeč mi je
Reactions: B81

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.726
6.439
113
Rules for thee and not for me:

ZDA so zasegle tanker pred obalo Venezuele.

Zdaj se več niti ne pretvarjajo, da gre za prekupčevalce drog...

Po vseh mednarodnih zakonih je to čisto navadno gusarstvo. Seveda pa bo preostali zahod drugače poln besed o spoštovanju mednarodnega prava in reda in vsem tem popolnoma tiho. Če pa bi recimo to naredili Kitajci pred obalo Tajvana pa bi....no saj vem kaj.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.950
143
63
štajerska
to še kitajci ne zahtevajo, čeprav ves zahodni svet vpije, da je tam diktatura, ni svobode, , ni človekovih pravic...
zibelka oz promotorka zahodne demokracije pa se poslužuje totalitarističnih fašistoidnih prijemov. bravo. in EU to seveda podpira saj je še bolj totalitaristična ureditev.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in zakon

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.950
143
63
štajerska
denar zda vladar ..

golcard.png

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.950
143
63
štajerska
tu je potrditev, da želi ZDA uničiti/razbiti EU. Začeli so z VB sedaj pa bi nadaljevali z Italijo, Avstrijo, Madžarsko..

......

Austria, Hungary, Italy, and Poland are listed as countries the U.S. should “work more with…with the goal of pulling them away from the [European Union].”

“And we should support parties, movements, and intellectual and cultural figures who seek sovereignty and preservation/restoration of traditional European ways of life…while remaining pro-American,” the document says.

......

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.470
4.520
113
tu je potrditev, da želi ZDA uničiti/razbiti EU. Začeli so z VB sedaj pa bi nadaljevali z Italijo, Avstrijo, Madžarsko..

......

Austria, Hungary, Italy, and Poland are listed as countries the U.S. should “work more with…with the goal of pulling them away from the [European Union].”

“And we should support parties, movements, and intellectual and cultural figures who seek sovereignty and preservation/restoration of traditional European ways of life…while remaining pro-American,” the document says.

......
Ne pretiravej, če jim pa nekdo pove, da so z temi migracijskimi pofli zjebali lasten narod je pa vse narobe. Levičarji pa v okope. To je by the way rekel tudi Putin.

• Všeč mi je
Reactions: B81

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.383
13.058
113
kod Džej-Zija
Pod Trumpom se cilj razbitja EU res lepo vidi. ZDA ni v interesu imeti politično in diplomatsko močne zaveznice, ampak ima veliko raje kup majhnih, šibkih in vodljivih, ki so pripravljene plačevati, kar se bully spomni. Njegovo razumevanje Putina pa lepo pokaže, kako sta osebnostno kompatibilna in kako v mednarodni politiki ni prav/narobe, ampak so samo interesi. Trump je kot naša vlada. Niti ne trudi se skriti, kakšna mnenja in cilje ima.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.432
2.563
113
Pod Trumpom se cilj razbitja EU res lepo vidi. ZDA ni v interesu imeti politično in diplomatsko močne zaveznice, ampak ima veliko raje kup majhnih, šibkih in vodljivih, ki so pripravljene plačevati, kar se bully spomni. Njegovo razumevanje Putina pa lepo pokaže, kako sta osebnostno kompatibilna in kako v mednarodni politiki ni prav/narobe, ampak so samo interesi. Trump je kot naša vlada. Niti ne trudi se skriti, kakšna mnenja in cilje ima.

Politično in diplomatsko močna EU? Na katerem planetu točno ti živiš?
To kar imamo zdaj so peechke, brez jajc in hrbtenice, ki že zdaj naredijo čisto vse, kar si bully izmisli. Torej tvoja teorija ne drži. Cilj Trumpa je rešiti evropo pred EU

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.383
13.058
113
kod Džej-Zija
A ti resno misliš, da je Trump nekakšen altruist, ki ima v mislih dobrobit ljudstev Evrope? Reci, da se hecaš. EU vodstvo je woke, to je dejstvo. Ampak Trump bi bil v vsakem primeru proti EU, woke ali ne-woke. Tudi proti Kanadi je, pa so bili desničarji na dobri poti, da osvojijo oblast. Populisti Trumpovega kova. In se jih je folk ustrašil, ko so dojeli, kar Trump ustvarja.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8 in sad

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.470
4.520
113
A ti resno misliš, da je Trump nekakšen altruist, ki ima v mislih dobrobit ljudstev Evrope? Reci, da se hecaš. EU vodstvo je woke, to je dejstvo. Ampak Trump bi bil v vsakem primeru proti EU, woke ali ne-woke. Tudi proti Kanadi je, pa so bili desničarji na dobri poti, da osvojijo oblast. Populisti Trumpovega kova. In se jih je folk ustrašil, ko so dojeli, kar Trump ustvarja.
Čakaj enotna EU nikoli ni bila, nima ne enotne zunanje politike, ne migratske, ne vojaške........
vse počez.
Vladale so velike članice EU, sedaj pa se jim sesuva.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.447
17.944
113
Ja pa saj mosseero ni pisal kot da imamo trenutno politično in diplomatsko močno, združeno EU.

EU tudi kot taka kot je v trenutnem stanju ni v interesu ZDA in se posledično trudijo, da "razjahajo" še dodatno že tako ali tako slabo (zaradi aktualne politike kakopak) EU saj jim je še bolj kot EU v trenutnem stanju v interesu imeti neobstoječo EU, torej zgolj posamične državice kot pred osnovanjem EU, ker jih (nas) bo tako lažje nadzorovati/kontrolirati/zmanipulirati za delovanje v njihovo lastno korist.

• Všeč mi je
Reactions: sad in mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.383
13.058
113
kod Džej-Zija
Enostaven primer: EU ima trenutno carinsko stopnjo 15 %. Švica, popolnoma neproblematična in nepolemična država, nevtralna na vse možne načine, je fasala 39%. Potem so jo sicer zmanjšali na 15 %, ampak se je morala švicarska premierka praktično Trumpu poklonit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.432
2.563
113
Enostaven primer: EU ima trenutno carinsko stopnjo 15 %. Švica, popolnoma neproblematična in nepolemična država, nevtralna na vse možne načine, je fasala 39%. Potem so jo sicer zmanjšali na 15 %, ampak se je morala švicarska premierka praktično Trumpu poklonit.

Ali z drugimi besedami, švica je dosegla isto, kot EU s skoraj pol miljarde ljudi. Iz vrtoglavih številk na 15%.
In tudi Ursula je morala klečati pred njim. Kje ti tu vidiš kake razlike?
Kaj on hoče ali noče noben ne ve. Verjetno še on sam ne.
Ampak če je plan razbiti EU...podpiram. In to pišem kot oseba, ki je še 5 let nazaj bila največji fan EU. Ker hkrati mi gre na jokanje in kozlanje, v kaj se je razvilo "prost pretok blaga, ljudi in strotev" pod tem brezvretenčarskim vodstvom.

Mi smo usa hlapec od 1945 naprej. Nima nobene veze ali kot samostojne države, ali pod EU dežnikom

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.447
17.944
113
Ja ampak rešitev za slabo EU ni razpad EU temveč zamenjava vodstvenega kadra oz. njihove mentalitete. In mi kot EUjčani bi morali stremeti k temu in ne k razbitju saj konec koncev sama "EU ideja" v originalu sploh ni slaba.

P.S. Btw - ni besed s katerimi bi lahko opisal svoje razočaranje, jezo in gnus nad politiko EU zadnjih 10+ let.