Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

2. mar 2018
5.742
1.398
113

Mehika na mejo z ZDA poslala 15.000 vojakov za upravljanje migracij
Ciudad de Mexico, 24. junija - Mehika je na mejo z ZDA poslal skoraj 15.000 vojakov in pripadnikov nacionalne garde, je danes sporočil mehiški obrambni minister Luis Cresencio Sandoval. Že pred tem so v namen zaustavitve pritoka migrantov iz Mehike v ZDA na mejo z Gvatemalo v sredini meseca poslali 6000 pripadnikov nacionalne garde. Ob tem so še priznali, da pridržijo migrante, ki skušajo prečkati mejo.
Mehika je pred dvema tednoma začela izvajati dogovor z ZDA, katerega namen je zaustaviti pritok migrantov iz Mehike v ZDA. Za to, da občutno zmanjšajo število migrantov, ki pridejo do ameriško-mehiške meje, imajo 45 dni časa.
Mehika je dogovor z ZDA sklenila, da bi se izognila carinam, s katerimi ji je grozil ameriški predsednik Donald Trump.
Osnovni podatki
Čas objave: 24.6.2019 19:40
Kategorija: Mednarodna politika
Ključne besede: MEHIKA, ZDA, VOJSKA, MIGRACIJE
Avtor: mlj/set/mlj
 
3. sep 2007
4.267
433
83
Ljubljana
hmpg.net
Vir sva že obdelala, ti pač najdeš vedno pravega, enako so poročali tudi uravnoteženi mediji.

Ampak (seveda je ampak), če je to res, nedvomno je, potem je že Obama imel urejen odnos do migracije in jo ni niti dopuščal niti podpiral, zakaj potem Trump sedaj to zaostruje?
Pa če si prebral, večina smrti se ja zgodila ravno zato, ker so stisko ljudi izkoriščal "dobrodelne" organizacije, ki se ukvarjajo z turistično dejavnostjo prevoza ljudi.
Da najdeš take primere ni potrebno v Ameriko, jih imaš v Sredozemlju dovolj.
 
25. avg 2007
14.368
388
83
American Missiles Found in Libyan Rebel Compound

Libyan government fighters discovered a cache of powerful American missiles, usually sold only to close American allies, at a captured rebel base in the mountains south of Tripoli this week.

The four Javelin anti-tank missiles, which cost more than $170,000 each, had ended up bolstering the arsenal of Gen. Khalifa Hifter, whose forces are waging a military campaign to take over Libya and overthrow a government the United States supports.

Markings on the missiles’ shipping containers indicate that they were originally sold to the United Arab Emirates, an important American partner, in 2008.