Na to leti moj naslednji post. Ko bo družba robotizirana in GAI-zirana, sploh ne bo več izbire. Delali in imeli višji standard bojo samo še privilegiranci.
Kakšen UTD, milijonarji bodo skuhali novo vojno in UTD ne bo potreben, ker se bo narod pobil med sabo.Glede UTD jaz zadnje čase spreminjam pogled. V osnovi se mi ne zdi več tako slaba ideja, AMPAK pod pogojem, da se vsi ostali socialni transferji ukinejo. Nobenih nadomestil za brezposelnost, nobenih otroških dodatkov, popustov pri vrtcih in šolah itd. S tem bi nenormalno zmanjšali birokracijo, naredili socialo popolnoma pregledno in pošteno.
Briga ZDA za prihodnost Evrope... Hočejo, da sprostimo zaloge za kratkoročno umiritev rasti cen, da bo Trump doma izgledal cool. Kako bomo preživeli zimo in naslednje leto, je njemu popolnoma vseeno.Skuhajo prevroče , reševati jih morajo drugi.
Najjači karkoliźe je ta Trump.
Mu še ploskate ?
![]()
Trump EU postavil ultimat: sprostite zaloge dizla ali zapremo pipico
Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa pritiska na evropske države, naj sprostijo del svojih strateških rezerv dizelskega goriva in ga ponudijo na trgu. Washington naj bi od EU zahteval sprostitev kar 120 milijonov sodov dizelskega goriva v prihodnjih šestih mesecih, sicer grozi z...siol.net
Pred ohoho leti sem sedela s predstavnicami Ministrstva za delo, družino in dom al kako se je že to takrat imenovalo... In so gospe rekle, da so imeli študije, naredili simulacije, in bi zamenjava socialnih transferjev z UTD celo prinesla prihranke, ker ne bi bilo vlog, odločanja, birokracije, itd... Ampak to je pač politično občutljiva tema (tako opuščanje birokracije kot UTD) in zato ne bodo nikoli tega naredili.
daj malo poračunaj kolko potalamo že zdaj.jaz si to ne znam predstavljat če nimaš strašnih naravnih virov da se izkoristi naravo za to dodano vrednost... ker vsaj v slo ne znamo na nivoju celotne drzave pridelati takšne dodane vrednost, da bi lahko talal raji denar. Na konc je potrebno ves denar ki si ga raji dal, tudi uspešno nazaj spipat..torej odpade varčevanje in podobno.
edina ki pije vodo je kdor ne dela naj ne je...ja, na papirju legit, a v reali bi bilo še več brezdelnežev.
Milijarderji, ki dejansko vodijo planet, razmišljajo kot privatniki.UTD je lahko tudi ultimativno uresničenje vseh neoliberalističnih sanj. Dobesedna ukinitev države (razen represivenega aparata). Tukaj imaš 1500 € in delaj z njimi karkoli si želiš, ne potrebuješ "države", da te vodi za roko.
Pravzaprav so mnogi neolibralci veliki zagovorniki UTD (Universal Basic Income - UBI) od Hayeka, Murrays naprej.
Razni Mijići, Snežiči in podobno obračajo državo za nekaj redov večje razrede zneskov, kot jih država nameni za socialkarje.Je bilo že napisano, tudi sousis je lepo pokomentirala: denarja je za UTD že sedaj dovolj, če komplet vse socialne transferje preusmerimo tja in prihranimo na še na postopkih. Ampak ni volje in želje, da bi se to udejanjilo. Kasneje bo pa robotizacija družbe poskrbela za dodano vrednost.
Seveda, samo potem boš hodil lahko samo z nabitim AK-47 po mestu in živel v soseski, obdani z 10m bodečo žico pod 3k V napetosti.edina ki pije vodo je kdor ne dela naj ne je...
vse samo porihta.
Ah, daj, da vsi na Alterju poskusimo dobit 100€ od Dončiča... Pa to zanj ni nek denar, ampak...Milijarderji, ki dejansko vodijo planet, razmišljajo kot privatniki.
Od njega ne boš prav nič dobil zastonj.