Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
17.220
745
113
LoL. Čist tko no, ne morem da nebi - Če ZDA sovražijo komuniste je potemtakem vse OK, če podelijo državljanstvo bivšemu/nekdanjemu komunistu, ker jim beseda "bivši" oz. "nekdanji" da vedeti, da dotična oseba NI VEČ komunist in posledično niso dali državljanstva komunistu, kar se potem sklada z njihovo miselnostjo. Zadeva torej štima. :cheer:
 
25. avg 2007
13.531
237
63
Ne vedo, kako ga bodo lahko usmrtili

Ameriški pravosodni organi v zveznih državah, kjer je smrtna kazen dovoljena, imajo že nekaj časa hude težave pri izvajanju smrtnih kazni, saj jim primanjkuje sestavin za koktejl v smrtonosni injekciji. Proizvajalci kemikalij namreč izrecno prepovedujejo, da bi distributerji prodajali njihove izdelke zaporom.

Lani so v ZDA usmrtili "le" 23 ljudi, kar je druga najmanjša številka v zadnjega četrt stoletja. 19 zveznih držav smrtne kazni ne dovoljuje več.
 
25. avg 2007
13.531
237
63
Bela Hiša nove sankcije Turčije označila za obžalovanja vredne

"Carine, ki so jih ZDA uvedle proti Turčiji, so bile uvedene zaradi interesa nacionalne varnosti. Njihove so bile zaradi maščevanja," je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. "Carine Turčije so zagotovo obžalovanja vredne in korak v napačno smer," je še dejala.


Uvedeš sankcije. Žrtev uvede protiukrepe. In potem se čudiš, kaj se grejo.
 
14. avg 2009
6.377
356
83
S tem, da je že napoved in potem dodatno še izvedba ukrepa s strani ZDA, Turčijo kar konkretno prizadela, kontra pa dvomim, da bo sploh kak pretres.

Ankara je v svojem povračilnem ukrepu podvojila obstoječe carine na ameriško blago. Tako bodo sedaj carine na uvoz ameriškega riža 50-odstotne (dvomim da zelo veliko riža kupijo v ZDA oz. ga ne bodo nadomestili iz drugega uvoza), na močne alkoholne pijače 140-odstotne (turki v povprečju zelo malo pijejo alkohol, zmaga pa Yeni raki, ki je njihov proizvod, tako da tistih par viskijev, ki jih ne bodo prodali ne bo prehud udarec) in na kozmetiko 60-odstotne (to pa zna usekat ja). Carine na uvoz avtomobilov dosegajo do 120 odstotkov, odvisno od tipa avtomobila.(vozila so generalno nenormalno ocarinjena - direktno ameriških je le za vzorec).