Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.033
2.437
113
Hrane v USA
Kako pa vam je uspelo preživeti tam. Nezdravo?
Verjetno za 3 tedne ali celo 4x.
Da o študiju in preselitvi tja ne govorimo!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.577
9.590
113
207729_6132a1478906028ba16e546e4b064e6f.jpeg

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.566
1.506
113
Se pa vidi velilka razlika med USA In Rusijo.

Ko v USA ukineš šov se vsi vstanejo in protestirajo. Ko se je to zgodilo v Rusiji so bili vsi tiho.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.174
2.703
113
Emona / Carnium
Tudi v Sloveniji veliko ljudi ne zna kuhat, mnogi sicer zase mislijo, da znajo ampak njihove mojstrovine so slabše od najcenejše menze. Marsikdo pa prav tako nima časa ali noče kuhat... Verjamem pa da je ta odstotek precej nižji, kot v ZDA. Poleg ZDA pa tudi marsikje po Evropi mnogi sploh ne kuhajo sami doma. Razen pogrevanja pripravljenih jedi v mikrovalovkah, kot recimo Anglija, Belgija, Nizozemska, večkrat sem se lahko o tem prepričal. V Sloveniji smo vsekakor na boljšem ampak vseeno pojemo ogromno slabe hrane, zmrznjene hrane, procesirane hrane.... Eni bolj drugi manj.

Zdrava ekološka hrana je tudi v Sloveniji dražja, ki jo prav tako ne dobiš kar vsepovsod. In ne verjamem, da je prav veliko ljudi v Sloveniji, ki kupujejo in jejo izključno eko hrano. Maš pa zelo veliko zanimivih osebkov, ki nekajkrat letno kupijo različna eko živila večino pa pač kar je v trgovinah... potem se pa hvalijo kako zdravo jedo. Mcdonaldsi so tudi polni, so pa osebki, ki se res zgražajo na Mcd in pravijo, da grejo raje na burek ali čevape, ker je bolj zdravo. To vse pove kako zdravo jejo in kaj smatrajo pod zdravo hrano. Potem pa te "pametne" butlje pogledaš pa vsi trebuhasti prašički s podbradki pri 30ih ali pa še prej.

Tole je tudi zanimivo ja. Res se veliko vozijo predvsem zaradi neskončnih predmestij kjer si brez avta odrezan od sveta. Tako so pač gradili mesta. Ogromna mrtva spalna naselja brez vsebin kjer peš nikamor ne prideš. To je velik problem v ZDA in zadnja leta ugotavljajo, da to ni najbolj v redu. Ampak zanimivo je, da imamo tudi v Sloveniji tak problem in enak mindset, kot Američani, kjer je hiša v predmestju in avto za vsak najmanjši opravek največji dosežek v življenju in bog ne daj živeti v zgoščenem mestu v stanovanju kjer imaš v peš sprehodu na dosegu trgovine in storitve, če je pa kaj malo dlje, pa skočiš učinkovit javni prevoz. Ampak ne to je za Slovenca neumno. To ste v neki drugi debati tudi na Alterju že potrdili. Za pravega Slovenca je življenje v mestu sramota, Hiša pa zakon. V mesto se pa pelješ zgolj v službo s svojim avtom seveda - popolni American dream po Slovensko.

Coca-cola je v Sloveniji še vedno najbolj prodajana brezalkoholna pijača poleg vseh drugih. Pa tako zdravo vsi živijo.

Alkohol si pa namerno preskočil? Slovenci nimamo tako veliko ekstremnih debeluhov, ki bi se res pretirano prenažirali slabe hrane in sladkorja. Smo pa kar pridni porabniki alkohola. Ogromno jih ne more niti en dan zdržat brez vsaj enega ali dveh pirov, kaj šele en teden ali en mesec...in takšni znajo bit tudi zelo pametni o zdravi prehrani in kako slabo je jesti v Mcd pa če tudi zgolj enkrat na teden...

Na kratko, nismo neki boljši od Američanov. V nekaterih stvareh verjetno ja ampak na splošno pa zagotovo ne.
Mimogrede, samomorov je tudi veliko med Slovenci kar ni ravno znak zdrave družbe. Ampak tu gre res za zdravje v glavah...

Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu​

Precej triggered komentar saj v dobri meri zanemarjaš naslov téme :valjamse:

Glede dostopnosti zdrave prehrane nimaš pojma. Med tem ko hiperventiliraš še močno posplošuješ. Potem pa kraljevsko relativiziranje zaključiš, da tudi pri nas stojimo v vrsti v McDonaldsu. Sej to je AMERIKA :bonk:Da se "ameriški" fast(food) življenjski slog razvija povsod, tudi v deželah z odlično hrano (Sredozemlje), ni zaradi blagodejnosti le tega.

Kdo je boljši? Boli me đoni. To je ta ameriški mindset, kdo bo večji, boljši...:valjamse: Si me pa spomnil na eno anekdoto, ko je Amazonski Đef Bezos najel vodnika za obisk romarske poti na Japonskem in mu je vodnik med drugim omenil tudi to, da stojita pred največjim Torijem na svetu, je Bezos odvrnil: "Let's build a bigger one!"
To je en zelo pogost aspekt Američanov, ki prinaša napredek, z njim pa tudi gorje...kultura za v vesolje, vsekakor dežela priložnosti (za manj kot 1% tistih, ki tja stopijo), ampak obljublja pa :fredi:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.360
6.247
113
Zmerni sirski glavorezec v NY, kjer mu ploskajo aka dvojni in trojni standardi Zahoda:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.254
65
48
Iz prve roke po 3 letih zivljenja v ZDA :)
Hrana…. Res ogromno jih je zunaj… če hočeš kvalitetno hrano je cca 30% dražja. Je pa hrana na splosno draga… veliko nas hodi v Costco.. mi kombiniramo Costco, Wholefoods, Traders Joe (kot pri nas Hofer en čas nazaj). Sta pa prisotna tudi Aldi in Lidl..

Šola,… tukaj kjer smo mi, je do High School ok sola, tako da ni potrebe po privatnih solah… in to je brezplačno.
Univerze… ce si ”in state” je dostopno.. cca 11k $ na leto, plus stanovanje. Lahko pa gres na tako imenovani community college, kjer naredis osnvne predmete in se potem prepišeš na bolj renomirano univerzo. Tam je pa leto cca 3-4k$.

Jest sem bilo zelo presenečen koliko ljudi se rekreira. Nja bo to po soseski (itak ima vsaka gym in bazen), pri bližnjem jezeru, ali pa v gymih. Predvsem študenti so res fit, potem pa jih veliko rata pretežkih.

ZDA niso idealne, je veliko fake,. ampak če imaš ok plačo, lahko zelo zelo živiš.

Ne živimo pa v velemestih, ampak na obrobju cca 1,2m mesta na jugu vzhodu.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.121
1.947
113
1758792116742.png

s tem, da Brittany pričakuje, da boš nosil mucho $ not, vmes, ko ti bo bazenarja bangala (nimaš kaj hodit pred 19. domov, za otroke skrbiš čez vikend!), Oksana ti bo pa še kakšnega natočila, četudi boš bolj švoh z € in hodil ob 14h domov.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.360
6.247
113
Tukaj se je šlo za prehrano in ne za ostale stvari.
In v prehrani je povprečni Slovenec (pa gre zadeva tudi navzdol, kot si sam napisal) najmanj 10x boljši kot pa povprečni Američan.

Če samo pomisliš na prehranske standarde. Recimo piščance tam potem, ko jih pobijejo in razkosajo potopijo v koktejl kemikalij. Vsaj, če se prav spomnim.

So pa tudi Američani na precej zadevah pred Slovenci. Ampak prehrana definitivno ni ena od njih.
Na yt so Američani, ki so se preselili v Evropo in so tu 'magično' shujšali, brez da bi se šli dieto.

To pojasni veliko o ZDA hrani za povprečnega državljana.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.664
3.434
113
Lublana
Obišči stran

Glede dostopnosti zdrave prehrane nimaš pojma. Med tem ko hiperventiliraš še močno posplošuješ. Potem pa kraljevsko relativiziranje zaključiš, da tudi pri nas stojimo v vrsti v McDonaldsu. Sej to je AMERIKA :bonk:

Saj prav to sem želel izpostavit. Slovenci se tako zmrdujejo nad Ameriko, najbolj se pa od njih pobira prav tisto najslabše. Popolnoma enak mindset, le da mislite, da ste boljši in bolj brihtni.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.664
3.434
113
Lublana
Obišči stran
A to je ta Trump, ki je vprašal, če bo CocaCola s trsnim sladkorjem bolj zdrava? :valjamse:
Nekih 25 morda 30 let nazaj, ko se je po lokalih ob kavicah poleg vrečke belega, začel pojavljat še rjavi sladkor. So vsi razlagali, da je rjavi bolj zdrav, sploh gostinci. Ljudje pa itak verjeli in to prodajali še zelo dolgo, verjetno nekateri še danes tako mislijo... Podobno je še z mnogimi drugimi živili za katere so ljudje iz nekega razloga prepričani, da so bolj zdrava, čeprav niso.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.174
2.703
113
Emona / Carnium
Saj prav to sem želel izpostavit. Slovenci se tako zmrdujejo nad Ameriko, najbolj se pa od njih pobira prav tisto najslabše. Popolnoma enak mindset, le da mislite, da ste boljši in bolj brihtni.
Jaz vem, da sem boljši :fredi: Živiš v preteklosti s tem brown sugar sranjem in po žolčnosti pisanja sklepam, da tripaš na U S of A precej bolj, kot (and I quote) "večino Slovencev triggirajo komplimenti o njihovi superiornosti".

Congratulations, you've just been shitlisted :zmaga: