Z vlakom do Berlina

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.256
3.130
113
Ker sem se nazadnje vozil z vlakom iz LJ do Kopra pred 25 leti bi vprašal, če je tu kakšen bolj izkušen. Malo me mika, da bi šel letos na IFO (sejem) v Berlin. Letalske povezave ni nobene pametne, z avtom se mi samemu ne da peljat, čeprav bo na koncu to verjetno zmagalo. Sem pa prišel na idejo, da bi šel z vlakom. Nekaj sem gledal karte online, ampak so neki prestopi, ki so zelo na ''knap'' pa glede na razvpito netočnost SLO vlakov me malo skrbi, če bi šlo vse po planu. Torej, če je kdo pred kratkim izvedel podobno potovanje, ali pa ima več izkušenj, se priporočam za nasvete.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.016
3.529
113
Couchete je na teh vlakih vagon s "krstami". Če nimaš klaustrofobije je OK - vsak ima svoj dostop iz hodnika, dva v višino.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.256
3.130
113
Mah ne vem, bi mi blo tko tud mal zanimivo it z vlakom za spremembo. ce grem iz benetk mam 3 ure do ke, pa mal prej morm it, ce bi bla kaksna štala na cesti… Če bi bil avion LJ-ZG al Trst bi bil no brainer, Benetke mi pa mal morijo

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
2.035
528
113
Jaz sem šel pred dvemi leti...
Ljubljana - Beljak- Minhen- Berlin. Tja cca 18 ur, nazaj pa mislim da 12. Šlo kar ok, edino v Minhnu me niso pustili na vlak, ker so 2 združili v enega in je bil overbookan...Sam se se skregal in šel vseeno gor, sem pač potem par urc stal...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.016
3.529
113
Vsi ti nočni vlaki so praktično celi tiha cona. Že ob 21h te grdo gledajo če koga kličeš po telefonu. Za ležat pa so bolj tako-tako.