Xbox One

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.155
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da ima PS4 svojo temo, zakaj svoje teme ne bi imel tudi Xbox One?


pa da imamo še kakšno debato in nasvete, kako kaj zaobiti oz. rešiti, ali se zgolj dobiti za kako igro.


po več letih z Xbox 360, in ugodni ceni konzole v Mullerju, sem se odločil za impulziven skok v neznano. priznam, da sistema prej niti nisem preverjal preveč, vedel sem le eno - želim frišno konzolo, in seveda, Forzo Motosport 5. po prvem tednu so občutni mešani,največjo črno piko zaenkrat pušča pomanjkanje podpore za Marketplace. obstajajo "obvozi", ampak priznam, kljub temu, da zna US trgovina biti ugodnejša, veliko odtehta enostavnost nakupa ob pravi podpori.

torej, tu se mi poraja prvo vprašanje - na kakšen način vi kupujete oz. zakupujete vsebine? trenutno imam Xbox nastavljen na US Marketplace, točke in kartice pa kupujem preko mmog.de (precej komplicirano) in cdkeys.com (pomanjkanje artiklov za US trgovino
).

še kak uporabniški nasvet tudi pride prav ...
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.155
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zakaj mimosun?

jaz sem se odločil za Xbox One na podlagi izkusenj z Xbox 360. ki je bil v primerjavi s PS3 boljši. od kontrolerja, do same grafike. sicer prebiram, da je PS4 boljši izdelek, ampak so stvari, ki me pri PS sistemu moti plus - sama igralnost iger, katere imam v planu igrat, mi je na Xboxu ljubša. npr. Forza Motosport, F1 ... ostalo pa je tako ali tako tam tam na obeh sistemih.

vse kar me trenutno res živcira je nepodpora za Marketplace.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
21.700
863
113
LOL, kake izkušnje,

Ja portane igre, bi naj bile grafično lepše na xboxu, poudarjam NAJ BI, v realnosti ni posebnih razlik. Da pa ne govorimo o eksluzivah na PS, ki posekajo za x krat tistih par na Xu. Torej povsem mimosun. Alternativa tvojim je pa GranTurismo , F1 je pa tudi pan PS...

Sicer pa si tukaj v next gen, ki pa Xbox nima enga pametna špila, vsi porti so pa tokrat boljši na PS, ker je enostavno hardwersko močnejša zadeva, pa arhitektura tokat ni eksotična, kot so bili cell procesorji na 3jki. Torej. Strel v koleno z Xom.

Xbox je bil priljubljen samo zaradi piratov.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.155
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moram reči, da sem kar se igranja tiče precej specifičen, ker mi ne dišijo ne ene ne druge eksluzive, ki jih imata en in drug tabor. tista ekskluziva, ki pa mi je pomembna - GT6 vs. Forza 5, pa mi je Forza že od Forze 2 precej boljša od GT serije. tega preigram recimo da 60% od vseh iger. 20% je F1, ki pač ima eno napako - pride ob koncu sezone, namesto na začetku, ostalo pa so športne igre, tipa NFL, ki ga ponavadi odigrava skupaj z mojo drago. 10% pa odpade na res zanimive igre (vsaj meni) - recimo Max Payne, Crysis, Deus Ex ...

od eksluziv mi je potegnila samo Halo, pa še to Halo 3, ostale so mi bile ...okej, obstajajo.


dodajam: Forza ima multiplayer meni ljubše rešeno - lahko dirkaš tudi "direktno" z drugimi uporabniki, ampak imajo tudi izzive, kjer pač tekmuješ v time trial, kar je precej bolj prijazno za online igranje (ni čakanja, ni zbiranja ljudi, ampak samo voziš) in vsakič so novi izzivi.

zato me toliko bolj jezi, da zaenkrat še ni (in tudi ni predvidene) podpore za Slovenski Marketplace ...
 
Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.157
9
38
Koliko so pa kaj priročne ostale stvari na xboxu glede na to, da naj bi bil več kot le igralna konzola? Zvočne komande naj bi bile uspešne v cca 90%?
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.155
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz imam svojega brez Kinecta zaenkrat. mogoče kasneje, tako da tega dela ne morem komentirat. lahko pa komentiram drug del, neigralni, saj imam tudi MLB.TV in dela super. edino problem je (pa to je problem ponudnika in ne Xboxa), da med tekmami, kadar je premor oz. reklamni blok, namesto tega, da bi dejansko bile reklame gledaš zelo uspavajoč napis "Comercial Break in Progress" ...


Netflix bova še probala, filmi delajo ...
 

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.157
9
38
"filmi delajo"? Si že mogoče probal .mkv predvajat. MS je baje v avgustu izdal update za media player, ki naj bi predvajal vse mogoče formate. Je ta update že na voljo? Če se izkaže, da xbox res bp predvaja vse .mkv-je, po možnosti še s podnapisi, pol je to zame must have gadget:)
 

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ima kdo priporocilo za kako dobro kinect igro? Vem, da vecina prihaja ampak nekaj jih je ze.

Zelel bi nekaj, da zravn dobro zasvicas.
 

smt

Fizikalc
27. apr 2008
2.788
10
38
kaj je bolje za nakup iger prek online? us ali uk racun? gre z slo kartico (vezano na paypal)?
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.155
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz imam US račun, ker so igre nekoliko cenejše. slo kartica na Xboxu pozabi. kupuješ vbistvu kode preko strani kot so mmoga, cdkeys, verjetno se najde še kakšna. in si ali kupiš dobroimetje, torej vrednostno kartico, in dobiš kodo, ki jo vneseš v marketplace, ali pa enostavno kupiš kodo za igro, pa se ti zvleče dol.

jaz bolj kot ne kupim original igro pri nas, potem pa extensione preko dobroimetja oz. vrednostnih kartic. ampak moraš pazit - če imaš US račun moraš kupiti tudi US igro/darilno kartico, drugače ni nujno, da ti bo delalo.

slaba stran tega je, da v bistvu ne moreš zrihtati Xbox Live, ker zaenkrat še ni obhoda ...
 

smt

Fizikalc
27. apr 2008
2.788
10
38
kako to mislis: xbox live? ne deluje? sem kupil one samo za online igranje dolocenih iger za tamalega. si siguren, da ne mores placati z paypalom?
 

smt

Fizikalc
27. apr 2008
2.788
10
38
kaj pa igre, ki so zastonj prek gold-a? gredo dol ali ne? mogoce se to: jaz sem nastimal na uk drzavo. je to ta acc ali je kaj drugega za nastavit?