WayteQ xTAB-7X (Android)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pa smo jo le dočakali
smile-1.gif


Torej tudi najnovejša 7' android tablica z vgrajenim gps-om prišla na mojo mizo, da jo malo stestiram in izkušnje delim z vami. Če se boste spogledovali z njo, vam bo ta tema vsekakor pomagala pri odločitvi za nakup.

wayteq-xtab-7x.jpg


wayteq-xtab-7x-1.jpg


Sistemske specifikacije:
Vrsta zaslona: 7", IPS, kapacitivni multi-touch (5 točk)
Ločljivost: 1024 x 600
Procesor (CPU): MTK8312 Cortex A7 Dual-Core, 1.3 GHz
SIM upravljanje DualSIM tehnologija (Dual Standby), 1 db. normal SIM, 1 db. Micro SIM
Frekvenca GSM 850/900/1800/1900 MHz, 3G/WCDMA 900/2100 MHz
Operacijski sistem: Android JB v4.2.2
Spominska kartica: microSD card (max. 32GB)
Spomin (RAM): 1 GB
Spomin: 8 GB (za shranjevanje)
GPS sprejemnik: Vgrajen
Bluetooth: 4.0
WiFi: 802.11 b/g/n, WiFi hotspot, WiFi direct
Kamera zadaj: 2 MIO točk
Kamera spredaj: 0.3 MIO točk
Radijski sprejemnik: Da
Vgrajeni senzorji: Svetlobni senzor, senzor bližine, senzor pospeška
Vibriranje: Da
Vtičnica za slušalke: 3.5mm priključek
USB: microUSB 2.0
Baterija: Lithium-Ion 2.700 mAh, 3,7V
Dimenzije: 190 x 110 x 10.3 mm
Teža: 275 g
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Splošno
Ta tablica ima praktično vse kar potrebujemo na poti in tudi kadar le preganjamo dolgčas. Iz vidika GPS navigacije je ta tablica zaradi svoje velikosti 7 inčev odlična izbira za vse voznike tovornjakov, avtobusov, avtodomov, skratka za vsa večja vetrobranska stekla.

GPS navigacija
Kot sem že v zgornjem stavku opisal, je v tem pogledu bolj namenjena poklicnim šoferjem, pa ne samo zaradi velikosti, temveč tudi iz vidika možnosti nalaganja navigacijskih programov s podporo za tovornjake. Tukaj seveda mislim predvsem na iGO Primo, ki ga zdaj že verjetno vsi poznamo. Tovornjakarjem je na voljo tudi Sygic Truck. Obe aplikaciji delata tekoče, saj za to skrbi strojna oprema same tablice. Testiral sem tudi Tomtom, deluje, vendar nekako ne pritegne. Navigon ne deluje, vzrok za to je DualSIM ki ima za posledico dve različni IMEI in Navigon pri katerem licenciranje deluje preko IMEI, se ne zna pravilno registrirati. Verjamem pa, da bo za ta problem bržkone moral poskrbeti razvijalec aplikacije, saj je dejstvo, da je na tržišču vedno več telefonov in tablic z DualSIM podporo.

Multimedia/Internet
Tablica lepo predvaja vse standardne audio/video formate. Prijetno sem bil presenečen nad hitrostjo brskalnika, saj se tukaj zelo hitro pokažejo razlike med dobro in slabšo strojno opremo, sploh kadar brskamo v večih zavihkih. Tablica strani odpira hitro in tekoče in resnično se vidi napredek v primerjavi z Wayteq xTAB 50 GPS, ki je sicer že ukinjen a bil je opremljen samo z 512 Mb Ram-a. WayteQ xTAB-7x ima 1GB in razlika je res očitna. Tudi za igranje iger imate na tej tablici široko odprta vrata.
Zelo dobra zadeva je seveda 3G mobilni dostop, ki nam omogoča dostop do interneta tam, kjer nimamo možnosti wi-fi povezave. Ker ima tablica DualSIM podporo lahko v njej gostimo dve SIM kartici (1x normal SIM + 1x Micro SIM) in tablico lahko seveda uporabljamo kot telefon. Edina zadeva, ki v določenih primerih zna biti moteča je zvočnik oz jakost le tega. Sicer je glasnost popolnoma ok, vendar vemo, da je v kakšnih kamionskih kabinah kar precej hrupno in je možno, da tablica tudi na najvišji jakosti nebi bila dovolj glasna za pogovor, še posebej ob predpostavki, če je le ta na šipi je seveda zvočnik še bolj oddaljen. Ampak OK, tudi za take primere obstaja rešitev in sicer, če ne drugače z BT slušalko ali dodatnimi aktivnimi zvočniki. Sicer pa je verjetno za večino primerov jakost vseeno dovolj visoka.
Kamera ni nič posebnega, pač na nivoju ostalih srednje cenovnih tablic.

Ostalo
Ostale funkcionalnosti sem preletel zgolj površinsko, saj ne zahtevajo neke posebne pozornosti. Nekaj aplikacij sem snel iz android marketa in vse so bile normalno združljive z napravo. Ko sem jo prvič priklopil na PC (win 7) je vse gonilnike namestilo avtomatično, skratka zadeva je "plug & play". Tablica seveda tovarniško nima root dostopa, kar je običajna praksa večine tablic/telefonov. Baterija zdrži 3-4 ure, odvisno pač koliko je obremenjena. Realnega podatka žal ne morem dati, saj vemo, da baterija pride do maksimalne zmogljivosti šele po nekaj ciklih polnjenja.

Končni vtisi
Glede na videno in preizkušeno, me je tablica pozitivno presenetila, sploh iz vidika price/performance ter z vsemi uporabnimi funkcijami, ki jih sicer na tablicah takega cenovnega razreda nismo vajeni (DualSIM, GPS, BT) zato verjamem, da ne bo nihče, ki se bo za to tablico odločil, razočaran.

Komplet vsebuje:
WayteQ xTAB-7x tablični računalnik
Polnilec
USB kabel
OTG kabel
Navodila za uporabo

Opcijsko
Komplet za montažo v vozilo. Vsebuje nosilec in polnilec.

wayteq-xtab-7x-avto-set.jpg


Za konec pa še en youtube posnetek, ki sem ga naredil res zelo na hitro. Posneto je s telefonom in ker moj Sony ni ravno v zgornjem rangu, je posnetek malo slabši.


Če bo še kaj posebnega bom še dopisal, zdajle ob tej uri mi kaj več ne pade na pamet..
write.gif

 
22. jul 2007
12.689
1.257
113
123
V redu test, samo cena z nosilcem(minus ker ni v kompletu) je 137€ in pri tej ceni se pa začnejo že pojavljati tudi drugi konkurenti
asus in recimo kakšni samsung tabi ali nexusi
pozdrav.gif
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer nisem podrobno pogledal ampak mislim, da tudi te, ki si jih navedel nobena nima zraven nosilca + vse so dražje. Roko na srce, cena je nesporno ugodna, glede na to, da jo lahko kupimo pri nas, kar pa je tudi velik plus. Če pa se gre iskati dlako v jajcu, pa vsekakor lahko diskutiramo v nedogled. No, vsak ima svoje mnenje
wink-1.gif
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne morem reč druga kot Wauuuuuu, leti kot sneta sekira
smile-1.gif

Nekatere dražje tablice so manj odzivne kot 7X.

Vsi novopečeni lastniki Waytex xTAB 7X, support bo v tej temi kot tudi odgovori na vsa vprašanja in iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da je tudi servis odličen, ampak tega NE bote rabili
wink-1.gif


Se pa šušlja, da so tablice že na voljo
grin1.gif


Lahko samo še vsem zaželim obilo užitkov ob tablici in lepe praznike.
nahrung002.gif


p.s.
Tisti, ki ste do sedaj že imeli kako napravo z resolucijo 1024x600 in z njo težave pri iGO ste lahko pomirjeni, na tej tablici deluje iGO brez problemov tako v pokončnem kot ležečem in tudi obračanje deluje BP.
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vse kar lahko rečem je le, da je hiter kot sneta sekira, vse deluje tekoče brez zatikanja, skratka odlična tablica.
grin1.gif


Tukaj pa nekaj zajemov zaslona:



Taglavno testiranje pride čez prvomajske praznike, ko bom imel več časa, da ga obremenim na polno.
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če imaš zadevo v rokah in nimaš SLO, potem imaš eno izmed teh naprav, ki še nima SLO roma gor ( ene imajo ene še nimajo ), bo v kratkem na voljo SLO rom.
Bo javljeno tukaj takoj, ko bo na voljo.
 

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.601
5
38
Pozdravljeni
Sem dobil napravico, ampak zdaj bi naložil igo nanjo pa ne vem kako je s temi resolucijami.Sem našel nekaj ampak mi ni ravno jasno kako in kaj.
A lahko prosim za malo pomoči?